25 Ağustos 2011 Perşembe

Şort Tulum

 Son zamanlarda hiç dikişle uğraşmadım neredeyse bütün yaz makinam bozuktu diyebilirim. Tamirden gelince de öylece bir köşede bekledi garibim. Daha sonra ayarlarını denemek için dergilerden yukarıda ki  basit modeli seçtim kendime. Modeli seçtim seçmesine de kumaşı ince penye seçince dikimde biraz zorladı beni. İlk önce makinama penye iğnesi taktım daha sonra dikiş uzunluğunu ayarladım.
Kalıbı çıkardım, kumaşı biçtim hımm biraz kısa gibi dedim. Neyse dikelim bakalım neye benzeyecek diyerek devam ettim. Beline beni uğraştırmasın diye lastik çektim. Ama boyu çok kısa geldi ya, bende şimdilik paça uçlarını bıraktım ne yapmam gerektiğine karar veremedim. Kıvırıp diksem mi, yoksa kalın bir biye geçip biraz boyunu uzatsam mı, yoksa ucuna başka birşey diksem mi? Hala düşünme aşamasındayım. Çok kısa durdu çok, artık bunu ancak denize giderken giyebilirim o da seneye kaldı gibi...
 
Kalıp:
Burda dergisi
7/2011 

7 yorum:

  1. Çok şık olmuş , güle güle kullanırsın inş.

    YanıtlaSil
  2. Çok şık olmuş, ellerine sağlık. Bence plajda giyeceksen hiç başka parça ekleme, katla gitsin,bu hali gayet güzel çünkü.

    YanıtlaSil
  3. kısalığını bilmem ama çok şık olmuş. Ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. ben kendim giyemiyorum ama çok seviyorum. o yüzden kızıma bol bol alıyorum.
    çok şık olmuş tulumun. yani başka renk bir kumaş ekleyebilirsin. dikiş terimlerini bilsem yatay üstüste gelen ince plilerden bir ek yapabilirsin.saçmaladım galiba. dikişten anlamadığım nasıl da belli :)

    YanıtlaSil
  5. gayet güzel gözüküyor.bence parça eklerseniz bütün esprisi kaçacak.bu benim fikrim tabikide.güle güle giyin

    YanıtlaSil
  6. Model cok guzelmis, tam plajlik ;))

    YanıtlaSil