25 Şubat 2011 Cuma

Dalan d'Olive Krem



Dalan kimya'nın 70 yıllık bir mazisi var özelliklede sabunlarını alıp kullanmayan yoktur sanırım... Babam hala sabunlarını kullanır başına şampuan sürmüş insan değildir. Kendisi 59 yaşında ama maşallahı var sadece şakaklarında bir iki tane kır saçı vardır, birazda ırsi sanırım.

Dalan son zamanlarda kendini baya bir geliştirdi fiyatlarıda çok uygun. Dalan D'Olive ile tanışmamız ise makyaj çantama küçük bir krem arayışımla başladı. İlk önce sol tarafta gördüğünüz 20 ml olanı aldım, içinde zeytin yağı var böylece E vitamini ve antioksidan özelliğine sahip. Yoğun kıvamlı ve derinlemesine nemlendiriyor, çokta hoş bir kokusu var. Daha sonra baktım ki bu küçücük krem bana yetmeyecek sonra 250 ml olanları ile karşılaştım almamak olmazdı tabi. Küçük boyu ile aynı koku ve özelliklere sahip. Düzenli kullanımda topukları çok güzel yumuşatıyor ayak bakım kremi olarakta kullanılabilir.

Duş jelini ise 4 ay öncesi almışımdır 250 ml.lik onu da kullandığım markayı bulamadığım için aldım. Yeni açıp kullanmaya başladım. Çok memnun kaldım güzel temizliyor ve nemlendirme sağlıyor. Böyle olunca bende sadece yüz temizliği için kullanmaya başladım. Avucuma az miktarda sıkıp köpürterek yüzümü yıkıyorum. Ama şimdi raflarda göremiyorum kaldırıldı mı acaba ?

Sevdim ben bu Dalan ürünlerini, benim diyen markalara taş çıkarır bence...

24 Şubat 2011 Perşembe

Okunması En Keyifli Blog Ödülü



Ne kadar güzel bir ödül değil mi?
Herkes bloğunun içeriğinin keyifle okunmasını ister. Bunun için görsellerden tutunda başlığa konunun içindeki açıklamasına kadar her bölümü özenle seçerek oluşturur. Ben ne kadar keyifle okunduğunu bilmiyorum ama beni bu ödüle layık gören
http://sezobigo.blogspot.com/ ve http://biyasimadahagirdim.blogspot.com/ çok çok teşekkür ediyorum.

Bende keyifle okuduğum ve hemen aklıma gelen arkadaşlarıma göndermek istiyorum. Keyifle okuduğum bazı bloglar ise mim ve ödül kabul etmiyorlar onları zorlamamak adına linklerini yazmıyorum ama keyifle okuyorum.

23 Şubat 2011 Çarşamba

Blogtaki Fotoğraflarım Görünmüyor

Bloğumdaki fotoğrafların çoğunu hatta hepsini http://imageshack.us/ adlı resim yükleme sitesinden yapıyordum. Sanırım bu sitede ki teknik sorun yüzünden benim bloğumda ve bu siteden yükleme yaparak fotoğraf url. lerini kullanan kişilerde de aynı sorun var.

Umarın en kısa sürede sorun çözülerek fotoğraflar geri gelir.

22 Şubat 2011 Salı

Sevgi Ne Demektir?



Şunlara bakarmısınız, yavrusu üşümesin sıcacık yatsın diye üzerine çıkıp uyumasına izin vermiş. Bu fotoğrafa bakınca duygulanıyorum, annelik böyle bir şey, sevgi böyle bir şey diyorum...

Sevgi yürekten gelen sıcacık bir duygudur.
Yalansız, çıkarsız, karşılıksız...
Sevgi sizi korusun ister, sevgi hep yanıbaşınızda dursun ister, korumak ister...
Sizi gözünden bile sakınır sevgi...

Aşıksan seversin...
Anneysen seversin...
Başarılıysan işini seversin...
İstediğin neyse onu seversin...
O seni sevmez ama yine de sen seversin işte...

Sevgi her yerdedir, ama ;
Sevgi yürek ister,
Sevgi emek ister,
Sevgi sabır ister...

Muhteşem bir duygudur sevgi, sevgi her yerdedir...

Peki sizin için sevgi ne demektir?


21 Şubat 2011 Pazartesi

AlaMarka.com'dan iPAD veya PS3 Kazanma Şansı


Sizlere daha önce AlaMarka.com'dan bahsedip üyeleri için yaptığı hediye kampanyasından bahsetmiştim. Şimdi yeni hediyeleri ile tekrar karşınızda. Bu sefer üyelerine iPAD veya PS3 kazanma şansını veriyorlar. Kampanya 15 şubat-15 mart tarihleri arasında geçerlidir.


