27 Şubat 2010 Cumartesi

Gri Şal + Top Kek

Bu gri şalın modelinden daha önce krem renk ip ile örmüştüm ve burada şablonun linki ile birlikte yayınlamıştım, şimdi alizenin şal iplerinden bir tane daha örüyorum, simli ve kırmızı renkte yalnız 1 tane almışım bitti, şimdi bir tane daha almam lazım. Gündüz kursa gittiğim için pek örgü öremiyorum ama elim boş durmuyor bunlarıda aradan çıkartıyorum, birde kızıma süveter örüyorum, yaz gelmeden bitirebilsem bari.




Bu sufle kaplarını da alalı baya oldu, kullanmak hiç kısmet olmamıştı. Geçen gün pandispanya yaparken birine deneme amaçlı koydum. Sadece yarısına kadar doldurmuştum ama hamur baya bi kabardı. Tabi tek taliplisi benim yaramaz kızımdı, sıcak sıcak hemen mideye indirdi. Kek mi, top kek mi diye sordu, bende top kek dedim. Şimdi aynı malzemelerin içine kuru meyveler ekleyip yeni birşeyler denemek istiyorum. Meyveli top kek :))

Ben top kek tarifi olarak size pandispanyanın malzemelerini yazayım, hatta hem malzemeleri yazıp hem anlatmış olayım:

4 yumurta, 1 çay bardağı ılık süt(su da olur) köpürene kadar çırpıyoruz.1 bardak şekeride ekleyip eriyene kadar tekrar çırpıyoruz. (Aslında akı ve sarısı ayrı çırpılıyor ama ben üşeniyorum) Daha sonra içine , 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unumuzuda ekleyip güzelce çırpıyoruz. Normal kek hamurundan daha akışkan bir halde oluyor. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Malzemeleri bu kadar az, biraz daha tatlı olsun isteyen şekeri fazla ekleyebilir.


22 Şubat 2010 Pazartesi

1 Bluz, 7 Model

Bu bluz kurs açıldığı zaman ilk yaptığım çalışma arkadaşlar. Ne zamandır arıyordum, kumaşların en altında kalmış garibim. Fotoğrafını çekmek için ütüledim ama hanım teyzeye giydirmeye çalışırken yine kırıştı.

Neyse gelelim konumuza.
Kalıp yine burda dergisinden ama dergi tarihi aklımda yok kursa gittiğim zaman bakar yazarım buraya. Ben sadece modelleri ön tarafa yapıp fotoğrafladım ama benzer şekiller arka tarafa yapıldığı zamanda hoş duruyor.

Modele uygun kumaşlar bulabilirsem eğer sevdiklerime birer tane hediye dikmek istiyorum. Birde modeli saten ile çalışmışlardı, bir tanede düz renk saten ile çalışmak istiyorum. Gerçi hep birşeyler istiyorum birde ahtapot gibi kollarım olsada her işi 5 dakikada yapıversem, off ne çok şey istedim dimi :))


Modelin yakası biraz geniş, ve bağlama yeri biraz uzun. Tam kalıba göre çalıştım. Sadece eteklerinde lastik var. Yakaları açık hali ile modelimiz bu şekilde.


1-) Pratik sarmar gül modeli, bunu bluza tutturmak için alttan çengelli iğne ile destek gerekiyor yoksa gül açılabilir. Yana veya tam öne olabiliyor ama ben yan tarafı tercih ettim. Biraz devasa broş gibi duruyor ama görüntüsünü sevdim.


2-) Yakalar yine kalkık, her iki parçayı birden arkadan dolayarak ve yakayı devirerek bir broş ile sabitledim. Ceket içine giyebilecek bir model oldu.


3-) Yakaları katladım her iki parçada öne doğru ve yine aynı broş ile sabitledim.



4-) Parçaların birini arkadan, birini önden atkı gibi doladım. Sanırım bu sakin havalar için olur. Rüzgarlı havada uçuşma ihtimali daha fazla çünkü.


5-) Yakalar kalkık, parçanın birini arkadan dolayarak kravat gibi bağladım. Yine ceket içine giyilebilir.


6-) Sadece bir düğüm ile parçaları birbirine bağladım. Öne ve arkaya rahat hareket edebiliyor.


7-) Ve fiyonk... Son senelerde en çok moda bu fiyonklar sanırım. Nereye başıma çevirsem ufakta olsa bir yerlere iliştirilmiş olarak görüyorum. Çokta güzel duruyor ama...


Benim en çok sevdiğim model 7 numaralı olan.
Siz hangi modeli beğendiniz yada hangisi sizin stilinize daha uygun?

