8 Şubat 2014 Cumartesi

Portakal Şekeri Nasıl Yapılır?

 
Geçen gün tadını kimsenin beğenmediği portakalları değerlendirme işine giriştim. Portakalları rondodan geçirip içine biraz şeker biraz su ile kahvaltılık bir marmelat hazırladım. Tabi kalan kabuklarını da ziyan etmemek için ilk önce portakalları kesmeden onları rendeledim. Blogların çoğunda gördüğüm portakal ve limon kabukları ile yapılan şekerlemeyi denedim. 
Oldu mu, bence oldu =))

Yapılışı:
Aslında ölçü yok...
5 küçük portakal 
3 yemek kaşığı şeker
Portakalları güzel bir şekilde yıkadık kuruttuk.
Kabuğun alt tarafında ki beyazlık acı olduğu için dikkatlice onu almadan rendeledik.
Şeker ile karıştırdık. (Sadece bu kadar yapıp, buzlukta saklayabilirsiniz.)
Şeker ile portakal kabuğunu 15 dakika kadar fırında ısıtıp şekerin erimesini bekledik, burada teflon da kullanabilirsiniz. Ben kek yaparken araya bunları da sıkıştırdım =))
Daha sonra çıkarıp düz bir yere yaydık, yapış yapış bir kıvamı oluyor. Bu kıvam gün geçtikçe kuruyor. Ellerinizle kabukları karıştırarak birbirinden ayırabilirsiniz. Rende gibi tekrar tane tane oluyor.
 
Evet artık portakal şekeri hazır...
Kek, kurabiye, pasta ve muhallebi karışımında kullanabilirsiniz.

3 yorum:

  1. çok güzel olmuş geçen sen benden yapmıştım ama bu sen daha yapmadım aklıma getirdiğin iyi oldu ilk fırsatta yine yapmak istiyorum :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil