6 Mart 2014 Perşembe

Mini Pasta Yapımı



Bir ay sonra oğlumun doğum günü o gün yapacak olduğum hamur işlerini önceden yapıp deneme yapıyorum bakalım nasıl olacak diye. İşte bu küçük pastalarda onlardan biri. Küçük çocukların severek yiyeceğini düşünüyorum. Kek kalıplarına koyup uygun bir stand bulursam tamamdır...

Bu mini atıştırmalıkların yapımı kolay,  görüntüsü güzel, tadı nefis...
Malzemeler: 
Pandispanya için :
4 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı ılık süt yada su
1 çay bardağı tahin
1çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

İçi için:
Krem şanti yada pasta kreması
Ben muhallebi gibi yaparım derseniz istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Üzeri için:
Kalan kek kırıntıları
Yapılışı :
Yumurta, ılık su ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. İçine sıvı yağ, tahin, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip çırptıktan sonra yağlı kağıda döküyoruz. Hamurumuz biraz sıvı kıvamlı olacaktır, katı olursa kek piştiği zaman sert olur.  Ön ısıtma yapmadan 15-20 dakika fırında pişirmek yeterli oluyor.

Dah sonra yuvarlak bir kalıp ile halkaları hazırlıyoruz. Üzerine birer kaşık krem şanti sürüp ufalanmış kek kırıntıları ile kaplıyoruz. Üzerini sade bırakabilir yada istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Aslında zor değil ama zamanınızı biraz alıyor bu işlem. 


Daha önce de çakma eti puf adı altında yapmıştın bu atıştırmalılardan.
Tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil