29 Nisan 2015 Çarşamba

Peynir, Ekmek, Tamek, Kahvaltım tamam demek!

Türkiye’nin ilk kahvaltı konseptli meyve suyu "Kahvaltım" ailesine 3 gurme lezzet kazandıran Tamek; A, C ve E vitaminlerini içeren yeni lezzetleriyle, güne iyi başlamak isteyenlerin kahvaltı sofralarında harikalar yaratıyor. 

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıya özel hazırladığı meyve suları ile sofraların vazgeçilmezi olan Tamek Kahvaltım, içerdiği birbirinden besleyici meyvelerle güne zinde bir başlangıç yaptırıyor.

BOL MEYVELİ BOL VİTAMİNLİ 

Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve enerjiyi, gurme lezzetleri ile sunan Tamek Kahvaltım ailesi, özellikle çocuklar için kahvaltıyı daha da eğlenceli hale getiriyor ve ailelerin kahvaltı masalarında çok sevilen bir içecek olmaya devam ediyor.

Enfes tatları ve birbirinden özel faydaları ile kahvaltının gözdeleri şöyle:

Kahvaltım 7 Meyve 7 Vitamin: Portakal, şeftali, elma, mandalina, limon, ananas ve greyfurt içeren 7 Meyve;  A, C, E, B3, B5, B6, B9  vitaminleri içeren 7 vitamin ile güne zinde bir başlangıç yapacaksınız .

Kahvaltım Portakal, Havuç, Limon: Cildinize tazelik ile canlılık kazandıran, kalbinizi ve gözlerinizi güçlendiren havuç, sindiriminizi kolaylaştıran limon ve yorgunluğunuzu alıp size enerji kazandıran portakalın eşsiz buluşması Tamek Kahvaltım Portakal-Havuç-Limon'da A, C ve E vitaminlerini bir arada bulabilirsiniz.

Kahvaltım Kan Portakalı Nar: Doğal antioksidan kan portakalı ve doğal antibiyotik nardan oluşan Kahvaltım Kan Portakalı Nar Meyveli içecek  A,C,E vitaminleri ile zenginleştirilmiş olup, kahvaltılarınıza keyif katacak.

Tamek "Kahvaltım" 7 meyveli, 7 vitaminli. Üç çeşidiyle şimdi çok daha lezzetli!

 

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

25 Nisan 2015 Cumartesi

Deniz Feneri Koyu Kitabı ve Sarah Jio imzalı ayraç çekilişim

İnstagramda kitap çekilişi yapıyorum, Kimberley Freeman'nın çok sevilen kitabı Deniz Feneri Koyu ve sarah Jio imzalı kitap ayracı hediye ediyorum. Sizde benim gibi kitap hediye alıp vermeyi seviyorsanız hepinizi çekilişime beklerim.

Çekilişeme katılmak için tıklayınız.

21 Nisan 2015 Salı

Çakıl Sanatı

Pinterestin yaratıcı fikirler bölümünde görüp bende yapabilirim dediğim projelerden birini daha gerçekleştirmiş bulunuyorum. Çakıl taşlarıyla o kadar güzel şeyler yapmışlar ki hayran kalmamak elde değil.Aşağıdakiler deniz kenarından topladığım çakıl taşları ve ince dallar...
Şekli oluşturduktan sonra her şeyi sıcak silikon tabancası ile yapıştırdım. İşte bu kadar basit. Olay uygun çakıl taşlarından  şekiller yaratmakta...

Aşağıdakiler ise pinterestten alıntılardır.
*******************************************************************************
***************************************************************************
**************************************************************************
 ******************************************************************************




19 Nisan 2015 Pazar

Maggi Çorba Çeşnisi Deneyimi

Sanırım FikriMühim'i bilmeyen yoktur bu maggi çorba çeşnilerini denemem için bana da gönderdiler. Paket içeriğinde kapakları ile beni cezbeden saklama kutuları, saklama kutularının içinde ise tavuk ve et çeşnisi çıktı. Ve yanında tanıtımı bulanan broşürler vardı. Broşürün içinde ise hem tavuk hemde et çeşnisi ile birlikte kullanabileceğimiz çorba tarifleri.

Tabi denemeden önce hemen broşür şöyle bir incelendi.
Mutfakta çorba yaparken yardımcı olacak bir ürün daha dedim içimden...

Evde 2 yaşında bir velet olunca, onu doyurmak için illa çorba yapmak durumundasınız. Bu yüzden bizim evde çeşitli çorbalar yapılır.  

Ben broşür içindeki yayla çorbasını yaptım. Çorbayı yaparken baharat, tuz, un kullanmadan sadece çeşniyi kullanarak tatlandırdım. Zaten kullanımı da bu yönde. İçinde ki tarife göre yaparsanız çorbanızın güzel bir kıvamı oluyor, un ile terbiye yaparken yetmedi biraz daha un ekleyeyim derdi yok yani.

