19 Kasım 2009 Perşembe

Geçmiş Olsun Anneanne

Bugün Göz doktoru ile randevumuz vardı.
Eşimin anneannesi 83 yaşında, biraz gözler görmüyor, biraz da kulak duymuyor. Bugün onu doktora götürdük, daha önceden eşim telefon ile irtibat kurup kendisi ile konuşmuştu. Teşhisi daha önceki gibi kataraktı ama anneannemiz yaşlı olduğu için ameliyat masasına ne biz yatırmak istedik ne de kendisi yatmak istedi. Daha sonra lazer ile ameliyatı gerçekleştirdiklerini duyunca gidip görüştük. İlk önce doktor bey göz ölçümlerini aldı.

Bizim hatun kıpır kıpır yerinde duramıyor, anneanne çeneni buraya koymalısın, alnını buraya dayamalısın. Neyse böyle 3 makinaya girip çıktı. Doktor bey sağ göz 1 mt ilerisini göremiyor ilk önce onu yapalım, 1 hafta sonra diğerini yaparız dedi.

Bizim hatun tutturmaz mı yok ben istemiyorum, merhem versin damla versin... Olmaz gözümü çıkaracaklar, ya yerine takamazlarsa :)) (Haliyle korktu tabi biraz.) Anlatıyoruz ama, hastanenin o katındaki herkeste bizi dinliyor. Bak anneanne gözünü kimse çıkarmayacak, sadece göz içine ışık tutup temizleyecekler. En sonunda ikna etmeyi başardık. Birde anneannemle fotoğraf çektirdik, herşeyin hatırası olsun istiyorum bu aralar.

Ameliyatı Özel Keşan Hastanesinde Op.Dr. Seha Özden lazer ile yaptı.Kendisine ilgisi ve sabrı için çok teşekkür ediyorum....

Hastane ilk önce şehir merkezindeydi daha sonra şehir dışına yapılan daha geniş bir binaya taşımışlar. Bütün personel güler yüzlüydü çok şükür, hani bazen hemşire yada dr.un yüzüne bakıpta keşke hasta olmasaydım da bunları çekmek zorunda kalmasaydım dediğiniz anlar olur ya, burada hiç öyle birşey demedik yani, en azından bizim karşımıza çıkanlar güler yüzlüydü. Hele göz ameliyatına hazırlık için göz bebeğinin büyümesi lazımmış onun için belki 10 tane değişik damla kullandılar. Bazıları çok yakmış anneannem bağırıyor ama bizim hemşiremizde çok tatlı dilli ve güler yüzlü biriydi. Ameliyat 15 dk içinde bitiyormuş ama bizim yanımızdan alıp geri getirmeleri 1 saate yakın tuttu, merak içinde hep bekleyip durduk insanın canı beklerken konuşmak bile istemiyor. 1 saatin sonunda anneannem söylene söylene geliyo, tekerlekli sandalyesini ittiren görevli bayan ile sohbete koyulmuşlar.

Gözüm iyi olursa diğerini de yaptırırım, eğer görmezsem gelmem bi daha....

15-20 dk odasında dinlendikten sonra hastaneden çıkıp eve geldik, yarın saat 1.30 gibi sağ gözündeki bandajı açacaklar. Umarım başarılı bir ameliyat olmuştur ve gözünün görme problemi ortadan kalkar. Yarın eşim erken gidip duymayan bu hatunu birde kulakları için Dr. çıkaracak daha önce çok temizlendi ama yaş ilerleyince olmuyor işte. Kulak içine takılan cihazlardan lazımmış onuda anneannem ben tutamam diyor, ona da bir çare bulunsada muhabbet ederken sokaktan geçenler bizim sohbetimizi dinlemese :)) Wolume o kadar yüksek yani bende ...

Bugünde yorucu ve koşuşturmacalı bir gün geçirdik birde Keşan'ın kurtuluşuymuş her yer çok kalabalıktı ama durup bir fotoğraf alamadım ne yazık ki...

Şimdi gidip biraz dinlenmem lazım, akşamda uyku tutmadı zaten.

Bütün hastalarımıza acil şifalar diliyorum...

22 yorum:

  1. Anneanneye 41 değil 83 kere Maşallah:)Geçmiş olsun,Allah dermansız dert vermesin.

    YanıtlaSil
  2. Canım ya:) Çok geçmiş olsun anneanneye...

