11 Ocak 2013 Cuma

Kestane Nasıl Pişirilir ?

Kışın sokaklar da dolaşırken en güzel atıştırmalıklardan biridir kestane... Genel de çoğu insan hazır olarak alıp tüketir ama ben evde kendim pişirmeyi uygun gördüm. Aslında çok kolay ama tabi dışarıda yediğinizin tadını bulabilirmisiniz bilemiyorum.

Gelelim nasıl yaptığıma:
Kestaneleri güzel bir şekilde yıkadıktan sonra X çarpı şeklinde keskin bir bıçakla çizikler attım ve 2 saat suyun içinde bıraktım. Daha sonra süzerek fırın tepsime yerleştirdim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kontrol ederek pişirdim... Pişirme işlemini ocak üzerinde teflon bir tavada da yapabilirsiniz, ama daha uzun süre beklemek zorunda kalırsınız.

Kestaneler pişipte mis gibi kokmaya başladığı zaman, ellirimin yanmasına aldırmadan hemen bir iki tane indirdim mideme, sanırım en çok bu şekilde yemeği seviyorum. =))

Bakalım faydaları nelermiş:

KESTANE: Besleyici ve kalori değeri yüksek bir besin olan kestane B1, B2 ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Kestanede bol miktarda yağ ve protein bulunmaktadır. Ayrıca potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de içermektedir.

Kestanenin Faydaları: Vücuda kuvvet ve enerji verir. Cinsel gücü arttırır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Hastaların iyileşmelerini hızlandırır. Kandaki kolesterol oranını düşürür. Kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Varis ve basur şikâyetlerini azaltır. Karaciğere ve mideye de faydalıdır. İshali keser.

3 yorum:

  1. Ayy ben bayilirim kestaneye,kis ayini sirf kestane yuzunden sevebilirim adeta! Canim cekti su an :))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor.Bende Bu şekilde yaptığım için gerçekten çok güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Kestane benim büyük aşkımdır:)Ben kestaneleri çizdikten sonra yarım saat kadar ılık ve tuzlu suda bekletirim ve su içinden çıkarttığım kestanelerimi bir tabağa koyup mikrodalgaya atarım. 3-4 dakikada pişiyorlar. 5 dakika da denedim içi yandı:):):):)



    http://photoandfashion-diy.blogspot.com/

    YanıtlaSil