31 Mart 2013 Pazar

Bebek İçin Yeni Alışverişim ve Yeni Site Keşfi

Bebek ve kendim için olan alışverişim hala devam ediyor. Evde birçok şey varken aslında ne kadar çok şeye ihtiyacım varmış benim. Çocuğun ihtiyaçları hiç bitmiyor derler ya benimki de o hesap işte.

 En son bebek ve kendim için aldığım ürünler bunlar. Artık alışveriş yaparken kuponsihirbazi.com/'a bakıyorum, hangi sitede ne kadar indirim var teker teker siteleri gezmek yerine bu site benim için hepsini bir yerde toplamış oluyor zaten. annelütfen.com da indirim çeki ve ücretsiz kargo olduğunu buradan öğrendim. Siteye girdiğim zaman istediğim bebek bakım ürünü olan sebamedin %40. a varan indirimi vardı, diğer alacaklarımı da indirimli görünce hemen üye olup alışverişimi tamamladım.

Hem indirimli ürünler, hem 20 TL indirim, hemde ücretsiz kargo daha ne isteyebilirim ki...

Daha önce de netten birkaç şey aldım, keşke kuponsihirbazi.com'u daha erken fark etseymişim, deli gibi siteler arası nerede indirim var diye dolaşmaktan ne kadar çok vaktimi boşa harcamışım. Şimdi hergün hangi sitede ne kadar indirim var buradan takip ediyorum, üyelik falan da istemediği için hemen kuponu kullanabiliyorsunuz. 

Aldığım ürünlere gelince onları da kullandıkça yorumlarım artık. Artık hastane çantamızda hazır, doğum tarihini de aldık. Şimdi asker gibi gün sayıyorum =))

24 Mart 2013 Pazar

Daffny Göğüs Bakım Yağı


 

Bebek için birşeyler alırken kendim içinde almaya çalışıyorum, bu ürün hakkında kullanıcı yorumu bulamadım. Ama özelliklerini okuduğum zaman işime yarayacağını düşenerek almaya karar verdim.  Hamilelikte ve sonrasın da kullanılmak üzere iki çeşit yağı bulunmakta. Doğuma çok az kaldığı için ben doğum sonrası olanı tercih ettim. Daffny markası bütün ürünlerinin %100 doğal olduğunu ve zararlı hiçbir madde bulunmadığını söylüyor. Bu yağı kullandıktan sonra emzirirken silmek gerekiyor mu bu konu hakkında birşey yazmamışlar, bu konu ile ilgili iletişim bölümünden mesaj atıp sorsam iyi olacak sanırım. 
(Edit: Mail atıp sormuştum %100 doğal olduğu için silmeden kullanılabiliyormuş. Hemen cevap verdikleri için kendilerine teşekkür ederim...)

Eğer bu yağdan memnun kalırsam bebek ve çocuk ürünlerini de bu markadan alabilirim.(Ürünü henüz kullanmadığım için yorum da bulunamıyorum, kullandıktan sonra düşüncelerimi sizlerle paylaşırım.)

Bu markanın ürünlerini kullananlar varsa yorumlarını bekliyorum.


DOĞUM SONRASI GÖĞÜS BAKIMI İÇİN REZENE ve LAVANTA
Ürün Özellikleri:
  • Emzirme dönemindeki annelerin ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak formüle edilmiştir.
  • Emzirme sırasında artan gerginliğe maruz kalan göğüsler için düzenli uygulandığında rahatlık sağlar.
  • İçeriğindeki kimyon tohumu, rezene, lavanta ile göğüsleri rahatlatmaya yardımcı olur.
  • Kimyasal içermediği için her emzirmeden sonra rahatlıkla kullanılabilir.
Ürün Kullanımı:
  • Her emzirmeden sonra; yeterli miktarda göğüs bakım yağı ile yukarı ve aşağı nazik hareketlerle göğüs uçlarına doğru, masaj yaparak uygulanmalıdır.
İçeriğinde yer alan bitkisel yağlar ve ekstraktlar ;
Rezene:
  • Anne sütünü artırıcı özelliği ile emziren annelere faydalıdır.
  • Yatıştırıcı etkisi ile ağrıları dindirir.
Lavanta yağı:
  • Kokusu vücuda kuvet ve ferahlık verir.
  • Mikrop öldürücüdür.
Kişniş yaprağı yağı:
  • Anti-bakteriyel ve anti-fungal etkileri vardır.
  • Süt arttırıcı özelliği vardır.
  • Kusmayı önler.
Kimyon tohumu ekstraktı:
  • Anne sütünü arttırır.

