2 Eylül 2010 Perşembe

Sivilce sıkma aparatı (Komedon aleti)

Hani her zaman cilt uzmanları derler ya sivilcelerinizi sıkmayın diye, zaten o sivilceyi ellerle sıkmakta tam bir eziyettir. Şimdi size sivilce ve akne sıkmada yardımcı olacak bu aleti tanıtmak istiyorum. Görüldüğü gibi tığ şeklince ama ucunda ufak bir daire şekli var. Bu şekil sivilce ve akne üzerine eşit baskı yaparak daha kolay sıkılmasını sağlıyor. Bazılarının bir ucunda da iğne bulunmaktadır, bu iğne genelde inatçı yağ bezelerinin üzerini delerek daha kolay çıkarılmasını sağlar.

Genelde güzellik salonlarında yada cilt bakımıda yapabilen büyük kuaförler kullanıyorlar. Her yerde satışı yok sanırım ben kendi kullandığım sivilce aparatını manikür setinin içinde buldum çok basit bir yapısı var ama kullandımı gayet rahat ve işe yarıyor.

Gelende nette komedon aleti diye arattırırsanız örneklerini görebilirsiniz. Ama tekli halde nerelerde ve kaça satıldığı hakkında bir bilgim yok.
Kaynaklarını da belirtiğim fotoğraflardakilerin fiyatını ise yine netten aldım

Tekli olan-- 6.49 TL Yedili takım olan-- 25TL (Cilt bakımı gibi bir işiniz yoksa bu sete gerek yok bence)


1. fotoğraf kaynak
2. fotoğraf kaynak

Benim kullandığım komedon çubuğu ise bu şekilde bir ucu halka diğer ucu iğne halinde. Birde kendime garnier.in sivilce roll-onunu aldım, sivilcemi temizledikten sonra bunu sürüyorum. Eğer sivilce derinleşmişse biraz yakıyor ama yeni çıkmaya başladıysa hiç müdahale etmeden üzerine sürüyorum o da sadece serinlik veriyor. Sivilceyi kurutarak daha kısa sürede geçmesini sağlıyor.
Gernier hakkında bilgiyi ise burada bulabilirsiniz.
Sivilce, siyah noktalar ve oluşan yağ bezelerini sıkmak benim için artık daha kolay.
Sivilce ve akne problemi olanlara tasiye ederim. Bunun yanında doktorunuzun sivilce ve akne bakımı için verdiği ürünleri de kullanırsanız daha iyi sonuca ulaşabilirsiniz.

Not: Bu arada yazın girmesiyle kocaman bir tatil yapıp sonbahara doğru bloğuma dönmüş bulunmaktayım :))

17 yorum:

  1. Hoş geldin canım. Hele şükür desem ayıp mı ederim??
    Postu görünce yok artık dedirtti :))

    YanıtlaSil
  2. Canım benim geçen sene bende almıştım bunun tekli olanından ama kullamadım yaaa :( yüzüm fosur fosur kabarıyor ama siyah noktaları bir türlü çıkaramıyorum, kolay bir yolu vardır sanırım amaaaaa yada bendeki siyah noktalar kalıp halinde artık ondan çıkaramıyorum :DDD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyah noktaları çıkarabilmen için öncelikle cildinin nemli ve buhar almış olması lazım biz okulda bu şekilde çıkarıyoruz kuru ve nemsiz ciltten siyah nokta çıkmaz :)

      Sil
    2. Kuru ve nemsizse cildin olmamıştır.Nemlendirmen gerekli.En önemliside buhar alması.Okulda bu şekilde çıkarabiliyoduk biz:)

      Sil
  3. ben beceremedım bu aparatı ya.. aldım ben de body shoptan ama kullanamadım. yanı siviceyi sıkamıyom bununla. üstüne tutuyom, cekiyom. bastırıyom. saga cekiyom yukarı cekiyom. olmuyo bi türlü.. :)))

    YanıtlaSil
  4. sorunu olanlar için iyi gibi görünüyor ama yine de dikkat edin canım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Atölye kedi: Hoşbulduk canım... Sonunda blog moduna girip dönüş yapabildim sanırım :))

    Özlem: Belki siyah noktalar çok derinde olduğu için çıkmamıştır. Duştan sonra cilt daha yumuşak oluyor genelde o zamanlar denemelisin.

    Güneş Yüksel: ivilce olgunlaşmadan patlatılmaya çalışıldığı zaman cilde daha çok zarar veriyor en iyisi patlayacak kıvama gelmesini beklemek o zaman kolay oluyor.

    Örgü Çantam: Haklısın canım fazla kullanmak yada bastırmak ciltte kızarıklık ve leke yapabiliyor.

    YanıtlaSil
  6. süpermiş yahu. aramak bulmak lazım bunlardan.

    ya da hiç sivilce çıkarmamak lazım :(

    YanıtlaSil
  7. iiiiyyyy cok korkunc görünüyo .. ben zaten normalde de sivilce skamam.. hele bu aletle ölürüm !!! =D







    senawantsmorefashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Gülüm nerelerdesin sen :)
    Kadir gecesi bu gece.Gecenin kadrini bilenlerin gecesi.Kadri büyük bir kitab, kadri büyük bir meleğin diliyle kadri büyük bir elçinin eliyle kadri büyük bir ümmete indirildi bu gece. Farkında mısın kadrin ne kadar yüksekte. Farkında mısın hatırın ne kadar el üstünde. Haydi, durma, varlığını dilinin ucuna taşı!
    Dua dua göğe yürü..Haydi, durma, hasretlerini nefeslerine taş.Dua dua göğe yürü..

    Cici kandiller diliyorum,hayır ve muhabbetle görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  9. canım kadir geceniz mübarek olsun
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. 500.izleyicinim artık evetttttt o benim bende banane banane diğer bloglar gibi hediyemi isterim bende heyy heyy:)))bekliyorum canım.........

    YanıtlaSil
  11. nereden alabilirim bu yedili seti lütfen yardımcı olsan

    YanıtlaSil
  12. ben setini fuarda bes liraya buldum gayette güzel üstelik kalp şeklinde kutusu var sadece siyah nokta için kullanabilir miyim bilmiyorum

    YanıtlaSil
  13. Tekli olanda yanındaki Garnıer seyi var mı

    YanıtlaSil