1 Şubat 2010 Pazartesi

Arçelik Saç Şekillendime Seti

Geçen gün bu şekillendiriciyi aldım, şöyle deneme maksaklı olarak maşayı kullandım ama saçımda herhangi bir şekillendirici olmadığı için, birde ilk denemem olduğu için sadece saçımın ucu kıvrıldı. Aslında ben sadece maşayı istiyordum, yanında fırçasınıda görünce çok sevindim. Ben bunları ayrı olarak satılıyor diye düşünmüştüm. 40 tl.ye aldım fiyatıda piyasaya göre çok çok uygun. Umarım istediğim gibi şekillendirir saçlarımı.


Şimdi ben bunları kullanmak istiyorum ama saçıma ne sürmeliyim, köpük sprey, jöle hangisi daha iyi olur. Fazlada yapmacık dursun istemiyorum ama... Kullanma talimatında kökten uca doğru sarın yazıyor. Ama net.ten biraz baktım bazı arkadaşlar ucundan saç köküne demiş.
Yani kararsız kaldım, bu yazıyı okuyupta, maşa kullanan varsa bana bilgi verirse çok sevinirim.

8 yorum:

  1. fiyat çok iyiymiş güle güle kullan.. ben 2 farklı fırçası olan bosch u 36 liraya almıştım, maşa da olsa fena olmazdı:)

    çok fazla bilgim yok, nasıl anlatılır onu da bilmiyorum ama ucundan sarmaya başlayınca bildiğin lüle lüle saç oluyor:) kökten başlayıp sarınca (su dalgası mı denirdi eskiden ) öyle S gibi bi dalga oluyor:D
    sende kendi saçını yapamayanlardansan bir kobay bul kendine dene ikisini de :))

    YanıtlaSil
  2. Benimde bildiğim kadarıyla dipten uca sarılıyor.ayrıca kuaförleri gözlemlediğimde onlarda dipten uca doğru yapıyor ama ben kullanırken her yerinin değilde daha çok uçlarının kıvrımlı olmasını istediğimden sadece uçlarıyla uğraşıyorum.benim fikrim jöle yada köpük kullanıldığında yapmacık durduğudur. bende kendime sprey alıcam çünkü doğal dursun istiyorum. çünkü saçım çabuk şekil almasına rağmen çabuk düşüyor. hafif sertlikte bir spreyle bu sorunumu halledeceğimi düşünüyorum.sevgilerle (umarım okurken sıkılmazsınız çok uzadı)

    YanıtlaSil
  3. ben de çok deneyimli olmasam da saçlarını temizken şekillendirip daha sonrasında köpük kullanmanı tavsiye edebilirim =)
    güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  4. Ben kıvırcık saçlı olmama rağmen,özel günlerde daha güzel dalgalar için maşa kullanıyorum.Saçım temizken,kökten uca doğru sarıyorum,çünkü ellerimi öyle daha rahat kullanıyorum.Yani o senin kullanma biçimine göre değişebilir.Maşa kullanmadan önce bir şey sürmüyorum,sadece banyoda saçımı kremliyorum.Bi kaç saç tutamını maşaladıktan sonra,nemlendirici krem veya çok sert olmayan bi jöle kullanınca hem bukleler daha güzel oluyor,hem de daha kalıcı:)
    Bunlar ben de işe yarıyor,umarım sende de yarar.
    Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  5. Tatlım bende düz olanı var ama aynı mantık bence akıcı model vermen için serum al enfes oluyor

    YanıtlaSil
  6. En güzel sonucu, saçlarınızı yıkadıktan sonra biraz kurutup, hafif nemliyken alırsınız.Köpük veya jöle fark etmez.Saçınızı sıcak fırçaya uçtan başlayıp sarmaya kalkarsanız eliniz yanar.Bir tutam saçınızı tutup, fırça dibe yakın bir yerdeyken fırçaya sararsanız yanmazsınız.Biraz dipte bekletin, çekmeden yavaşça çözün.Çözülmüş dalgayı hemen kurcalamayın, soğusun.Böyle böyle bütün saçınıza uygulayın.Her taraf bitince parmaklarınızı saçlarınızın içinden hafif hafif geçirerek şekil verin.Fırçalamayın.
    Ben de çalışırken pek uğraşırdım saçımla başımla.Haydi kolay gelsin:)))

    YanıtlaSil
  7. Hepinize teşekkür ederim hanımlar...

    Teker teker hepsini deneyeyim bakalım saçıma hangisi en uygunsa onu kullanırım.

    YanıtlaSil
  8. oncelikle sacina yuksek isidan koruyan bir sprey uygulaman gerek,bu en onemlisi daha sonrada saclarini ucundan baslayarak makineye doluyorsun ve hepsini ayni yone dogru kivirmaya ozen gostermelisin.Son olarakta masa islemi bitince daha uzun sure buklelerin kalmasi icin sac spreyi kullanmayi unutma

    YanıtlaSil