26 Nisan 2011 Salı

Erkek İçin Mevsimlik Mont


Kalıbımız yukarıda gördüğünüz model. Ama çoğu şeyi değişti. Yakayı hakim yaka yapmadım. Cepler değişti, apoletler değişti, eşimin boyu uzun olduğu için boy uzatıldı. Kendime diksem daha kolay olurdu yani...



Eşime daha önce bu kalıptan mont dikmiştim. Şimdi yine aynı kalıptan mevsimlik birşeyler çalıştım. Montun kumaşı ince ve esnek kot kumaşı özellikle fermuarını dikerken bu esnemesi yüzünden beni çileden çıkardı. En sonunda makinaya penye iğnesi taktımda biraz adama benzedi... Daha önceki montun içene kış günü üşümesin diye polardan astarını çalışmıştım şimdi ise kızıma diktiğim montun kalan astarını çalıştım.


 Apolet tasarımı tamamen uydurma kalıbında daha faklı bir model var. İşte hanım süslü olunca kocasının kıyafetlerine de böyle düğmeler takıştıveriyor. Cepler yine beni çok uğraştırdı ilk önce kolay olsun diye arka ve ön kalıbın arasına yapmıştım. Ama eşim çok geride kalmış cepleri bulmakta zorlanıyorum deyince hadi bakalım sil baştan söküp yeniden cep çalıştım.

Mankenin üzerinde her zamanki gibi yine mont yıkılıyor keşke bu sefer eşimin üzerinde fotoğraflasaymışım.

Montun kalıbı
Burda dergisi 2008/ 10
134 nolu model

22 Nisan 2011 Cuma

23 Nisan Çocukları İçin 23 Nisan Çekilişi


http://www.nevalim.blogspot.com/ .dan çocuklar için örgü oyuncaklar hediye... Eğer sizde bu iki sevimli oyuncaktan birini kazanmak istiyorsanız bloğuna uğrayıp çekilişe katılabilirsiniz... Yarın katılmak için son gün onuda hatırlatayım...

Katılanlara bol şans diliyorum...

Ben Yine Gidiyorum...

Bu hafta sonu İstanbul'dan ablamlar geliyor, daha kesinleşmemiş ama %80 gelecek gibi duruyorlar. Benim yine doktor kontrolüm var burada ufak bir ameliyat geçirdiğimi yazmıştım beni izleyenler hatırlayacaktır. Kontrolüm nisan ayı sonundaydı ablamlarda buraya kadar gelmişken bende onlarla gitmeyi düşünüyorum.

Valiz hazırlıklarına şimdiden başladım, bunlar lazım, kızımın şu giysisini alayım; nede çabuk doluyor bu koca valiz... Keşke evin tekerlekleri olsa da arabanın arkasına takıp götürebilsem...

Umarım hava güzel olurda biraz da gezme imkanı bulurum, gerçi çocuklarla da ne kadar gezilebiliyor ki? İstanbul'da ne kadar kalırım bilmiyorum 3 günlüğüne diye gidiyorum, 1 haftaya varıyor oradan dönmem. Kısmetse pazar günü gideceğim, şimdilik 2 gün daha sizlerleyim. Orada da nete girebilirim ama maillere ve yorumlara cevap veremezsem beni merak etmeyin :))

Orkid'le Havan Yerinde

Orkid’den karşı koyamayacağınız hediyelere ve havanızı yerine getirecek bir teklife var mısınız?
Bugüne kadar kimsenin sizin için yapmadığını Orkid gerçekleştiriyor! Size özel yazdığımız şarkıya hazırladığımız klibinizi hazırlayın, arkadaşlarınızla paylaşın, hem birlikte eğlenin hem de en güzel hediyeleri kazanma şansını yakalayın! En çok izlenen klibin sahibi iPad kazanıyor, diğer hediyeleri görmek ve kendi klibini hazırlamak için hemen tıkla!

Buda benim hazırladığım video, biraz eğlenmek için izlemelisiniz, oy vermeyide unutmayın :))
http://apps.facebook.com/havanyerinde/?v=438cbf8f69727747f052acabd5b461fb

21 Nisan 2011 Perşembe

Bebak'tan ilk 500 Kişiye Temizleme Sütü Hediye...


Daha önce size Bebak temizleme sütünü kullandığımı ve memnun kaldığımı yazmıştım. Bebak facebooktaki  kendi sayfalarında ilk 500 kişiye bu temizleme sütünü hediye edeceğini açıklamış bende sizinde katılmanızı istediğim için hemen paylaşayım dedim.

