30 Ocak 2014 Perşembe

Tırnak Süsleme Aparatı Yapın

Ne kadar pratik bir yapım, daha önce tığ ucu ile yapılan denemeler de görmüştüm ama sanırım bu daha pratik olur. Kalemin silgisine farklı başlıklarda ki toplu iğneleri takarak istenilen elde edilmiş. Birde incecik uçlu fırçaları oluyor. İnce uçlu fırça için bence bitmiş eyeliner fırçasını kullanbilirsiniz, neden olmasın...
 

Artık tırnaklarda çeşit çeşit süsler görüyoruz. Bazıları sanat gibi o kadar güzel ve ince tasarlanmış ki çok güzel duruyorlar. Eğer sizde tırnakalarınıza biraz hareket gelsin derseniz kendiniz basitçe yapabileceğiniz bu tırnak süsleme aparatı ile denemelere başlayabilirsiniz. Ben yeni başlayanlar için bir kaç örnek ekledim. Ama o kadar güzel işler varki... 3 boyutlu tırnak süslemeleri harika mesala...
Hadi bakalım yavaş yavaş denemelere başlayın, alışınca tırnaklarınızı tuval gibi süsleyin...








21 Ocak 2014 Salı

Ispanaklı Bazlama


Hamur işini çok seviyorum ama yemesini abartınca da kiloyu alıyorum. Bazlama da ne zamandır yapmak istediğim hamur işlerinden biri. Yapma süresi biraz uzun sürsede yemesi çok keyifli ve lezzetli.
Malzemeler:
1 paket maya
1 yemek kaşığı şeker
2 bardak ılık su
Tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi:
1 orta boy soğan
Yarım kiloya yakın doğranmış ıspanak
Yarım su bardağı ufalanmış peynir
Tuz
İstediğiniz baharatlar

Yapılışı:
1 bardak ılık suyun içine mayayı ve şekeri koyup mayanın kabarmasını bekleyin. Kabarınca unun içine mayayı, kalan suyu ve tuzu karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamur iki katına çıkana kadar kabarmasını bekleyin. Daha sonra istediğiniz büyüklükte bezelere ayırarak hamurunuzu açın. İsterseniz biraz daha kalın yaparak ve içini boş bırakarak ekmek gibi yapabilirsiniz. Yada benim gibi biraz ince açarak içini doldurabilirsiniz. Bazlamanızı teflon tavada yağsız olarak pişirip, piştikten sonra bir fırça yardımı ile tereyağı yada tereyağlı margarin sürün.

12 Ocak 2014 Pazar

Evde Çikolata Yapımı

 "Evde çikolata, şokella, sarelle yapımı" ne kadar çok çeşitli ismi var, ama istenilen görüntü ve tat hemen hemen aynıdır. Ben çocukken annem hep yapardı. Ne zaman yapmaya başlasam o kokusu beni çocukluğuma götürür. Annem yaparken bir an önce yapsa da yesek diye başında beklerdik. Öyle kaşık kaşık yememize de izin vermezdi. Ekmeklere sürerdi ki hem karnımız doysun hemde çabuk bitmesin diye düşünürdü. Şimdi bende kızımın ekmeğine sürüyorum, ve eline kaşık verip dişlerinin çürük olduğunu hatırlatıp ona göre yemesini istiyorum.
Malzemeler:
1 paket trans yağ içermeyen margarin
1 su bardağı süt
15 kaşık şeker
10 kaşık un
5 kaşık kakao
1 paket vanilin

Yapışı: Margarini eritin, içine sütü ve şekeri ekleyip şeker eriyene kadar iyice çırpın. Kakao ve vanilyayı da ekledikten sonra unu da topaklanmasın diye yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Homojen bir karışım olunca yemeğe de hazır hale geliyor.