BDIH
Tüm Daffny ürünleri, BDIH sertifikası gereği, hammaddelerin üretiminden başlayan bir kontrol sürecine tabidir. Tüm ürünler %100 natürel, bitkisel, BDIH sertifikalı hammaddelerden üretilmektedir. 
Ürünlerimiz paraben, sentetik boya, koku, kimyasallar, Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES), Polyethylene Glycol (PEG), parafin yağları, petrol türevi maddeler ve ölü hayvanlardan elde edilmiş maddeleri içermez. 

22 Mart 2013 Cuma

Emzirme Yastığı

Gerekli mi gereksiz mi bilmem ama çeşit çeşit bu yastıklardan yapmışlar. Kimi ince kimi kalın, kimi küçük kimi büyük, kimi süslü kimi sade.. (Aklıma bu şarkı geldi yahu Esma er /Kimi kimi )

Emzirme yastığı & minderi annenin bebeğini daha rahat tutarak, bel ve sırt ağrısı çekmeden, daha az yorularak emzirmesini sağlıyor. Bebek yeni oturmaya başladığı zaman da sırtına destek olarak kullanılabiliyor.





Neyse sonuç olarak bende kafama göre bir kalıp çıkarıp dikmeye başladım yandaki kalıbı kendime örnek olarak aldım tabi ölçüleri farklı sadece kesim tekniği benziyor.




İlk önce astarını diktim daha sonra pamuklu kumaştan yastık kılıfını diktim.
Fermuarlı yapmadım. Fermuarın zor dikimi ve zamanla bozulacağını düşünerek kılıfı geçirmeli olarak diktim.
 Sonuç itibari ile iyi kötü kullanımıma hazır istediğim boyutlarda bir emzirme yastığım olmuş oldu.
Bu yastığı  büyük bir hevesle ve uzun süre kullanırım ben bunu diyerek diktim, umarım heves ettiğim kadar da hayatımda kalıcı bir yeri olur.

21 Mart 2013 Perşembe

Konfor Ayakkabıda İndirim Baharı


Konfor ailesine katılan AROW, MUYA, LETOON gibi ayakkabıda öncü markaları çok uygun fiyata müşteri memnuniyeti anlayışıyla hizmete sunmaktadır.

KALİTE her zaman PAHALIdır yargısını kıran Konfor Ayakkabı kalitenin uygun fiyata satışa sunulabileceğini ve kazancın esasiyetten çok hizmette bir araç olduğunu ispatlamıştır.
MATMAZEL, MARTELLO, SARACH gibi bayan çantasında kalite ekolü olan markaları hem perakende satış mağazalarında hemde online alışverişte satışa sunan KonforAyakkabı yine kalitesine kalite katarak hizmetine devam etmektedir.

Bayan ve Erkek grubunda ( 35-48numara arası )özel numaraların uygun fiyata satışına devam etmektedir.

Kalitesinden ve uygun fiyat politikasından ödün vermeden kendini yenileyip her geçen gün büyüyen Konfor Ayakkabı kaliteli hizmeti hak eden Siz değerli müşterilerimizi bekliyor.İlk ve Tek tercihiniz Konfor Ayakkabı olsun .Çünkü Kaliteli Hizmet Sizinde Hakkınız,kendinize haksızlık etmeyin.


20 Mart 2013 Çarşamba

Hamile Eteği -DIY-

Hamile olan blog sahiplerinin hep böyle dıy projeleri görmüşsünüzdür. Özellikle yabancılar bu projelere çok yer veriyorlar.
Bende onlara uyarak daha önce diktiğim bir eteğin belini çıkararak aynı kalıplara sahip esnek kumaş ile yerini değiştirdim.
Böylelikle dünyanın parasını harcamadan bu geçici eteğe sahip oldum. 
Sanırım doğumdan sonra da 3-4 ay bu eteği giyebilirim.

