29 Eylül 2010 Çarşamba

Kumaş Boyunluk

Son senelerde kumaş boyunluklar çok moda oldu. Önceden kışın boynumuzu ısıtmak için kullanırdık artık yaz kış aksesuar olarak kullanmaya da başladık. Bu boyunluğu görünce çok hoşuma gitti blog sahibi yapım aşamalarını da fotoğraflamış. Merak edenler varsa bu linke tıklayarak ulaşabilirler...
http://sewingin-nomansland.blogspot.com/


26 Eylül 2010 Pazar

Fotoğraf Makinesi Çantası

Bloğa geri dönüş yaptım dedim hala ihmal ediyorum bloğumu. Bu aralar deprosyondamıyım neyim canım hiçbir iş yapmak istemiyor belkide mevsim değişikliğindendir bilemiyorum ama üzerimde bir yorgunluk aldı başını gidiyor. Neyse gelelim esas konuya fotoğraf makinam için ufacık bir çanta diktim. Makinanın kendi kılıfı var ama bir yerlere gidecek olduğum zaman şarj cihazını ve her pc.ye uyabilecek kart okuyucuyu da yanımda götürmem gerekiyor. Çantaya attığım zaman iki saat arıyorum nerede bunlar diye en sonunda ihtiyaçtan doğan bir çanta dikmeye karar verdim ve kolları sıvadım. Belki sizinde ihtiyacınız vardır fikir olması açısında ekliyorum.

Aşağıda gördüğünüz malzemelerin hepsi içine sığabiliyor. İçine kart okuyucuya zarar gelmesin diye küçük bir cep yaptım. Kalın olsun diye de aynı kumaştan astarını çalıştım, çantanın kapağına cırt cırtlı bant diktim.



İşte malzemelerin çantanın içine yerleşmiş hali... Artık istediğim zaman valizin içinde rahatlıkla parçalarını bulabiliyorum. Kumaş düzgün dursun diye çantanın kenarlarını nervür dikişi gibi ince bir şekilde diktim.


Çantanın bant dikişleri görünmesin diye kızımın tokasını kullandım, baştan aklıma gelseydi bantı iç tarafına dikerdim ama kapağı da takıp çoktan çantayı bitirmiştim mecburen üzerinden dikiş geçtim.


Bu aralar kpss çalıştığım için hobi olarak hiçbir şey yapmıyorum. Bu arada sınav tarihi eğer doğru ise 28/11/2010 tarihinde. Bizim sınav öğleden sonra olacağı için sabah sabah uykumu açamamak gibi bir derdim olmayacak. Umarım o gün sınavım istediğim gibi geçer. Şimdiden sınava girecek olan herkese başarılar diliyorum.

6 Eylül 2010 Pazartesi

Eylülde yapılacak KPSS ve TUS ertelendi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 26 Eylül 2010'da yapılacak ortaöğretim ve lisans mezunlarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile 18-19 Eylülde gerçekleştirilecek Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı (TUS) erteledi.

Alınan bilgiye göre, sınavların ertelenmesine, "11 Temmuz 2010'da lisans mezunlarına yönelik yapılan KPSS'de sınav sorularının çalındığı ve kopya çekildiği" yönündeki iddialar nedeniyle kamuoyunda oluşan endişeleri giderilmesi neden gösterildi.

Bu çerçevede, 26 Eylülde ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için yapılacak 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavı ile 18-19 Eylülde gerçekleştirilecek TUS ertelendi.

Yetkililer, bu sınavların ertelenmesi nedeniyle diğer sınavların düzenlenme ve başvuru tarihlerinde de değişiklik olacağını belirtti.

Konuya ilişkin resmi açıklamanın yarın yapılacağı bildirildi.

Haberin Kaynağı

Evet haberi okudunuz yorum yapmıyorum ama şu kadarını söyleyebilirim. Zaten Türkiye'de bana göre eğitim yetersizdi, bu sınavlar ile de herkesin başı dertteydi ama bir umut çalışıp sınavlara giriyorduk ilk önce kpss lisans sınavında ki skandal şimdi de bu iptal kararı...

Stres üstüne stres bakalım buna ne kılıf uyduracaklar merak ediyorummm....

2 Eylül 2010 Perşembe

Sivilce sıkma aparatı (Komedon aleti)

Hani her zaman cilt uzmanları derler ya sivilcelerinizi sıkmayın diye, zaten o sivilceyi ellerle sıkmakta tam bir eziyettir. Şimdi size sivilce ve akne sıkmada yardımcı olacak bu aleti tanıtmak istiyorum. Görüldüğü gibi tığ şeklince ama ucunda ufak bir daire şekli var. Bu şekil sivilce ve akne üzerine eşit baskı yaparak daha kolay sıkılmasını sağlıyor. Bazılarının bir ucunda da iğne bulunmaktadır, bu iğne genelde inatçı yağ bezelerinin üzerini delerek daha kolay çıkarılmasını sağlar.

Genelde güzellik salonlarında yada cilt bakımıda yapabilen büyük kuaförler kullanıyorlar. Her yerde satışı yok sanırım ben kendi kullandığım sivilce aparatını manikür setinin içinde buldum çok basit bir yapısı var ama kullandımı gayet rahat ve işe yarıyor.

Gelende nette komedon aleti diye arattırırsanız örneklerini görebilirsiniz. Ama tekli halde nerelerde ve kaça satıldığı hakkında bir bilgim yok.
Kaynaklarını da belirtiğim fotoğraflardakilerin fiyatını ise yine netten aldım

Tekli olan-- 6.49 TL Yedili takım olan-- 25TL (Cilt bakımı gibi bir işiniz yoksa bu sete gerek yok bence)


1. fotoğraf kaynak
2. fotoğraf kaynak

Benim kullandığım komedon çubuğu ise bu şekilde bir ucu halka diğer ucu iğne halinde. Birde kendime garnier.in sivilce roll-onunu aldım, sivilcemi temizledikten sonra bunu sürüyorum. Eğer sivilce derinleşmişse biraz yakıyor ama yeni çıkmaya başladıysa hiç müdahale etmeden üzerine sürüyorum o da sadece serinlik veriyor. Sivilceyi kurutarak daha kısa sürede geçmesini sağlıyor.
Gernier hakkında bilgiyi ise burada bulabilirsiniz.
Sivilce, siyah noktalar ve oluşan yağ bezelerini sıkmak benim için artık daha kolay.
Sivilce ve akne problemi olanlara tasiye ederim. Bunun yanında doktorunuzun sivilce ve akne bakımı için verdiği ürünleri de kullanırsanız daha iyi sonuca ulaşabilirsiniz.

Not: Bu arada yazın girmesiyle kocaman bir tatil yapıp sonbahara doğru bloğuma dönmüş bulunmaktayım :))