15 Ağustos 2013 Perşembe

Çikolatalı ve Fındıklı Kurabiye


 İşte kendinizi ödüllendireceğiniz, bol kalorili yumuşak bir kurabiye tarifi =))

Malzemeler:
1 pk margarin.
1.5 su bardağı purda şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (kurabiyenin yumuşak olması için)
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kırılmış fındık
1 çay bardağı kırılmış bitter
Aldığı kadar un

Yapılışı herkesin bildiği gibi, sadece hamuru streç folyoya sararak buzlukta biraz donmasını bekleyin, daha sonra kurşun kalem kalınlığında keserek 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve fırını kapatıp 15 dk daha açmayın. Saklama kabına koyarsanız 1 hafta dayanıyor.

6 Ağustos 2013 Salı

Sebamed Bebek Ürünleri


Doğumdan önce acaba hangi ürünleri kullanmalıyım diye size sormuştum. En sonunda sebamed.in ürünlerinden ihtiyacım olanlarını aldım. Oğlum 4 aylık oldu ve 4 aydır bu ürünlerden başka birşey kullanmadım.

Burada ki eczane de fiyatı yüksek olduğu için siparişimi net.ten verdim. Eğer güvendiğiniz bir site varsa ve fiyatı uygunsa oradan alışverişi yapmak daha mantıklı gibi.

Şampuan, bebe yağı, bebe sabunu, losyonu ve pişik önleyici kremini aldım.
Hafif, pudra gibi hoş bir kokusu var. Kızarıklık yada ciltte döküntü yapmadı, kısacası memnunum diyebilirim.

4 Ağustos 2013 Pazar

Korse Meselesi

Bütün kadınların takıntılı olduğu tek bir konu biliyorum oda fazla kilo...
Hamileyken tam 20 kilo aldım. Doğumda sadece 5 kg gitti, 4 ay içinde de 10 kilo verdim, yani toplam da 15 kiloyu verebildim, geriye 5 kilo kaldı.

 Kendime ne kadar "O kilo 9 ayda oluştu kızım, kolay mı öyle 3-4 ayda vermek" diyerek teselli vermeye çalışsam da eski kıyafetlerimin çoğunun içine giremediğimi görmenin can sıkıntısının sanırım hiçbir tesellisi yoktur.

Neyse gelelim sadede...
Bayram sonu düğünümüz var, bende kendime elbisenin altına giyebilmek için gördüğünüz korseyi aldım. 10 cm'e kadar incelme gösteriyormuş ya bu tarz korseler, birde ölçülerimi aldım, giydim korseyi tekrar ölçtüm. Aaa o da ne yarım santim mi yok canım, bir daha ölçeyim... Gerçekten de yarım santim yahuuu... (Burada ki  videoda bayanın göbek bölgesin de 14 cm incelme olmuş, 105 cm.den 91 cm.e kadar incelmiş. Sanırım korse çeşidine ve kiloya bağlı bu incelik.)

Yani ben hayal kırıklığına uğradım.
Bilemiyorum belki de çok fazla kilom olmadığı için böyle oldu ama nasıl olduysa ben istediğim sonucu göremedim. Sadece karın kısmımı toparlayarak daha güzel bir görüntü elde etmek istemiştim. Başka bölgeyle de sorunum yok zaten, ama olmadı işte...

Koymasınlar kardeşim incecik mankenleri kutuların üzerine kandırıyorlar bizi. Onlarda durduğu gibi bizde güzel durmuyor, aynı şey hamile kıyafetleri içinde geçerli tabi =))) Haa, birde bu arada o korseyi giymek ne eziyetmiş kardeşim ya, deveye hendek atlatıyorum sanki =))

Neyse neyse... "Şu model, bu tarz korseler güzel tavsiye ederim" diyeniniz varsa da yorumlarınızı bekliyorum hanımlar.