Hamile olan ve kendine birşeyler dikmek isteyen anne adayları ben bu linkte çok zaman geçirdim, fikir vermesi açısından sizde inceleyebilirsiniz.

14 Mart 2013 Perşembe

Emziren Anneler İçin Humana Çay

Daha önce burada  Anne Sütünü Artırmak İçin Neler Yapılmalıdır? diye araştırıp derlediğim konuyu yayınlayıp, bu konu da bilgisi olanlardan da bilgilerini paylaşmalarını istemiştim. Çoğu yerde doğumdan önce bu gibi konulara önem vererek anne sütünü arttırmak için çaylar içilmeye başlandığını okudum.

İlk önce yakınlarıma sordum, sonra nette araştırdım. Eczaneye gidip sorduğum zaman ise bana humana still-tee.yi tavsiye etmesiyle alıp çıktım. Şimdi doğuma kadar içeyim diyorum, hatta hastaneye götürmeyi düşünüyorum meyve suyu yerine bunu içmeyi düşünüyorum.

Yapımı gayet kolay, granül şeklinde olduğu için 200 ml suya iki tatlı kaşığı karıştırıp hazırlıyorsunuz. İçeriği bitki ve meyvelerden oluşuyor, içinde C vitamini var, suni aroma içermiyor.  Açıldıktan sonra 2 ay gibi bir sürede tüketilmesi gerekiyor ama biz anneler o zaman kadar çoktan tüketiriz bu çayı.



13 Mart 2013 Çarşamba

Bebek Pantolonu -DIY-


 
Kadın hamile kalınca sanırım işi gücü hamilelik ve doğacak bebeği oluyor sanırım. 

Bende Derya Baykal misali atılacak o kadar çok ürünü "ben bunu değerlendiririm" diye tutuyorum ki sanırım atmaya kalksam 2 çöp bidonundan fazla doldururum. Bebek pantolonu yaptığım kot parçası da büyük ihtimal paçaları kesilerek şorta çevrilmiş bir pantolona aittir. 

Kızımın küçüklüğünden kalma bir taytı keserek kumaşın üzerine yerleştirerek kalıp çıkardım. Açık kenarlarından iki tıkır tıkır dikiş, biraz paçaları, biraz beli derken 15 dk bitti bizim beyin pantolonu. Ütüledikten sonra beline de lastiği geçirdim, oldu bu iş...


Burada boyut olarak büyük görülmüş ama aslında bacak boyu 1 karış. Yani 0-3 ay arası giydirmek için diktim bu pantolonu...Minicik kıyafetlerinin yanında yer aldı bile, anne eli değmiş eşyalar daha bir değerli oluyor benim için.

12 Mart 2013 Salı

Avantajlı Online Alışveriş Arayanlara İndirimlr.com



Güzellik ürünlerinde online alışverişi tercih edenler için bir haberim var! Hepimizin bildiği gibi Balerin Kozmetik, MissPera, Markafoni, Trendyol ve daha yüzlerce online alışveriş sitesinde hanımlara özel güzellik ürünleri çok ucuza satılmakta. Ama siz de bütün bu siteleri tek tek gezip, en hesaplı ürünü bulmak için mekik dokumaktan sıkılmadınız mı? 

O zaman siz de fırsat takibi yapan indirimlr.com sitesini tanımalısınız. Bu yeni sitede tüm alışveriş fırsatlarını bir arada görmek mümkün! Örneğin MissPera sitesinin portalını incelemek için  http://www.indirimlr.com/satici/miss-pera/   linkine bir göz atabilirsiniz.

Sadece fırsatları bir arada bulmakla kalmayıp indirim kuponlarından da yakalayabilirsiniz. Daha da avantajlı online alışveriş arayanlara duyrulur!

 Keyifli alışverişler!