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun.Bizde de hergün ayni film var.Babam 91 duymuyor,annem 81 alzheimmer.Gerisini siz tahmin edin.Canları sağ olsun.Çok şekerler ama ara sıra bayağı geriyorlar.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle geçmiş olsun diyor ve peşinede kocaman bir Maşallah diyorum Ananeye.Benim ananem gibi:)şeker.Ananeleri çok severim.Sana ve ananeye kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. önce anneannene sonra bütün hastalara Rabbim şifalar versin... geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun anneanneye maşallah allah sağlıklı ömür versin

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun... Bizim de öyle tatlılar tatlısı bir anneannemiz var. Eşimin anneannesi. O da 83 yaşında. Ayakları şişiyor, balon gibi oluyor. Uzatıp otursa rahat edecek, ama alışmamış ki. Uzatınca rahatsız oluyor. Yalvar yakar ikna ediyoruz bazen. Öyle tatlı, öyöle cin fikirlidir ki, hiç lafın altında kalmaz:) Anneanne gibisi yoktur...

    YanıtlaSil
  8. canım benim ya çok geçmiş olsun allah şifa versin.eşimin anneannesi vardı allah rahmet eylesin o geldi aklıma :)

    YanıtlaSil
  9. ayyy acil şifalar anneneye... çok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun canım, acil şifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  11. Çok geçmiş olsun...Allah anneanneye acil şifa versin...Bu arada mimini cevapladım arkadaşım...

    YanıtlaSil
  12. Rengarenk Dünya; teşekkür edeirm canım, amin.

    Seddosh; Teşekkür ederim.

    Neduk; haklısın ablacım yaş ilerledikçe davranışlarda çocuklaşıyor, birazda sabır haliyle isteniyor.

    Karabidikim;Teşekkür ederim canım. Anneanneler sevilmezmi.

    Bahar Yorgun;Teşekkürler canım.

    Eylül Bahçesi; Teşekkürler tatlım.

    Yıldıray Karayika;Teşekkürler canım, bizim anneannemizde hiç durmuyor, biraz otursa kilo alacak o bile yok yani senelerdir kıyafetleri ile 45 kg geliyor.
    Meraklı beti; Teşekkür ederim canım. Anneannenizin mekanı cennet olsun.

    Ece; teşekkürler tatlım.

    Smyrnote Design; teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  13. geçmiş olsun..
    benim babaannemde aynı yaşlarda kulakları onun da ağır işitiyor, kulaklığı var ama yine de bağırmadan duymuyor. bizi de bütün mahalle dinliyor:) işin kötüsü alışkanlık olmuş bütün yaşlılar sanki az duyuyormuş gibi bağırarak konuşuyoruz ayıp oluyor bazen, farkedince kötü oluyor insan:D
    Allah herkese sağlık versin..

    YanıtlaSil
  14. Ayşe şakarcan; Teşekkür ederim canım.

    Bi yaşıma daha girdim;Hiç sorma ya aynen öyle valla, kendi anneannem 88 yaşında ama fısıltıyı bile duyuyor bende alışkanlık hep yüksek sesle konuşunca birde azar işitiyorum.

    YanıtlaSil
  15. Annane çok tatlı yazık ne yapsın yaşlandıkça can daha tatlı oluyor galiba...

    YanıtlaSil
  16. Sibel; Haklısın tatlım yaş ilerledikçe canda tatlılaşıyor.

    YanıtlaSil
  17. Anneanneye maşallah pamuk pamuk geçmişler olsun canım

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş olsun pek tatlı canım:)

    YanıtlaSil
  19. Stil direktörü, tatlı cadı; İkinizede ayrı ayrı teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  20. anneanneye çok geçmiş olsun öncelikle. aradan zaman geçse de :)) bloğunuzu ilk sevgili laçinin hergün ziyaret ettiklerim kısmında görmüştüm.açıkçası hergün takip etmiyorum doğruya doğru :)) arada bakıyorum. ilgimi çeken şey keşan hastanesi oldu. bir keşanlı olarak çok mutlu oldum gurur duydum :)) nasıl sevindim o keşan yazısını görünce :))

    sevgiler... sağlık dolu nice günler ve nice mutlu yeni yıllar dilerim...
    dd

    YanıtlaSil
  21. Teşekkür ederim dd...
    Demek keşanda oturuyorsun belki karşılaşmışıktır benim ablamda keşanda oturuyor. bende yeni yılını canı gönülden kutlarım.

    YanıtlaSil