15 Ağustos 2013 Perşembe

Çikolatalı ve Fındıklı Kurabiye


 İşte kendinizi ödüllendireceğiniz, bol kalorili yumuşak bir kurabiye tarifi =))

Malzemeler:
1 pk margarin.
1.5 su bardağı purda şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt (kurabiyenin yumuşak olması için)
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kırılmış fındık
1 çay bardağı kırılmış bitter
Aldığı kadar un

Yapılışı herkesin bildiği gibi, sadece hamuru streç folyoya sararak buzlukta biraz donmasını bekleyin, daha sonra kurşun kalem kalınlığında keserek 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin ve fırını kapatıp 15 dk daha açmayın. Saklama kabına koyarsanız 1 hafta dayanıyor.

4 yorum:

  1. offf görmez olaydımm çok mükemmel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Kurabiyeyi çok severim, en kısa zamanda deneyeceğim :)

    http://dreamglamour.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor elinize sağlık. Haftasonu gelecek misafirler için deneyeceğim :)
    evrimtorlak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. cok keyifle seyrettik torunumla,,,cayin yaninda guzel gider diye yorumladik:))))))

    YanıtlaSil