Tadına gelince evde yapılan ve hazır çorba tadında karışık bir şey oldu. Nasıl anlatsam çorbayı ben yaptım biliyorum ama hazır olmadığına başkasına inandıramadım diyebilirim, tadı ve kokusu hazır çorbayı andırıyor çünkü.

Nasıl hazır bulyonları pilavlarda kullanıyorsak bu çeşnininde çorbalarda kullanıma uygun olduğunu söyleyebilirim. Gerçi bu damak zevkine göre değişir ama ben sevdim. İçinde renklendirici, koruyucu ve MSG (monosodyum glutamat) yokmuş bu da ekstra bir artı benim için. 

Teşekkürler FikriMühim
Teşekkürler Maggi

8 Nisan 2015 Çarşamba

Babé Renkli Güneş Koruyucu ve Babé Leke Kremi

 Geçen hafta size leke kremlerimden bahsetmiştim. Artık onları kullanmayı bıraktım, şimdi soyuluyorum bu soyulma 30 gün kadar devam ediyor. Bu süreç içinde expigment ve azeldermi kullanırsam cildimde çok fazla yanma ve kaşıntı oluyor bunun yerine bende farklı ürünler arıyordum. Rastgele girdiğim bir eczacı bana babenin katalogunu verdi ve bende güneş ürünlerini görüp deneme kararı aldım. Aşagıdaki ürünleri set olarak aldım.

 Yüz İçin Renkli Güneş Koruyucu SPF50+ Krem pH 7.5 - 50ml
UVA ve UVB radyasyonuna karşı yüz için kapatıcı etkisiyle çok yüksek güneş koruması sağlar.Doğal parlaklık etkisi ile bronzluk sağlar.
Cilt rengini dengeler ve kusurları kapatır.
Organomineral, fiziksel, kimyasal ve biyolojik filtreler içerir.
Yatıştırıcı aktif maddelerle zenginleştirilmiştir.
Suya karşı dayanıklıdır.
Babé Depigmentasyon Emülsiyon SPF20 pH 5.0 - 30ml
Ciltteki pigment lekelerini azaltmaya yardımcı olan bir emülsiyondur.
Depigmentasyonun aktif maddeleri ve meyve asitlerinin sinerjik etkisi melanin sentezini düzenler ve cilt tonunu dengeler.
Yenilenmiş ve ışıltılı bir cilt oluşmasını sağlar.
Cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş koruma filtreleri içerir. 
Işığa duyarlı değildir.




Benim yorumlarıma gelince;

Leke kreminin ucunun inceliğini sevdim sivilce lekelerinin üzerine nokta gibi bırakabiliyorsunuz. Hafif bir yapısı var süt gibi çabuk dağılıyor cilt tarafından çabucak emiliyor. Sürünce parlak bir tabaka bırakıyor, üzerine nemlendirici sürmezsen bir gerginlik oluşturuyor. Şuan 1 haftadır kullanıyorum herhangi bir renk açılması göremedim. Markanın sağlam olmasına ve bu ürüne güvenerek kullanıyorum 1 ay sonra gelişme olursa tekrar yazarım.

Güneş koruyucunun da hafif bir yapısı var kolay dağılıyor, renkli olduğu için beyazlık bırakmıyor. Ama şuan için pek anlaşamadık şuan cildim pul pul döküldüğü için tam olarak cildime yediremedim ve sürdüğüm zaman sanki güneşte çok fazla kalmışım gibi bir kırmızılık oluşturdu yüzümde. Bileğimde denediğim zaman hoşuma gitmişti ama yüzümde hiçte öyle güzel durmadı ne yazık ki. Yüzümde ki pullanma geçene kadar sanırım başka bir yüz kremi alıp kullanmam gerekecek.

-- Macro çekim yapılmıştır--
Yazının başında soyulduğumu yazmıştım, yukarıda gördüğünüz soyulmalar alnımda oluşanlar.  Gündüzleri ise sadece babenin leke kremini kullanıyorum sanırım soyulmayı hızlandırdı.Sadece lekelerin üzerine uyguluyorum sabah ve akşam üzeri olmak üzere günde iki defa kullanıyorum.

Sizinde kullandığınız yada önerdiğiniz kremler varsa tavsiyelerinizi beklerim.

7 Nisan 2015 Salı

Instagramdan Takip Edin

Size instagram hesabımdan bahsetmişmiydim, gerçi sağ tarafta hesabımı görebilirsiniz =))
Bu hesapta daha çok okuduğum kitapların fotoğraflarını paylaşıyorum.

Öyle kitap kurdu değilim, ama oldum olası kitap okumayı sevmişimdir. İntagram, paylaşımlar için daha kolay olduğu için burasını seçtim.1-2 kitap belki yayınlamışımdır bloğumda o kadar.

Beni takip etmek isteyenleri, kitapları sevenleri beklerim efendim.

Takip için tıklayınız.