10 Haziran 2013 Pazartesi

Avent Göğüs Kalkanı

Araştırıp aldığım bir ürün daha...
İlk doğumum da göğüs yaraları ve sızılarılarıyla 1 ay baş etmek zorunda kaldığım için şimdi tedbir olarak bu ürünü aldım. Göğüs pedleri de kullanım için uygun ama pedler biriken süt ile birlikte göğsünüze yapışıyor bu da emzirme ile tahriş olan cildinizi daha fazla acıtıyor.

Kutunun içindekiler:
Havalandırmalı göğüs kapakları: 2 adet 
Havalandırmasız süt biriktirme kapakları: 2 adet 
Ultra yumuşak destek yastıkları: 2 adet

Toplamda 6 adet parça çıkıyor ama parçalar ikili olarak kullanılıyor. Kullanma kılavuzunda Türkçe bir açıklama yazmıyor hatta görsel olarak bile hiçbirşey yok, bu yönden açıklama yetersiz bence.

 
Yukarıda ki fotoğrafta havalandırmasız ve havalandırmalı göğüs kapaklarını görüyorsunuz.
Deliksiz olan kalkan sütü biriktirmek için kullanılıyor, delikli olan ise göğüslerinizin hava almasını sağlıyor. Özellikle göğüs ucunuzda yara varsa ve krem gibi şeyler sürüyorsanız bu kalkan göğsünüzün çamaşırınıza yapışmasını engelleyerek daha çabuk iyileşmesini ve tahriş olmamasını sağlıyor.


 Yumuşak destek yastığına kalkanları takarak kullanıyorsunuz. Göğüs ucunuz acıkta kalacak şekilde ve kenarlarındaki bombeler göğsünüze masaj yapacak şekilde tasarlanmış güzel bir ürün.

Emzirirken ister istemez tahriş olayını yaşıyorsunuz. Özellikle sezeryanlarda süt ikinci yada üçüncü gün gelmeye başladığı için göğüs daha çok tahriş oluyor. Ben bu kalkanları hastanede ikinci gün kullanmaya başladım keşke hiçbir şey yokken kullanmaya başlasaymışım benim için gerçekten kullanımı rahat bir ürün oldu. Göğüs ucu kremini sürüp bu kalkanı kullanınca göğsünüz çamaşıra yapışmadığı için rahat nefes alıyor ve iyileşme süreci daha kısa oluyor.

Hamileler için alıp kullanılacak bir ürün bence, tek eksisi dışarı çıkarken kullanım için pek uygun değil çünkü çamaşırın içinden belli oluyor.

10 yorum:

  1. İlk kızım da üç ay süren ağrılı acılı emzirme sürecinden sonra , bende mi alsam diye düşünmüyor değilim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kızımda emzirme döneminde çok çektiğim için aldım ve memnun kaldım. Fiyatı biraz fazla ama o acıyı çekmemek için değer bence.

      Sil
  2. Sayfanızı yeni keşfettim,dikiş merakımdan dolayı,yaptılarınızı inceledim.Ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel.Bende beklerim,sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Eczanelere sorabilir yada internetten araştırabilirsiniz

      Sil
  4. Emzirme sirasinda kullaniliyormu koruyucu gbi yada sudyen içerisi ne godgus icerisne tahriş olmasın diye mi konuluyor anlayamdm

    YanıtlaSil
  5. Göğüs tahriş olmasın yada tahriş olmuş göğüsü kıyafetlerden koruyor. Tahriş olan uca sürdüğünüz kreminizi kıyafetlerden koruyor, nefes almasını sağlayarak daha çabuk iyileşme sağlamasına yardımcı oluyor.

    YanıtlaSil
  6. Yani emzirme sırasında kullanılmıyor mu?

    YanıtlaSil