Buradaki linke tıklayarak sayfayı beğenin, formu doldurup gönderin hepsi bu kadar...
İlk 500 girmek için acale edin...

Not: Kampanyaya katılım 2 saat içinde dolmuştur, kazananların ürünleri en kısa sürede gönderilecekmiş. Ama ilerleyen günlerde yeni bir kampanya daha yapacaklarmış.

19 Nisan 2011 Salı

Kızıma Mevsimlik Mont


Bu kumaşı görünce çok hoşuma gitti, aslında çanta yapmak için almıştım ama kızımda kumaşı sevince ona mevsimlik mont yapmaya karar verdim. Astar olarakta çok önceden aldığım pamuklu gömlek kumaşını kullandım. 
Ön parçanın pervazlarını kumaşın arkası düz diye değişiklik olsun diyerek tersten kalıp çıkardım ama yaka pervazını kaybettim kumaşta yetmeyince öylece kaldı.
 Model 5 adet düğme ile kapatılıyordu ben uygun renkte çıtçıt taktırmayı düşünüyorum bu yüzden ilik ve düğme ile uğraşmadım. Montun kolları kızıma çok uzun geldi bende onları kol boyuna göre kıvırdım ve renk uyumu sağlasın diye kocaman bir broş yaptım.
Keşke kızımın üzerinde de fotoğrafını çekebilseydim ama istemedi yaramaz oyun oynayacakmış...

Kalıp: Burda Dergisi 9/2010 
144 nolu model

16 Nisan 2011 Cumartesi

Glade Sen Tasarla Yarışması

Gladekadın.com'un düzenlediği "Sen Tasarla" yarışmasına katıldım. Tasarımımın adı "Durma Dans Et"...(Yukarıdaki fotoğraftaki tasarım) Eğer tasarımımı beğendiyseniz Glade'nin kendi sayfasından oyunuzu verebilirsiniz. Sizde kendi tasarımınızı yapıp yarışmaya katılabilirsiniz. Bir kişi aynı tasarıma 1 defa oy kullanabiliyor, ama farklı tasarımlar için oy kullanma hakkınız var.

Bir ay önce bende Cemil İpekçi'ye özenip burada buna benzer bir süsleme yapıp sizinle paylaşmıştım, şimdi net.ten tasarlayıp yarışmaya katıldım. 

Katılımcıların tasarımlarını bulmak biraz zor. Eğer aşağıda verdiğim link çalışmazsa arama kutucuğuna tasarımımın adı olan "Durma Dans Et" yazıp arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Ekleme: 2 gün önce Atatürk'lü tasarımımla katılmıştım ama dizaynı kendi bilgisarımdan yapıp yüklediğim için onay gelmesini bekledim, en sonunda onay çıkmış. Eğer beğendiyseniz oylarınızı beklerim.


Çok fazla katılım ve çok güzel tasarımlar var.
Katılanlara bol şans diliyorum...
Şimdiden oy verenlerin hepsine teşekkür ederim...


14 Nisan 2011 Perşembe

Bebak Acı Badem Sütü



Ne zaman makyaj yapmaya başladım o zamandan beri makyajı temizleyecek güzel birşeyler aradım. Birçok çeşitli markanın ürünlerini denedim, en sonunda bir eczanede çok uygun fiyatı olan bebak acı badem sütünü aldım. İçeriği doğal olan ürünleri seviyorum daha önce buradaki doğal içerikli kremlerim ve buradaki doğal yağlar hakkında düşüncelerimi de yazmıştım. 
Bademin acısına denk geleniniz varmı bilmiyorum ama kokusu aynen öyle kokuyor. Kıvamı çok güzel ne çok sıvı nede çok katı. Ben makyajımı çıkarırken kremimi nemli sünger üzerine döker öyle çıkarırım. Bu süt yüzünüzde ne kadar makyaj ve kir varsa hepsini çok güzel temizliyor. İçeriği biraz yağlı gibi bu yüzden yağlı ciltler kullanabilir mi bilemiyorum ama burada tüm ciltler için uygun olduğu yazıyor. Sadece yüz temizliği için kullanmıyorum, nemlendirme özelliğide çok güzel. Ciltte bir aydınlanma bir canlanma geliyor sanki, cilt daha da bir yumuşak oluyor...
Bir kutuyu bitirmeye yakın hemen yenisini alıyorum… Fiyatı gayet uygun ve her eczanede bulabileceğiniz bir ürün. Eğer makyajınızı temizlek için doğal içerikli bir ürün arıyorsanız bu sütüde denemeden geçmeyin.

