15 Şubat 2014 Cumartesi

Bitkinin Geri Dönüşümü


Artık çok bilinçli bir toplum olma yolunda ilerliyoruz. Herşeyin doğalını istiyoruz. Sebze meyvede en az zirai ilaç olsun, hormonlanmamış olsun. Tavuk etleri antibiyotik ile büyütülen tavuklardan değilde doğal olsun. Kremler, şampuanlar daha bitkisel olsun. Kozmetik ve benzeri ürünler paraben içermesin. Kıyafetin dokusunu bile pamuklu istiyoruz.

Biz kızımla bu yüzden bitkisel geri dönüşüm yaptık, marulun yapraklarını salata için kullanırken kökünüde suyun içine koyup cam kenarına yerleştirdik. 10 günde yukarıda gördüğünüz kadar büyüdü. Ondan sonra da toprağa ekmeye karar verdik. Tabi bu fikir kendimize ait değil pinterestte örneklerini görünce bizde yapmaya karar verdik. O kadar çok bitkiyi köklerinden ve çekirdeğinden geri dönüştürmüşler ki insan şaşırıyor.


Birde kırmızı pancar deneyimimiz var 20 gün oldu. Pancar büyümek için biraz daha süre isteyen bir bitki çıkan filizleri yerlerinden koparıp toprağa ekiyorsun ama biraz daha büyümesini bekliyoruz.

13 Şubat 2014 Perşembe

Kampanyon ile Aradığın Herşey Senin


Yarın sevgililer günü ve ben daha hediyemi bile almadım. Ne dışarda hediyelik eşya arayacak kadar vaktim var, ne de alışveriş sitelerini tek tek gezecek kadar zamanım. Gözümüze hoş gelen gönlümüze yatan bir hediyeyi almak için biz bayanlar kırk yeri gezer, kırk dükkana bakar yetmez birde internette kırk defa alışveriş sitelerine kırk saat ayırıp hepsine teker teker bakarız.

İşte biz bu kadar vakti alışverişe harcarken çok zaman kaybediyoruz.
Peki bunun yerine ne yapmalıyız?
Hemen bütün internet sitelerini ve indirimlerini tek bir yerde bulunduran sitelere baş vuruyoruz. Bunlar arasında hemen aklıma kampanyon geliyor. 

Kampanyon.com aradığınız hediyeyi sizin için kategorisine göre listeleyen, hem fiyatlarını hemde indirim kuponlarını rahatça görebileceğiniz online alışveriş sitelerinin hepsinin tek bir yerde toplandığı bir site.
Hangi sitede hangi kampanya var iki tık tık aradığınız bütün ürünler tek bir yerde karşınızda.
Elbisemi seçtiniz hemen tarzınızı seçin, rengini belirleyin, fiyat aralığı seçin ve hatta hangi sitelerden almak istiyorsanız onları işaretleyip aramanızı daraltın. 

Görselin üzerine gelerekte siteye gitmeden kalan bedeni, hangi sitede olduğunu ve hatta extra var olan indirim kuponunu görebilirsiniz. 

Giyim, ayakkabı, çanta, aksesuar, kozmetik kategorilerinin yanı sıra erkek giyim ve çocuk giyim  kategorisini de görmenize de olanak sağlayan, geniş çaplı aramanızı en aza indiren, hem zaman kazandıran, hemde uygun fiyatlı ürünlere ulaşmanızı çok güzel bir site. 

Vakit kaybetmeden bir an önce kampanyon.com'a gidin ve size sunduğu markalı ve birbirinden özel ve güzel seçeneklerin arasından kolayca ürününüze ulaşın ve kolayca alışveriş yapmanın keyfini çıkarın. 



8 Şubat 2014 Cumartesi

Portakal Şekeri Nasıl Yapılır?

 
Geçen gün tadını kimsenin beğenmediği portakalları değerlendirme işine giriştim. Portakalları rondodan geçirip içine biraz şeker biraz su ile kahvaltılık bir marmelat hazırladım. Tabi kalan kabuklarını da ziyan etmemek için ilk önce portakalları kesmeden onları rendeledim. Blogların çoğunda gördüğüm portakal ve limon kabukları ile yapılan şekerlemeyi denedim. 
Oldu mu, bence oldu =))

Yapılışı:
Aslında ölçü yok...
5 küçük portakal 
3 yemek kaşığı şeker
Portakalları güzel bir şekilde yıkadık kuruttuk.
Kabuğun alt tarafında ki beyazlık acı olduğu için dikkatlice onu almadan rendeledik.
Şeker ile karıştırdık. (Sadece bu kadar yapıp, buzlukta saklayabilirsiniz.)
Şeker ile portakal kabuğunu 15 dakika kadar fırında ısıtıp şekerin erimesini bekledik, burada teflon da kullanabilirsiniz. Ben kek yaparken araya bunları da sıkıştırdım =))
Daha sonra çıkarıp düz bir yere yaydık, yapış yapış bir kıvamı oluyor. Bu kıvam gün geçtikçe kuruyor. Ellerinizle kabukları karıştırarak birbirinden ayırabilirsiniz. Rende gibi tekrar tane tane oluyor.
 
Evet artık portakal şekeri hazır...
Kek, kurabiye, pasta ve muhallebi karışımında kullanabilirsiniz.