25 Ocak 2013 Cuma

Süt Reçeli


 Her zaman bloglar da görüpte yapacak olduğum ama sürekli karıştırmak gerekiyormuş diye üşendiğim bir tarif kendisi.

 Biz anneler çocukları ekmek yesin diye neredeyse dokuz takla atacak kadar marifetliyizdir. Kızım tatlıyı sevdiği için ve dişleri de çürümekte olduğu için reçel ve çikolata yerine birde bu tarifi denemek istedim. Ekmeğin üzerine tatlı birşeyler sürünce yedirmek her zaman daha kolay olmuştur benim için.
Malzemeler:
500 ml süt
Yarım bardak toz şeker
1/4 çay kaşığı karbonat
1 pk. vanilya (Ben kullanmadım)

Yapılışı:
Süt ve şekeri derin bir tancereye koyup kaynatın, Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ve vanilyayı ekleyin. Kısık ateşte 5-10 dk bir karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütün yarısından fazlası kaynarken gidiyor, sütün rengi değişmeye başlayınca reçelinizin yavaş yavaş olduğunu göreceksiniz. Ben 1 saat sonunda reçelimin altını kapattım.

Ekmek, kek, kurabiye üzerine sürüp yenilebiliyormuş yada kaşık kaşık da yiyebilirmişik. (İşte burası tam kısıma göre =) Hafif bir tadı var, benim için kahvaltı ve çocukların ara öğünlerinde verilecekler listesine girdi. Hava almayan bir kapta 2 ay dolapta bozulmadan da durabiliyormuş, daha ne isterim...

5 yorum:

  1. ellerinize saglık.bende 1 litreden yapmıştım bir kaç hafta önce .pasta,kurabiyerde mütiş bir malzeme olarak kullanılıyor.çokta lezzetli.karamel tadını sevenler için harika...takipteyim .banada beklerim.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. daha önce hiç duymamıştım çok değişik bir tarifmiş denemek lazım .. elinizi sağlık :D

    YanıtlaSil
  3. denemek ya da denememek.. işte bütün mesele :)
    oldukça lezzetli görünüyor ama, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. tadına bakmayı çok istediğim, ama feci şekilde yapmaya üşendiğim bi tatlıydı... sütü ziyan eder miyim acaba diye de düşündüm. şimdi tarifinizi okuyunca, denemem vacip oldu artık. elinize sağlık, darısı benim başıma...

    YanıtlaSil