14 Mart 2011 Pazartesi

Kumaş Bebek Bezi Çantası ve Mendil Kılıfı

Bu aralar bloğuma rahat giremiyorum ya bende evde ne kadar iş varsa yapmaya karar verdim. Şu sıralar havalar da çok güzel sanki bahar geliyor bizim çatıdaki kuşlar cıvıl cıvıl sabahları onlarla uyanıyorum, perdeyi çektiğimde güneşe selam veriyorum ne kadar güzel bir gün diyerek içime bir sevinç doluyor. Ben bahar çocuğuyum, baharı seviyorum, bir an önce bahar gelsin artık...





Neyse gelelim yaptıklarıma bebek bezlerini koymak için basit bir çanta yaptım, kullanan kişi tek elle açıp kapatabilsin diye kapağına cırt cırt diktim ve dikişini kurdela ile kapattım.

Yukardaki ise mendil kılıfı yapılışını burada bulabilirsiniz blog sahibi resimlerle dikilişini çok güzel açıklamış. Bez çantasını yapmışken ve kumaşımda kalmışken bu kılıfıda yapıvereyim dedim.


Bunları yeni doğum yapmış olan akrabamıza hediye olarak götüreceğim. Aslında daha süslü birşeyler yapmak istiyordum ama bebek eşyaları çok sık yıkandığı için sadece bir fiyonk eklemek yeterli olur diye düşündüm.

Bu aralar dikişe sardım diyebilirim yine aynı kişiye götürmek için birde baykuşlu yastık yaptım. Ve havalar ısınıyor diye eşime ve kızıma birer mevsimlik mont diktim. Son aşalarınıda bitirince artık fotoğraflarını çekip yazımı hazırlarım...



15 yorum:

  1. Bayıldım canım.Kumaşına da yapıp bitmiş hallerine de bayıldım.Bende istiyorum böyle dikmek ,evde dikiş makinemde var ama illa bir kursa gitmelimiyim.Yoksa kendim deneye deneye bir şeyler çıkarabilirmiyim?Sence..

    YanıtlaSil
  2. ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ya bayıldım ben.keşke bende dikiş bilseydim:(

    YanıtlaSil
  4. Sihirli Günce Bunlar dikişe başlamak için çok basit şeyler, illa ki kursa gitmene gerek yok. İlk önce küçük parçalarla deneme yaparsın baktın oluyor istediğin kumaşlarla çalışırsın.

    YanıtlaSil
  5. Nergiz çok güzel olmuşlar ellerine sağlık ilk etapta süslü şeyler göze hoş gözüküyor ama senin de dediğin gibi o kadar çok yıkanıyorki hiçbir şey dayanmıyor bencede az süsleyerek en doğrusunu yapmışsın güle güle kullansınlar inşallah.Bir de Sihirli Günceye bişey demek istiyorum kursa falan gerek yok bencede etek bluz dikmedikten sonra ötekiler çok kolay deneme yanılma yöntemiyle çalışmak ve öğrenmek daha kolayıma geliyor benim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gülcan Teşekkür ederim...

    Eslemce Teşekkürler, az çok dikiş biginiz vardır sizde yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  7. Herşeyden Azıcık Beğenmene sevindim teşekkür ederim canım. Aslında üzerine çiçekler yapıp bir buket çiçek görüntüsü vermek istedim ama sonra yıkanmaya dayanmaz diye bir fiyonkla idare ettim.

    YanıtlaSil
  8. havalar cıvıl cıvıl seninde bloguna gelince cıvıl cıvıl oldum bende ,rekler ne kadar güzel ellerine saglık

    YanıtlaSil
  9. ikisi de işlevsel ve şık olmuşlar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. canım çok güzel olmuş seçtiğin kumaşa bayıldım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. çok güzel ve sevimliler bayıldım.ellerine sağlık.ben adres değiştirdim www.hobilerimiseviyorum.com artık burdan devam ediyorum.kimse yorum falan bıramayınca ulaşılamıyor herhalde değiştiğini böyle haber vereyim dedim.görüşmek dileğiyle

    YanıtlaSil
  12. ellerine saglık canım. çok şık olmuş bence.sahibi iyi günlerde kullansın...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Dikiş Dersi Teşekkür ederim, sanırım bu havalar herkesin neşesini yerine biraz olsun getirdi.

    Neval Teşekkür ederim…

    Örgü Çantam Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. Sewda Bu aralar pek bloglara girilmiyor ya ondan kimse yorum bırakamamıştır, artık yasak kalktığına göre ziyeretçilerinde seni yalnız bırakmazlar.

    Halime Teşekkür ederim, beğenmene sevindim.

    YanıtlaSil
  15. Anneler için çok şık bir çözüM. Çanta düzenleyicisi olarak görev aldığı çok da şık. Başka şekillerde de kullanılabilir aslında. Aklıma bir şey gelmiyor ama çok beğendim. :)

    YanıtlaSil