Bu güzel hediylerden birini kazanmak için ilk önce üye olmalısınız. Ve sizler için özel bir davetiyeleri var.
http://www.alamarka.com/ozel/ozeldavetiye

Üye olup15 marta kadar arkadaşlarını davet edip en çok üye kazandıran kişi iki hediyeden birini kazanma şansını yakalıyor. Hemen üye olun hem indirimli alışverişin keyfini çıkarın hemde bu güzel hediyelerden birini kazanın...

19 Şubat 2011 Cumartesi

Kumaş Kitap Kabı

Buradaki yazımda kitabımı kaplamak için bulduğum modelleri sizinle paylaşmıştım.
Deneme amaçlı olarak basit bir kaplama da ben yaptım, kumaşı sadece dikdörtgen şeklinde dikip kitap kapaklarını tutacak kadar yerlerini içe katlayarak üzerinden dikiş geçtim. Şimdilik beni idare eder daha fazla vaktim olduğu zaman daha güzel birşeyler dikmek istiyorum.



Bu da yeğenimin hazır olarak aldığı not defteri, kumaşı defter boyutunda kesip kenarlarına yapıştırmışlar, birde not tutmak için yanına kalem koymuşlar. Eğer bir gün defter kaplarsam böyle basit bir şey yapmak istiyorum.



17 Şubat 2011 Perşembe

İzin Almak Ya da İzinsiz (Ç)alıpta Kendi Yapmış Gibi Olmak

Bu tarz şeyler her blog yazarının başına geliyor, daha birçok site yazılarımı ve başka blog yazarlarının yazılarını aynen kendi sitesine kopyalamış durumda ama benim fotoğraflarda oynama yapılmamış üzerinde bloğumun adresi var, sonuçta alıntı olduğu belli oluyor. Ama sağolsun bir site varki yaptığım şapkanın fotoğraflarını bir güzel alıp kesmiş birleştirerek güzel bir kolaj hazırlayarak kendi sitesinin adınıda yazarak kendi yapmış gibi yayınlamış.

Daha önce burada yayınlamıştım bu şapkayı takip edenlerim bilirler zaten...
Benim eklediğim orjinal fotoğraf.



akillihayat.com'un
kendi yapmış gibi kolajladığı fotoğraf.


Fotoğrafı ve yazıyı link belirterek alsaydı benim için problem olmazdı. Ama böyle yapınca çalıntı olmaktanda öteye gitmiş...

Ve bu yazıyı bana haber veren dikkatli blogger arkadaşım http://yasamladans.blogspot.com/ çok teşekkür ediyorum kendisi yorum bırakıp haber vermeseydi belki hiç farkına varmayacaktım.

Eğer kişisel bir blogtan yazı alacaksanız sahibinden izin alın. Eğer bloğunda link göstererek alabilirsiniz yazıyorsa linkini mutlaka verin. Ortaya konmuş bir emek varsa saygı gösterin ki size de saygı duyulsun.

Bu yazım akillihayat.com'un sahibi benden özür dileyip yazıyı kaldırana kadar burada duracak.
Reklamın iyisi kötüsü olmazmış, akillihayat.com için kötü bir reklam oldu...

Daha çok şey yazmak istiyorum ama terbiye sınırlarımı da zorlamak istemiyorum.
Ve bana destek veren takipçilerimin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

12 Şubat 2011 Cumartesi

Mine'nin şapkası -2-


Daha önce bu şapkayı yapıp buraya eklemiştim. Şimdi havalar çok güzel şapkaya gerek duyulmuyor ama bu şapkayı istek üzerine örüp dün sahibine gönderdim, soğuk günlerde güle güle kullansın.

Biraz kalın oldu. Ben ipi ikiye katlayarak 7 numaşa şiş ile ördüm. Daha önce süs olarak 4 adet sıralı düğme dikmiştim ama bu sefer büyük siyah renk kolye boncuğu taktım. Belki fiyonkta güzel dururdu ama ponponları sönük bırakır diye vazgeçtim. Artık -40 derecede bile bunu takanın kulakları üşümez :)

10 Şubat 2011 Perşembe

Vaseline Aloe Fresh Nemlendirici


Denemekbedava.com'dan bu güzel nemlendirici geldi. Ve bende bu ürün ile ilgili düşüncelerimi sizlerle de paylaşmak istiyorum.

Vaseline nemlendirici eskiden kullandığımız vazelinlerdeki gibi cilt tabakasını yağla kaplamıyor. İlk etapta elinize sürdüğünüz zaman yağlı gibi durmadığı için nemlendirme açısından yetersiz gibi görünsede uygulandığı zaman yeteri kadar nemlendirerek uzun süre cilt üzerinde kalabiliyor. Losyon olması bakımından daha akışkan bir yapıya sahip bu da cilde uygulama kolaylığı sağlayarak daha çabuk emilmesinde etkili oluyor. Salatalık özlü olduğu için kutusundaki kokusu biraz baskın geliyor ama uygulama esnasında bu koku rahatsız etmeyecek şekilde yerini daha yumuşak ve hoş bir kokuya bırakıyor. Bazı kremler ellerinizi yıkadığınız zaman yapışkan bir his bırakarak sizi rahatsız eder ama vaseline losyonda böyle bir problemle karşılaşmıyorsunuz.

