12 Ocak 2011 Çarşamba

Excipial Hydro (Su İçinde Yağ Emülsiyonu)


Bu losyonu dirseklerimde ki kuruluk için aldım. Zaten açıklamasında kuru ve pullanan derinin yumuşatılması amacıyla kullanılan etkili bir yardımcıdır yazıyor. Daha önce net.te görüp bir kenara not etmiştim ilk önce şöyle bir araştırdım sadece eczanelerde satılıyor ve normalde dr tavsiyesi ile kullanılıyor ama alıp kullananlar çok güzel nemlendirdiği yazınca bende almak istedim.

İki farklı çeşidi var hydro ve lipo. Hydro su bazlı olup daha çok karma ve yağlı ciltler için lipo ise kuru ciltler için kullanılıyormuş. Lipo için yüze sürülmesini onaylamayan yorumları okuyunca ve hydro daha fazla kullanan kişileri görünce bende ondan aldım.

Losyon baya bir sıvı kıvamda neredeyse süt gibi diyebilirim. Kokusu güzel, nemlendirmesi ise kuru cildime yetersiz geldi özelliklede dirseklerim ve ellerimde. Ama yüzüme sürünce rahatlatmasını hissedebiliyorum ve ayrıca bir yerde makyaj temizlediğini de okudum denemedim ama kıvamı bakımından temizleyebilir diye düşünüyorum. Daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz burada ki açıklamasını okuyabilirsiniz.

14 yorum:

  1. bu kremi zaman zaman bende kullanıyorum. Piyasadaki en iyi nemlendiricilerden fakat bazı durumlarda benimde ellerimi yeterli seviyede nemlendirmiyor. Sanırım susuzluktan kaynaklanıyor diye düşünmeye başladım.

    YanıtlaSil
  2. Selam,bilirsiniz bazı mesleki hastalıklar vardır.Tam 20 senedir kütüphaneciyim.Her ne kadar bire bir kitap tozuyla haşır neşir olmasamda bir şekilde içerlerinde yer alan bakteriler veya mikroorganizmalar elimi kurutuyor ve çatlatıyor. Bu kullandığın kremi ellerim için doktor önermişti. Kullandım ancak emilmesi uzun sürüyor ayrıca yağlı kalıntı bırakıyordu ben bu nedenele sıksık kullanmama gereken bu kremi bıraktımyerine Neutrogena'nın Hızlı emilen el kreminden aldım. Nasıl mı? süper dediği gibi cilt tarafından hızla emiliyor. Ben memnun kaldım

    YanıtlaSil
  3. yüze iyi geliyormu? benim cldimde çok kuru ne süreceğimi şaşırıyorum.

    YanıtlaSil
  4. ben bunu kızım için çok kullandım. kızımın teni çok kuruyor ve hatta egzamaya benzeyen lekeler çıkıyordu. doktorumuz bize bunu tavsiye etmişti. ben de çok memnun kalmıştım

    YanıtlaSil
  5. bloglar arasında gezinirken takıldım hakkımda kısmına çok hoş geldi anlatımın=)bende beklerim bloğuma...

    YanıtlaSil
  6. ]-[erbiRenk: Susuzluk cildin PH dengesini bozabiliyormuş bende içmeye çalışıyorum ama kış gelince soğuktanmıdır nedir su içmeyi ihmal ediyorum.

    Ayşen Seven: Kullandığın bu kremin lipo.su olabilir kardeşimde de vardı bana da çok yağlı geldi. Neutrogena'nın kremini hiç denemedim tavsiyen için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Keskin Makas: Yüzüm içinde kullanıyorum özellikle temizleyip yıkadıktan sonra gayet iyi nemlendiriyor ama eller için biraz yetersiz kalıyor gibi..

    Küçük Muzicem: Dr.lar genelde bu kremi egzama ve kuru ciltler için tavsiye ediyormuş. Ben kızıma da cildi kuru olduğu için kullanıyorum.

    Günce: Teşekkür ederim, ziyaretine geleceğim..

    YanıtlaSil
  8. Yine insanları bilgilendirmeye devam ediyorsunuz ne güzel sağolun sizin yazılarınızdan bilmediğim konuları öğreniyorum bilmediğim yararlı sitelere girip oradaki bilgileride okuyorum çok sağolun benimde elimde kışın ekzama olur her ikisinide değişerek her akşam yatmadan ellerime ve dirseklerime kadar sürer elimede eczanelerde satılan beyaz pamuk eldiven giyerim hem elim pamuk gibi olur hemde yatak kirlenmez beyaz pamuk eldivenleri mutfakta ve bayoda kullandığım lastik eldivenlerin içindede giyerim pamuk eldiveni giymediğim zaman lastik eldivenler cildi terletiyor tahriş ediyor bilmeyenlere püf noktası satılan pamuk eldivenlerinde numarası var ona göre eczaneden iteyin.sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  9. arkadaşlar merhaba
    benim de cildim çok kuru,ben banyodan 3 dk önce normal yemekte kullandıgımız zeytinyagını vucuduma ve yüzüme ellerime sürüyorum 3-5 dk oturmadan ayakta öyle bekliyorum
    sonra sampuan+ dus jeli..
    saf ve bitkisel oldugu için dus jeliyle hemen cözünüyor kesinlikle yaglı doku kalmıyor

    acıyı alıyor ve kremden çok daha iyi
    haftada 2 gün banyolarda bunu kullanırsanız çok iyi olur, ki benim yüzümde rosacea (kılcal damar catlaması kızarıklık ) da oluşuyor bazen
    onu bile hafifletiyor..
    ayrıca ellerim çok acıdıgında zeytinyagı sürüp pamuk eldivenimi giyip yatıyorum
    yves rocher in kış için olan sarı el kremi de çok güzel

    ayrıca temizleyici olarak organik ürünler kullanırsaız ve el sabununuzu -sıvı kullanıyorsanız tabi-sulandırıp seyrelterek kullanırsanız elinize daha az sabun deger
    daha az aşınır
    loccitane her ayın son 2 günü indirim yapar, el sabunlarını burdan alıyorum 400 ml refill ambalaj..

    YanıtlaSil
  10. Arkadaşlar ben daha bugün eczaneden imex krem imex sabun excipial hydro nemlendirici aldım bunları hangi sırayla kullanmalıyım ??

    YanıtlaSil
  11. Kurumuş dudaklara da sürülüyor mu bi fikri olan var mı

    YanıtlaSil
  12. Bu kremi doktor verdide elimde ki egzama icin mi yoksa yuzumdeki sivilciler icin mi unuttm bana yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
  13. Genelde pul pul dökülen cilt için nemlendirme amaçlı verilir. Egzama için olabileceğini düşünüyorum ama en sağlıklısı eczaneye danışmak.

    YanıtlaSil