12 Nisan 2011 Salı

Tablet ve Kapsül Sıvı Deterjanlar


Denemekbedava.com'dan denemem için tablet ve kapsül sıvı deterjan numumesi ve bebek şampuanı gönderdiler yanında da oto kokusu vardı. Şampuan hakkında düşüncelerimi kullandığım zaman paylaşırım.

Deterjanlardan ilk önce tablet olanını denedim. Makinayı 40 dereceye ayarladım, tabletin çözülümü gayet iyiydi, acaba temizliği nasıl diyerek makinanın bitmesini sabırsızlıkla bekledim. Kullandığım kaliteli deterjanla bir fark göremedim ikiside aynı lekeyi temizleyip, aynı leke üzerinde etkisiz kaldılar. Demek ki temizliği bildik deterjanlarla yarışacak kadar iyi… Tabletler deterjan seçiminde toz olanlara göre saklama koşulları çok daha iyi, üzerindeki poşet deterjanın nemlenmesini engelliyor, tanecikler sağa sola dökülmemesi de ayrı bir güzellik. Ben poşedin kenarından keserek elimi hiç sürmeden makinanın gözüne rahatça dökebildim. Ama kokusu hakkında bir şey diyemiyorum çünkü yumuşatıcı kullanmış bulundum.

Sıvı kapsül deterjana gelince ilk önce bu poşet suyun içinde nasıl çözülecek diye poşedi patlamadan kenarlarından iki ufak parça keserek su içinde deneme yaptım. Poşet sıcak suyun içinde 2 saniyede erirken, soğuk suyun içinde 5 dakikada eridi. Üzerindeki poşedin eridiğini görünce makinama zarar vermeyeceğini düşünerek çamaşırlarımla birlikte içine yerleştirdim. Temizliği gayet iyi, eşimin çim olan futbol sahasında kullandığı tozlukları dahi temizleyebildi. Siyah kıyafetlerin üzerinde deterjan kalıntısı da yoktu. Bu defa yumuşatıcı kullanmadım, deterjanın kokusu yoktu gerçi önemli olan lekeleri çıkarması  ve çamaşırları koruması. Ben iki deterjan içinde temizlik ve kalite bakımından diğer deterjanlarla yarışabilir diyorum. Poşetli olmaları kullanım miktarını eşitliyor ve nem tutmalarını engelliyor. Toz yada sıvı deterjan gibi de etrafa dökülmüyorlar. Sıvı kapsül olanını çok sevdim, bundan sonra onu kullanmak istiyorum.. Denemek bedava ekibine ve deterjan firmasına teşekkür ederim hayatımı kolaylaştıran bir ürünle daha tanışmış oldum.

11 Nisan 2011 Pazartesi

Bloğumun Adına Facebook Hesabı Açtım

Blogların normal bir hayata dönmesi ile birlikte bende blog için bir sayfa açmaya karar verdim. Sayfa açmak için ilk önce hesap açmam gerekiyordu. Aslında facebook hesabım var ama bellimi olur belki yapamam diye blog için ayrı bir hesap açtım, sonra grup kurmaktan vazgeçerek sadece birey olarak kalmaya karar verdim.

Az önce sayfamda yayınlamak için bir- iki deneme yaptım ama yükleme sitemin azizliğinden kaynaklanan sebeblerden dolayı resimler çıkmayınca vazgeçtim.


Beni facebooktan takip etmek isteyenler arkadaş olarak ekleyebilirler. Facebook duvarımda kendi içeriklerim haricinde birde beğendiğim blogların içeriklerini eklemek istiyorum. Güncel haber ve konulardan, hediyeli çekilişlere kadar birçok konuda bilgi paylaşmayı düşünüyorum.

Şuan paylaştığım hiçbirşey yok, 1 tek arkadaşım bile yok ama olsun, zamanla o da olur inşallah.
Hadi bakalım hayırlısı olsun...

10 Nisan 2011 Pazar

Annelik Akademisi.com'dan Seçtiğin Kitaptan Birisi Hediye

Annelik Akademisi.com'dan hamileler yada bebeği olan anneler için seçtiği kitaptan birisi hediye. Sadece 4.90 TL kargo parasını ödeyerek bu kitaplardan birini ücretsiz olarak talep edebilirsiniz.

