29 Mayıs 2010 Cumartesi

Fotoğraf makinam geldi...

Uzunnn bir bekleyişin ardından en sonunda fotoğraf makinamı elime alabildim.
Markası Grundig GSC 510.
İnternetten şöyle bir araştırayım dedim fotoğrafından başka hiçbir bilgi bulamadım. Ya yeni piyasaya sürüldü yada bir işe yaramıyor bunuda kaldırmışlar :))

Henüz pek bakamadım ama kısaca özelliklerini sayacak olursak:
12 mega pixcels
Dokunmatik lcd ekran
Ses ve video kaydı mevcut.
Diğer fotoğraf makiları ile hemen hemen aynı özellikleri taşıyor.

Umarım bu defa dijital olan bu makinadan memnun kalırım. Kalmalıyımda, bu 3. makina, bir daha arıza yaparsa bu makinalardan bir daha alıp kullanmayı düşünmüyorum.

Artık diktiğim diğer kıyafetleri vaktim olduğunda yavaş yavaş bloğuma ekleyebilirim...


24 Mayıs 2010 Pazartesi

Emzirme Önlüğü + Bez Çantası + Bebek Pantalonu

Fotoğraf makinam hala gelmediği için fotoğrafları çekip yayınlayamıyorum. O kadar çok eklemek istediğim şey var ki...

Kardeşime yaptığım emzirme önlüğü...
Bu emzirme önlüğünü daha önce burda dergisinin arkasındaki reklam bölümünde görüp net.ten araştırmıştım. Daha sonra Anne Kaz.ın eklemiş olduğu konuda karşıma çıktı, bende onun verdiği linki inceleyerek ölçülerini aldım ama tam ölçelerinde değilde kendi kumaşımın ölçülerinde yaptım. Burada ki bayan nasıl yapıldığını fotoğraflayarak anlatmış yapmak isteyen olursa inceleyebilir.

(Önlük çekimi aceleye geldi, ütüsüz çekmek zorunda kaldım kusura bakmayın)



Annesi bebeğini emzirirken görebilsin diye içine 1cm genişleğinde lastik koydum. Bu lastik kumaşın daha dik durmasını sağlıyor.
Bu uğur böcekli çanta ise bez çantası yada biberon emzik gibi bebek eşyalarını toparlamak içinde olabilir. Kumaşım çiçekliydi üzerinede üç boyutlu uğur böceği yaptık şirin durdu. Kolay açılıp kapanması yönünden ise cırt cırt diktim.
Biyasimadahagirdim.blogspot.ta bu çantaların alasını bulabilir ve sipariş verebilirsiniz. Çook güzel çantaları var, anne adayları bakmadan geçmesin derim...

Bu pantalonu ise kurs hocamız elimdeki eski kot pantalonu sökerek kalıbını oluşturdu. Boyu gördüğünüz gibi bir dergi boyu küçücük çok tatlı birşey oldu. Birde minicik cepleri var, (hani çocukların cebine büyüklerimiz parayı sıkıştırıverir ya, bekleriz artık :) kalıbıda varken cebide yapıvereyim dedim.




Küçük yeğenim doğsada bir giyse şu pantalonu kimbilir ne kadar tatlı durur.
Şimdiden mıncıklayıp sıkıştırasım var, birde miss gibi kokar...

16 Mayıs 2010 Pazar

Herşeyden Kısa Kısa...





Sweet Blog Ödüllerim...

İlk önce blog ödüllerimi yazayım, çünkü ne zamandır bloğa girmediğim için yayınlayamadım. Bana bu ödülü layık gören sevgili Violet ve sevgili Atölye Kedi'ye çok çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum... Çoğu blogcu arkadaşım bu ödülü aldığı için kimseye gönderemedim ama almayan bütün arkadaşlarıma gönderiyorum bende. :))

Buhar makinesi aldım. (Eşimin anneler günü hediyesi, buradan ona da teşekkür ederim :) Hani ne zamandır istediğim vardı ya, en sonunda aldım. Arçelik marka istemediğim için Beko aldım, gerçi değişen birşey yok beko arçelik birleşmiş sanırım ya neyse... Buhar makinası umduğum gibi çıkmadı yada ben adam gibi deneyemediğim için pek birşey anlayamadım. Aparatlarını takıp şöyle bir duvara tuttum temizlediğim yer ile temizlenmeyen yer arasında pek fark göremedim. Cam silme aparatını takıp denedim eh o idare eder gibi geldi.