19 Şubat 2010 Cuma

Babaya ve Kızına Yelek

İçi dışı polardan sıcacık bir yelek.
Bu yeleği aslında kendim için yapmıştım, 38 beden kalıp ile çalıştım. Ama bana çok büyük geldi.
Bitirdikten sonra hanım teyzenin üzerine geçirdim. Eşime olursa senindir, olmazsa benimdir dedim. Tam eşimin üzerine göre oldu, bir tek ceplerini beğenmedi. Ama yinede giymem demedi. Çok sıcak tutuyormuş, iki kat polar tutsun o kadar dedim :))


Bu küçük yelekte kızımın yeleği, kumaşı burada bahsettiğim kabandan kaldı. Bu arada kızımın kaban bitti ama benimki hala duruyor sadece ilikleri ve etekleri kaldı. Arada başka işlerde yaptığım için beni baya sıktı. Kurs hocamıza 1 ay böyle parçalı iş çalışmak istemiyorum dedim, o kadar bıkmışım yani...

Astarınıda yelekten kalan kumaştan yaptık, baya bir kalın oldu yelek. Modelde yeleğin yakasında kürkler vardı, biz kürk kullanmadığımız için, yaka bölümü kötü durmasın diye fırfır yaptık.

Birde bu patikleri yaptım kızıma, bunları da kalan kumaşlardan yaptım. Kalıbını daha önce buradan alıp çıkartmıştım. Bunlardan yapıcaksın böyle küçük küçük, minik minik hediye götüreceksin. Gerçi makinada dikmesi biraz zor oluyor küçük olduğu için. Birde bunların süslü püslü olanları var onlar çok şirin duruyor aslında...

Not: Ece arkadaşımız sorunca, yazmadığımı fark ettim. Ben kalıbı çıkarttıp kızımın ayağı ölçünde büyütme yaptım. Ama başkasına yapacak olursanız eğer çocuklar için ayak ölçüm tablosundan yardım alabilirsiniz. Tabi bunun çıktısını almak zorundasınız. Hem boyu hem de enini kolaylıkla ölçebilirsiniz bu tablo ile.

15 Şubat 2010 Pazartesi

Beklenen Kargo Geldi...

Sevgili http://nazardeymesin07.blogspot.com/ 200. izleyicisi olmuştum ve bana bir hediyesi olduğunu haber vermişti. Nasıl sevindim anlatamam. Paket bugün elime ancak geçebildi. Daha doğrusu ben ptt.ye gidip paketi aldım, zaten giyim kursumuz ve ptt aynı binada.

Beyaz ve altın sarısından çok güzel tepsi örtüsü ve su bardağı aksesuarı göndermiş. İçinden birde not çıktı, notu okuduk sonra fark ettik ki nottaki çiçek oraya yapıştırılmamış özenle yapılmış broş olduğunu gördük.

Bugün kursta 3 kişiydik, Hocamız, Hatice arkadaşım ve ben. Broş hocamızın hoşuna gitti, bardak aksesuarı Hatice arkadaşımızın, gerçi ilk önce ne olduğu anlayamadık hemen taktı bileğine öyle de çok hoş durdu.


Ben bunları kullanmaya kıyamam ya, o kadar güzeller ki, kızımın çeyizine koysam o da daha çok küçük. En iyisi vitrine koymak, bakmakla yetinmek. :))

Buradan http://nazardeymesin07.blogspot.com/ arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum.
O kadar güzel işler çıkartıyor ki sizinde görmeniz lazım. Ben yaptığı işlerin hepsini ayrı ayrı çok beğendim, sizinde hoşunuza gideceği düşünüyorum.

========================================================

Bu işlemede hafta sonu yaptığım çalışma. Adı da "Gezmeyi Seven Hatun".
Böyle büyük göründüğüne bakmayın, avuç içi kadar birşey.
Küçük olunca çalışmak daha zormuş.
Bu arada fark ettim ki ayakkabıyı yarım bırakmışım, daha fazla unutmadan yapsam iyi olacak.



13 Şubat 2010 Cumartesi

Çarkıfelek Modelli Şapka

Bu şapkayı sağolsun benim için annem ördü. Aslında ilk önce örneği ben çıkarmaya başladım, ama örneğin altı nasıl olduysa tersten başlandığı için bir türlü denk gelmiyordu. Eltimle biz mutfağa geçince örme işini annem devralmış. Eltimin annesi, benim annem birde muhabbet derken annem şapkanın yarısını örmüş bile.

Bu şapkanın yapılışına el atmadığım için nasıl yapıldığını anlatamam ama burada arkadaşımız çok güzel anlatmış. Örmek isteyen olursa verdiğim linki inceleyebilir. Kış geçmeden örmek lazım.

9 Şubat 2010 Salı

Tek kollu Bluz

Bu bluzu dikimi kolay diye tercih ettim. Gerçektende öyle 2 parçadan oluşuyor ve kenarları pervaz istemiyor kıvır, katla, dik; bu kadar basit. 38 beden olarak çalıştım, fotoğrafta biraz açık gibi duruyordu ama bayan zayıf, ben bluzu daha iyi kaldırırım dedim. Gel gelelim öyle olmadı, aynı fotoğraftaki bayan gibi banada yakası açık geldi. Haliyle böyle kullanamazdım.



