10 Aralık 2012 Pazartesi

Doğal Meyve Suyu

 İnsanın kendi eli ile yaptığı yiyecekler gibisi yok, içinde ne olduğunu bilerek güvenle sevdiklerinize de ikram edebiliyorsunuz. Satılan meyve suları ne kadar doğal olduklarını belirtirlerse belirtsinler, içlerinde mutlaka birşeyler var, yoksa uzun süre rafta bozulmadan kalması ne kadar mümkün olabilir ki ?

Meyve suyunu solda gördüğünüz kırmızı eriklerden yaptım, yaparken aklıma fotoğraf çekmek gelmedi, ama neyden yaptığımı görün diye netten fotoğrafını bularak ekledim.

Malzemeler:
1 kg Erik
Üzerine çıkacak kadar su
1 su bardağı toz şeker

 Yapılışı:
Erikleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkardım ve erikler yumuşana kadar pişirdim, zaten kabukları ayrılmaya başlayınca piştiğini anlarsınız. Daha sonra 3 bardak su ve 1 bardak şeker ekleyerek blendırdan geçirdim. Tabi bu aşamada damak zevkine göre su ve şeker eklemek mümkün. Eriğin kendi tadını sevdiğim için sadece 1 bardak şeker ekledim.

Ben posalı meyve suyunu sevdiğim için süzme gereği görmedim, zaten süzünce gerekli bütün vitaminlerin gittiğini sadece renkli suyunun kaldığını düşünürüm hep =)  Ama tabi herkes böyle içemez bunun çözümü de tabiki süzgeçten geçirmek, hatta en güzeli bir tülbent kullanmak ki iyice berrak olsun.

Bu arada nette erik fotoğrafı araken faydalarını da öğrenmiş oldum.
* Mor ve kırmızı eriğin kabuğu kalp ve kansere yönelik koruma sağlayıcı özelliktedir.
*Karaciğer, böbrek ve sindirim sorunlarına karşı yararlı olduğu belirtiliyor.
*Romatizma, mafsal kireçlenmesi için yararlıdır.
*Bağırsakları yumuşatıcıdır.
*Kansızlığa karşı kullanılabilir.
*Ateş düşürücü
*Regl düzenleyici etkisi eriğin faydaları arasındadır.
*B vitamini, magnezyum, potasyum bakımından zengindir.
*Erik taze meyve ve kurutularak olarak yenmesinin yanısıra gibi komposto, reçel, pekmez, marmelat şeklinde de yenilmektedir.

5 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)hiç kola vs tüketmem şükür ama meyve suyuna bayılırım.fotoyu grünce canım fena istedi kırmızı kırmızıı :)hem bizim hemde çocuklar için vitamin deposu tebrik ederimm :)

    YanıtlaSil
  2. ben de çok seviyorum erik suyunu. evde yapılan daha bir güzel oluyor kesinlikle. ellerine sağlık ;))

    YanıtlaSil
  3. Bahçemizde erik ağacı var, her sene toplar, yıkar ve dolaba kaldırırız. Yaz-Kış kendi meyve suyumuzu yapıyoruz. Gerçekten nefis oluyor ellerinize sağlık, bu görüntü insanı mestediyor.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten vitamin deposuna benziyor.çocukları şu kola illetinden alıkoyabilirsen ne ala...ilk fırsatta bu sihirli iksiri denemem lazım..
    oyun oyna

    YanıtlaSil