Yaklaşık yarım kilo kadar bir çikolata elde etmiş oluyorsunuz. Çok fazla koyu kıvamlı değil ekmeğe rahatça sürebiliyorsunuz. İçine isterseniz bir paket bitter yada sütlü çikolatalardan ekleyebilirsiniz. Hatta fındık fıstık Allah ne verdiyse damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Ben yeteri kadar kalorili olduğunu düşündüğüm için içine ekleme yapmadım. =)) Bu kadar bana fazla gelir derseniz yarım ölçü kullanarakta yapabilirsiniz. 

10 Ocak 2014 Cuma

Ayrılmaz İkili "Nescafe Classic & Nestle Coffee Mate


 İlk defa Fikrimühim'den bir paket geldi, ve ilk defa benim de fikrim mühimden sayılacak =))
Şaka bir yana hergün içmeden ayılamadığım bir kampanyaya katılmış oldum. İki tane paket göndermişler biri benim denemem için diğeri de misafirlerimle paylaşmak için.

Ayrılmaz ikili...
Nescafe classic ve coffee mate... 
Kahve paketini açtığınız zaman etrafı mis gibi bir kahve kokusu kaplıyor. Benim gibi kahveyi sade içemeyenler için ise Nestle coffee mate imdada yetişiyor. Kahvenin tadının ve kokusunu bozmadan kahveyi zevkle içmenize yardımcı oluyor.


Ben evde de bu markaları kullanıyorum, tadına alışınca başka kahveler nasıl desem yavan geliyor, sanki içinde birşeyler eksik, katılmamış gibi...

Benim çayla aram yoktur, demlerim fazla gelir kimse içmez öylece kalır ama kahveyi hem daha çabuk ve de kendime kadar hazırlarım, sıcak sıcak, yudum yudum içerim. Benim için hem enerji kaynağı hemde uykusuzluğa dayanmak için en basit ilacımdır. Sabahları uyandığım zaman daha doğrusu uyanmamak için direndiğim zaman hemen bir kupa kahve benim imdadıma yetişir. Kitap okurken de illa kahvem olacak yada 5 dakikalığına bana dinlenmek için kaçan arkadaşımla araya biraz da dedikodu sıkıştırdığımız zamanların eşlikçisidir kahve...

Yani kahve içmek için bahane çok.
Kahve içmeyi seviyorum, zaten kim kahveyi sevmez ki...

Fikrimühim'e bu kampanya da bana da yer verdikleri için teşekkür ederim.

6 Ocak 2014 Pazartesi

Saç Dökülmesini Engelleyen Biber Yağı

Size daha önce burada yağın nasıl yapıldığını  anlatmıştım. 1 hafta sonra yağımı açtım, temiz bir tülbentten süzdürerek avonun çok severek kullandığım serum şişesinin içine koydum, Şişeyi yıkamadım içinde 2 damla kadar serum bıraktım ki yağım güzel koksun istedim. İlk etapta yağımı az yapmıştım, olur da beğenmem ziyan olmasın dedim =))



Şems aslan biber yağı için şunları şöylemişti...
Biber yağı ısıtıcı görevi yapan bir termaldir, gözenekleri açar, kanı coşturur, kan fonsiyonunu hızlandırır, vücudumuz da nerde bir değişiklik görmek istiyorsak orada kullanabiliriz. Salatalara katılarak içerden destek verebilirsiniz. İçinde ki karanfil detoks yapar, antibakteriyeldir. 
Kullanımı:
Haftada 2 defa masaj yaparak uyguluyorum.
30-35 dk. bekletip kullandığım şanpuan ile yıkıyorum.
Daha sonra saç kremi sürüp, tarak kullanmadan parmaklarımla saçlarımı açıyorum.
Böylece tekrar saç diplerime masaj yapmış oluyorum.

 Ben yağı sevdim, daha büyük bir yere yapmak için kolları sıvardım. Kan dolaşımını hızlandırdığı için masaj yağı olarakta kullanmayı düşünüyorum. İçinde ki herşey doğal ve kendi yapımım olduğu için bebekli biri olarak gönül rahatlığı ile kullanıyorum.