23 Ekim 2013 Çarşamba

Bardakta Mısır


Biz anneler kendimiz dışarıda herşeyi yeriz de çocuğumuza yedirmek istemeyiz, şöyle bir bakarız ve ben sana evde yaparım diyerek kandırmaya çalışırız. O çocuk sizin lafınıza kanmaz ve istediği şeyi aldırır eve gelince de hani ben yaparım demiştin ya şimdi yapsana annee diye eteğinizden ayrılmazlar.

Bizim mısır maceramızda böylece başlamış oluyor. Eskiden sadece mısırı haşlar eline verirdim yerdi, şimdi ise haşlanmış yağlanmış, tuzlanmış, ketçap ve mayonez sıkarak soslu hale getirilmiş ve bardağa koyarak görselliği arttırılmış mısır isteniliyor.

Ha tabi küçücük bardağa 3,5 TL vermeminde evde yapmam da ki etkisi büyük.

Yapımı gayet basit haşladığınız mısırları tanelerine ayırıyorsunuz, üzerine biraz margarin ve tuz ekleyerek karıştıryorsunuz. Daha sonra istenirse üzerine ketçap, mayonez ve istediğiniz baharatları ekleyerek afiyetle kaşıklıyorsunuz.

2 yorum:

  1. Katılıyorum yani evde yapılacak şeyleri dışardan almak hiç güzel değil :)
    Üstelik ekonomik kısmını tartışmıyorum bile.
    Bende çok severim ve evde çok sık yaptığım bir tattır :)
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık hep evde yap canım ben o dışarıda bardakta satılan mısırların masum olmadığına inanıyorum ayrıca tad olarak evde yaptıklarımızla alakası yok :(
    bir komşum memleketten kendi ürünleri olan mısırdan getiriyor arada ondan alıyorum onun dışında malesef mısır eve girmiyor(malum birkaçyıl önce yurtdışından bir bakanın oğlu GDO lu tonlarca mısırı ülkeye soktuğundan beri piyasadakilere güvenim yok:( nasıl da severim oysa. )

    sevgiler.

    YanıtlaSil