Biraz değişiklik için yine sıvadım kolları. Yaka bölümüne iki sıra lastik geçtim. Daha sonra kumaş düz renk diye üç parçanın kenarlarına zig zag çekerek saç örgüsü yapıp diktim. Dikişi kapatmak içinse öne ve arkaya birer fiyonk yaptım. Fotoğrafta tam istediğim gibi çıkmadı ama aslı daha güzel duruyor.

Etek, kumaş yada kot pantolon ile kombinleyebilirim, hepsine gider diye düşünüyorum. Beline belki çanta ile aynı renkte kalın bir kemerde güzel durabilir.

7 Şubat 2010 Pazar

Prova Mankeni

Gördüğünüz şu mankeni ne zamandır istiyordum. Sonunda benimde bir tane oldu. Bu manken aslında ablamın. Düğününden sonra gelinliği için alınmıştı sanırım, tam olarak hatırlamıyorum ama gelinlik bu mankenin üzerinde olduğunu hatırlıyorum. Tabi ablam 36 beden, mankende 38 beden olunca mankene bile gelinlik zor olmuş, he he...

Ablama sorup isteyince sağolsun kendisi çıkardı verdi, buradan Esin Ablama kocaman teşekkür ediyorum beni masraftan kurtardı. Ayrıca İstanbul'lardan buralara kadar taşıyan eniştemede teşekkür ederim. Benim kızım Esin ablama "Hanım Teyze " dediği için adınıda hanım teyze koyduk. Artık diktiğim kıyafetleri onun üstünde prova edip, fotoğraflarım artık. Kendi kendime makinayı kurup fotoğraf çekmek zor oluyordu doğrusu..



İşte buda kursa başladığımın 2. haftasında diktiğim elbise. Bunda da yine değişiklik yaptık. Lacivert yerleri kumaşın rengindendi. Ama biraz daha havası olsun istedik ve düz renk çalıştık. Sağolsun kurs hocamız bu konularla bizi çok yönlendiriyor. O söylemese benim aklıma bile gelmezdi. Kalıp yine burda dergisinden... Bu arada fark ettim ki hep yazlık birşeyler dikiyorum. Özelliklede bir sürü elbise modeli not almışım. Tekrar gözden geçirsem iyi olacak sanırım....

3 Şubat 2010 Çarşamba

Parmaksız Eldiven

Herkesin parmaksız eldiveni varmışta bir benim yokmuş.
Bende en basitinden bir tane öreyim dedim. Özellikle pazarda cüzdandan para çıkarırken parmaklı eldivenle çok zorlanıyordum. Sürekli tak çıkar tak çıkar... Aklıma hiç gelmemiş parmaksız eldiven almak, ilk önce parmaklarımın ucu üşüyor ya, gerek duymadım sanırım.
Ama ablamın eldivenini takıp, parmakların rahatlıkla kullanıldığı görünce, kendime hemen bir tane örmem lazım dedim.


Tiftik iple ve tığ ile ördüm, hepsi trabzanlardan oluşuyor. Sık iğne ile yapınca esnekliğini kaybettiği için ikili çıkararak yaptım.

İlk önce kendi bileğimi ölçtüm, daha sonra hiç artırma yapmadan örmeğe başladım.
Baş parmağımın hizasına gelince, girecek kadar boşluk bıraktım, istediğim boyda ördüm. En son baş parmağımın çevresini ördüm. İplik iki renkli olduğu için süsleme falan yapmadım. Ama bilek kısımlarına lastik geçmeyi düşünüyorum. Yani lastik dediysem kocaman bir şey düşünmeyin. İnce olan makara lastiklerinden trabzaların arasına şöyle bir dolandırayım dedim. Zaten tekini erkek yeğenim takmaya kalkınca biraz açtırmış, takmak şart oldu yani...

Belki diğer eldivenler kadar sıcak tutmaz ama, en azından hevesimi alayım dedim... :)))

1 Şubat 2010 Pazartesi

Arçelik Saç Şekillendime Seti

Geçen gün bu şekillendiriciyi aldım, şöyle deneme maksaklı olarak maşayı kullandım ama saçımda herhangi bir şekillendirici olmadığı için, birde ilk denemem olduğu için sadece saçımın ucu kıvrıldı. Aslında ben sadece maşayı istiyordum, yanında fırçasınıda görünce çok sevindim. Ben bunları ayrı olarak satılıyor diye düşünmüştüm. 40 tl.ye aldım fiyatıda piyasaya göre çok çok uygun. Umarım istediğim gibi şekillendirir saçlarımı.


Şimdi ben bunları kullanmak istiyorum ama saçıma ne sürmeliyim, köpük sprey, jöle hangisi daha iyi olur. Fazlada yapmacık dursun istemiyorum ama... Kullanma talimatında kökten uca doğru sarın yazıyor. Ama net.ten biraz baktım bazı arkadaşlar ucundan saç köküne demiş.
Yani kararsız kaldım, bu yazıyı okuyupta, maşa kullanan varsa bana bilgi verirse çok sevinirim.