Kutusu 400 ml ve üretim tarihinden itibaren 2 yıl bozulmadan kalabiliyor. Böyle oluncada uzun süre kullanabilme avantajınız var. Her cilt tipine uygun olarak üretilmiş. Ben ve 3 arkadaşım farklı cilt yapılarına sahibiz, losyonu hepimiz kullandık ve nemlendirmesinden kurudan - yağlı cilde sahip olanımıza kadar memnun kaldık. Yağlı ciltlerde rahatlıkla kullanabilirler.

Özetle vaseline losyon benden sınavı geçti…

Cildi için gerçek bir nemlendirme isteyen herkese tavsiye ediyorum.

Eğer sizde düşüncelerinize değer verilmesini istiyorsanız siteye üye olabilirsiniz.Vaseline ve Denemek Bedava ekibine bu güzel ürün için teşekkür ediyor.

9 Şubat 2011 Çarşamba

Kapıları Açın indirimlr.com Geliyor


İndirimli alışveriş yapmayı sizde seviyorsanız eğer size güzel bir haberim olacaktır! Bilirsiniz şuan piyasada grup satın alma diye bir alışveriş modeli bulunyor ve insanlar oldukca çok memnunlar! Bunun nedeni fırsat siteleri kullanıcılar için o kadar harika teklifler sunuyorki ürünleri bazen %98'e varan indirimler ile alabiliyorsunuz! Bir grup olarak bu alışveriş yöntemini uygulamak lazım ve tasarruf etmenin tadını çıkarmak gerek! Yanlız şuan bu yöntemi sunan o kadar çok fırsat siteleri varki, nereye ne zaman takip edeceğimi bende karar veremiyorum! Bunun bir çözümü yokmu diye düşünüyorsanız? Elbette var: Indirimlr.com bu sorunun cevabı!

Indirimlr – kategorilere göre sırlanmış, tüm fırsatların bir arada olan, interaktif ve kolay kullanımlı bir platform hazırladı. Kimin senin için en iyi teklifleri sunduğunu karar vermen için, tüm fırsat sitelerini, Alexa Rank puanlarını ve şehirlerin sayılarını bir listede sunuyor. Ayrıca, seçeneğini daha da kolaylaştırman için, siteler hakkında kendi yorumlarını açıklaman mümkündür. Böylece Indirimlr ile boş zamanlarını organize etmen daha kolay ve çabuk olacak ve eğlenme faktörün yükselir!

Sende indirimli alışveriş yapmayı seviyorsan eğer ve artık hiç bir fırsatı kaçırmak istemiyorsan buradan Indirimlr ile tanışman mümkün!!!

7 Şubat 2011 Pazartesi

AlaMarka'dan Hediye Yağmuru



AlaMarka, dünyanın en seçkin markalarını, moda trendlerini kapalı üyelik yapısıyla seçkin müşterilerine sunan lüks yaşam ve alışveriş kulübüdür.

Ve beni izleyen takipçilerim için özel bir davetiyeleri var.

http://www.alamarka.com/ozel/ozeldavetiye

Bu özel davetiyeyi kabul edip üye olmak için üsteki linki kullanabilir ve birbirinden özel seçkin markaları uygun fırsatlarla yakalabilirsiniz.

Ayrıca üye olup 15 şubata kadar arkadaşlarını davet edip en çok üye kazandıran ilk 5 üye iPOD Shuffle kazanıyor.


6 Şubat 2011 Pazar

Kumaş Kitap Kapları

Geçen hafta kitapçıdan 2. el bir kitap aldım, basım tarihini bulamadım ama karton kapaklı çok eski bir kitap buram buram sayfaları kokuyor. Kitabın kapağını kaplamayı düşündüm ama evde okula giden biri olmadığı için kaplayacak malzemem yok. Bende netten şöyle bir araştırma yaptım ve esty de kumaş kitap kaplarından bazılarını gözüme kestirdim. Bu hafta misafirim var yapamam ama ilerleyen günlerde yapmak istiyorum.

Sanırım bunun işlemesini makina ile yapmışlar çok muntazam duruyor. Yada hazır aplike kullanmışlar, tam olarak nasıl olduğunu tutturamadım.


Bu kaplama biçimi ise daha çok okula gidenlere yarar diye düşünüyorum ve defterler için kalemleri koymaya yeri de var... Yada kitapta sevdiği bölümün altını işaretleyebilirler.


Düğmeli yeri çok hoşuma gitti, lastik parçasıyla kapatılmasıda kitap arasındaki notların düşmesini engelleyebilir.


Bu kumaş çok hoşuma gitti ve aralarında yapımı en basit olanda bu kaplama belki ilk demene için bunu yapabilirim.



Ve bir ödülüm var...

Bu ödülü 10 kişi arasından bana da gönderen gönülün dünyası'na çok çok teşekkür ederiyor.