Fotoğraf makinası için arçelik servisi ile anlaşma yaptım anlaştım. Arçelik marka fotoğraf makinamı başka bir servisine götürdüm 70 tl.yi geçerse tamir yapmayın dedim tamam dediler. Daha sonra makinanın üretimden kaltığını bu yüzden parçasını bulamadıklarını ama 150 tl karşılığı grundig marka yeni bir makina gönderebileceklerini söylediler. Çarşamba günü arçeliğin hesabına parayı yatırdık hala gelsin diye bekliyorum işte :(( Hangi model olacağı konusunda da bilgi veremediler, eski makinamın özellikleri ile eşdeğer birşeyler olacakmış.


Tabi bu boşlukta bir sürü iş yaptım, cuma günü kurs olarak defile yaptık, biraz ani oldu ama yinede güzel geçti. Defile fotoğraflarını arkadaşlardan bulabilirsem yayınlarım. Cumartesi akşamı bahar şenlikleri için konserimiz vardı gelen sanatçılar tanıdık değildi ama hepsi genç ve sesleri güzeldi. Ve bugün benim ve kızım doğum günü ama fotoğraf makinam olmadığı için ve defilemizin hazırlıkları olduğu için haftaya erteledim. O kadar çok etkinlik geçirdik birini bile fotoğraflayamadım. Fotoğraf makinam gelirse kimseye vermeyi düşünmüyorum çünkü başına yine birşey gelmesini istemiyorum.
Kızıma doğum günü hediyesi ve o gün giymesi için elbise dikiyorum. Umarım haftaya kadar bitirebilirim.

Kısa kısa dedim ama biraz uzun bir yazı oldu galiba. Şimdi face.de doğum günü kutlama mesajlarıma cevap yazmak için kaçıyorum...

9 Mayıs 2010 Pazar

Anneler Günü Kutlu Olsun...

Bütün annelerin anneler günü kutlu olsun...
Bütün anneler o kadar değerli ki, onun için şöyledir böyledir diye edebiyat yapmıyorum.
Sadece şunu kadarını yazayım, kendimde anne olduğum için annemin değerini daha fazla biliyorum :))

2 Mayıs 2010 Pazar

Baharlık Montlar

Fotoğraf makinam hala tamir olmadığı için bloğuma yeni birşey ekleyemiyorum. Bu aralar fazla uzak kaldım. Bu fotoğrafları da cep telefonum ile çektim pikseli düşük olduğu için görüntüler pek net değil kusura bakmayın.

Kalıbı Burda.nın 06/2008 dergisinde bulabilirsiniz.





Bu modele çok fazla kumaş gitmiyor, 145cm enden 150mt yetiyor, asratsız çalışmışlar.

Zaten biritli ve apoletli modeller bu sene çok moda...

Ee dikmeden olmazdı, baharlık montum yoktu zaten. Vardı da yoktu, hep öyle olur zaten :))






İlk önce montluk olan bu kumaştan çalıştım daha doğrusu kumaşım az olduğu için bu montu çalıştım. Giyilince bayağı bir güzel göründü gözüme :)) Kolları normalde biraz kısa fakir kol gibi duruyor.



İlk yaptığım montu beğenince bir tane daha çalıştım. Ama keten kumaş yumuşak olduğu için montu asratladım. Boyu ve kolları biraz uzun olsun dedim, bu seferde ceplere kumaşım yetmedi... Onlarıda astarlık kumaştan çalıştım, cep kenarlarına kurs hocamız biye takalım dedi, birde fermuar etek bel bandına yetmeyince yettiği yerden montu kısattık, yani aynısı olmadı belki ama yinede hoş duruyor.

Şimdi o kırmızı cekete beyaz düğmeler ne alaka diye düşünenler olmuştur, kırmızı kumaşımın içinde beyaz dokumalar var ama cep telefonu ile çektiğim için pek belli olmuyor.

Benden bu günlük bu kadar, artık ne zaman yeni yazı girerim Allah bilir...