Kitabınızı istemek için buradaki linke bilgilerinizi girmelisiniz.

Bende kitabımı istedim, gönderimler hala devam etmekteymiş. Bakalım kitabım ne zaman gelecek...

6 Nisan 2011 Çarşamba

Masterchef'in Jüri Üyesi Batuhan, Seni Görmek İstemiyorum...


Masterchef yarışması ekranlarda başladığından beri en çok göze çarpan jüri üyesi olarak Batuhan Bayi tebrik etmek istiyorum. Hiçbir yarışmada bu kadar sert konuşan bir jüri üyesi olmamıştı. Gerçi ona sorsak belki yarışmanın formatı böyle diyecek ama o zaman diğer jüri üyeleri neden Batuhan Bey gibi etrafa saldırmıyorlar? Yarışmacılara haksız yere söylenmesi, tabağı, kaşığı, malzemeleri fırlatması, masalara kulakları sağır edebilecek kadar vurması, yarışmacıları ağlatacak kadar sert eleştirmesi vs. vs....

Ama en çok Semra'ya yükleniyor, yakında Semra Hanım için Kurtarma Kulübü kuracağım. İlk günden beri kadına etmediği bırakmadı, geçen bölümlerde "Seni sevmiyorum Semra" diyerek yine ağlattı... Akşam ki bölümünü ise gece yarısına kadar seyrettim tutturdu bir "tuz" diye her yarışmacıya başladı bağrınmaya, ama Semra Hanıma yine çok yüklenerek avucuna aldığı tuzu kadının yüzüne attı! Var mı böyle bir şey yaaa, evet varmış, canlı örneği Batuhan Bey...

Batuhan Bey, dışarıda atamadığı stresi gelip yarışmacıların üzerine salıyor, yarışma çekimi bittikten sonra bu adam kesin geceleri mışıl mışıl uyur. Tamam sende eleştirini diğer jüri üyeleri gibi yap ama canavar gibi görünerek yarışmacılara saldırmanın ne anlamı var. Ben bu yarışmayı Batuhan Bey yüzünden seyretmekten vazgeçtim, ekranda insanları aşağılayan agresif tipler görmek istemiyorum. Kendini ekranlardan bize böyle tanıttığı için teşekkür ederim, yolda görürsem birgün yolumu değiştirmek için geçerli bir sebebim olacak. Bu yarışmayı seyreden kişilerin Batuhan Beyi sevdiğini düşünmüyorum sağolsun kendini çok güzel ifade ederek insanların antipatisini kazanmayı başardı...

4 Nisan 2011 Pazartesi

Örgü Boleromu Süsledim

 Bu boleroyu daha önce burada yayınlamıştım ama süslemelerini yapmamıştım. Geçen gün boş bir zamanımda elime aldım ve süsledim. Etrafına pullu dantel diktim dikiş ipliğinin rengi belli olmasın diye hayalet ip diyede bilinen incecik misina ipi ile diktim. Yine aynı iplerle incileri arkasına tutturdum. Süslemelerini yapmadan önce üzerine nemli bez koyarak ütüledim boleroda bir beden daha büyüdü sanki, keşke ütülemeseydim dedim. Artık bende nasıl bir ütü yapıyorsam :)) 

Neyse sonuç olarak görüntü açısından benim hoşuma gitti, fotoğraf çekiminde altına koyu renkli bir kıyafet kullansaymışım süslemeler kendini daha belli edecekmiş.

3 Nisan 2011 Pazar

AlaMarka.com'dan Iphone Kampanyası



Alamarka.com'dan yeni bir kampanya daha...

Bugünden itibaren başlayacak kampanya 7 Mayıs’a kadar sürecek. AlaMarka Shopping Festival kapsamında en çok üye kazandıran üye AlaMarka Iphone kazanacak.

7 Mayısa kadar AlaMarka Shopping Festival kapsamında, dünyaca ünlü markaların sezon ve en çok talep edilen ürünleri ile de sizlerle buluşuyor. Üstelik bu festival kapsamında yaptığınız 100 TL ve üzeri alışverişlerinizde 10 TL hediye çeki kazanıyor olacaksınız.

Hala üye olmadıysanız eğer buradan üye olabilir birçok markaların ürünlerini indirimli alabilir ve arkadaşlarınızı davet ettikçe Iphone kazanma şansını yakalayabilirsiniz.

Ayrıca Alamarka.com'un facebook sayfasına katılarak yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.