11 Mart 2013 Pazartesi

Gebelikte Çatlak Oluşumu


İlk hamileliğimde çatlak önleciyi krem alıp doktoruma göstermiştim, o da bana gülüp "Eğer çatlama olacaksa ne sürerseniz sürün olur, siz sadece gerginliği azartıp biraz daha cildinizi nemli tutabilirsiniz o kadar, bence bebe yağı kullanın" demişti. Oysa ben çatlak kremine bi dünya para vermiştim, hemde 2 kutu almıştım. Ee bu doktor benim hayellerimi yıktı ama... Yok yok öyle demeyelim gerçekler acıdır diyelim biz buna.

Neyse ben sadece bir kutusunu kullandım ama çok şükür o kocaman göbeğimde çatlağım olmamıştı. Şimdi ise 2. hamileliğim ve 35 haftanın içindeyim gördüğünüz ürünleri dönüşümlü olarak kullanıyorum. 5. aydan sonra elime hangisi geçtiyse onu kullandım.

İlk önce niveanın bebe yağını kullandım görüldüğü gibi dibine vurdum yağın, nemlendirmesi ve kokusu hoşuma gidiyordu ama zaten yarım kutu vardı onu da çabuk bitirdim.

Daha sonra avon baby aldım o da  jel şeklinde, kokusu pudra gibi hoş kokulu ama gel gelelim sürünce yapış yapış kalıyor ve cildimi nemlendirmek yerine daha çok geriyor sanki, acaba bana mı öyle geldi? Neyse biterse bir daha almayacaklarımın arasında bu yağ.

Avonun bu yapışkanlığa daha fazla dayanamayınca Johnson's bebek yağı aldım ama onunda kapağını açmak tam bir işkence yahu, çocuk için emniyet kilidi yapmışlar sanırım, çamaşır suyunun kapağı gibi zor açılıyor mübarek. Ama nemlendirme açısından hoşuma gitti, kokusu hakkında yorum yapamam 1 haftadır burnum tıkalı maalesef...

Ha birde şu BODY SERIES G&H Vücut Losyonu var tabi, elime geçtikçe bunu da kullandım memnun kaldım ama losyonlar yağlar kadar nemlendirme sağlamıyor.

İlk hamileliğimde problem yaşamadığım için bu hamileliğim de çatlak önleyici özel bir krem almadım, şuan için de bir problemim yok çok şükür. Size çatlak şöyle oluşur böyle oluşur diye yazmıyorum, zaten yeteri kadar nette bu bilgileri okumuşsunuzdur, sadece gerginlik olan yerleri bol bol nemlendirin, yeteri kadar su için, düzensiz kilo almamaya dikkat edin.


6 Mart 2013 Çarşamba

8 Mart'ta En İdeal Mutfak Butikbebe’de!



8 Mart Dünya Kadınlar gününde butikbebe.com'dan anlamlı armağan.
Butikbebe.com bu özel günde anne ve anne adaylarına Ece Vahapoğlu'ndan imzalı '60 tarifte ideal mutfak' kitabını hediye ediyor.

Bebek giyim, hamile giyim ve tüm bebek alışverişi için yaptığı kampanyalarla aile bütçenize uygun fiyatlarıyla katkıda bulunan butikbebe.com, hediyeleriyle de yüzünüzü güldürüyor. Sadece bir yemek kitabı olmayan '60 tarifte ideal mutfak' içinde doğru beslenmenin püf noktaları, sağlıklı yaşam tarzına geçiş, sağlıklı beslenme önerileri gibi önemli konularda da sizlere rehberlik ediyor. 
Besinleri sağlıklı pişirme yöntemleri ve ideal mutfağın püf noktalarını anlatan kitaba sahip olmak için tek seferde 50 lira ve üzerinde alışveriş yapmanız yeterli. Üstelik Yapı Kredi World karta sahip olanlar butikbebe.com 'un peşin fiyatına 6 taksit avantajından yararlanabiliyor.

8 Mart Kadınlar Günü'nde siz anne ve anne adaylarımızı, kitap hediyeli alışveriş keyfiniz için butikbebe.com'u tıklamaya davet ediyoruz...