31 Mart 2015 Salı

Leke Kremleri ( Expigment %4 -- Azelderm )

Daha önce expigment %2 yi kullanmıştım. Bir süre kullandıktan sonra kremi kullanmayı bıraktım. Hamile kaldığım zaman lekelerimde koyulaşma olduğu için tekrar doktora çıktım. Bana expigment %4 ve azalderm krem yazdı. Expigmenti gündüz, azeldermi gece kullanmamı söyledi. Birde renkli ve 50 faktör korumalı güneş kremi yazdı.

Expigmentin için de %4 hidrokinon bulunuyor, netten okuduğum kadarı ile hidrokinon krem pigment üretimini durduruyor, cildi aydınlatıyor. Birde içinde ultraviyole A ve B filtreleri var, cildi soyup hassaslaştırdığı için ve krem ışığa karşı duyarlı olduğu için konmuş ama tabi ki bu filtreler yeterli değil. Extradan güneş kremi kullanmak gerekiyor.

Azeldermin için de %20 azelaik asit bulunuyor bu da anormal melonositlerin çoğalmasını engelliyor. Gece kullanmını için verdi doktor. Genelde akne tadavisi için kullanılan bir ilaç.




Eve gelip tarihi not alıp kremleri kullanmaya başladım düzenli olarak 20 gün kremleri sürdüm. 20 gün sonra cildim aşağıda ki fotoğraftaki gibi soyulmaya başladı. Böyle güzel bir soyulma sadece 1 defa oldu. Cildim soyulma aşamasındayken kremleri tekrar kullanmadım soyulmanın bitmesini bekledim, ortalama 20 gün kadar soyulma ufak ufak devam etti.Kremleri cilt soyulurken devam ettiğim takdirde kızarıklık ve kaşıntı oluyor. Bunun yerine hücre yenileme özelliği olan madecassol ve bepanthol cilt kremi kullandım.

---Macro çekim yapılmıştır---


Artık güneş iyice yüzünü göstermeye başladığı bu günlerde bu ilaçları kullanmayı bırakarak yerine ışıktan etkilenmeyen bir leke kremi almaya karar verdim. Babe'nin depigmentasyon emülsiyonunu ve renkli güneş koruyucusunu sipariş ettim. Bakalım bu marka ne kadar başarılı olacak.

Daha önce expignent %2 kullamıştım buradaki kullanıcı yorumlarını okumak isterseniz buraya tıklayınız.

Kullanıcı Notlarım:

* Bu tarz kremler üst deriyi kurutarak cildi soyma işlemi yapıyor, ama lekeler için yeterince etkili olmadığını düşünüyorum çünkü alttaki deri sürekli koyu leke üretiyor ve lekeleri baskılamak için ekstra bir ürün kullanmak gerek.

* Yeni oluşmuş lekeler üzerinde daha çabuk etki gösterirlerken geçmiş yıllara dayanan lekeler için işlem daha uzun bir zamana yayılıyor bu da 6 aydan başlıyor.

* Açık renk kişiler lekelerinden daha çabuk kurtuldukları halde esmer tenliler lekelerden kurtulmak için daha fazla beklemek durumundadır.

* Esmer tenli kişiler bilindiğinin aksine güneşe karşı daha hassastırlar, siyah kumaş nasıl güneşi çekerse esmer tenli kişilerde güneşi öyle çeker. Bu yüzden yüksek faktörlü güneş kremi kullanmaları gerekir.

* Leke tedavisinde cilt kuruyup soyulduğu için kuru ciltler için olan güneş kremlerini kullanmak daha mantıklı.

* Geçmek bilmeyen lekeler için mutlaka kan tahlili isteyiniz troid, hormonal bozukluklar gibi hastalıkların lekeleri tetiklediği bilinmektedir.

*Bazen lekelere içeriden de müdahale etmek gerekir bunun için doktorunuz A & E vitamini ve selenyum kullanmanızı isteyebilir.







8 yorum:

  1. Bende lazer oldum yine bu lekeler yüzünden, kremler sadece lekelerin rengini aciyor, ama gidermiyor maalesef bende. Iyilestikten sonra bende doktora gidip kan degerlerime vs baktiracagim artik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kremler bana da etki göstermiyor sanki, bende ışık peelingini araştırıyorum, sanırım güzel sonuçlar alınıyormuş.

      Sil
  2. bir arkadaşımında lekeleri ve pürüzlü tabiri yerindeyse delik deşik bir cildi vardı. tca peeling diye geçen bir nevi kimyasal peeling uyguladı 1 hafta berbattı ama 7. gün oluşan cilt inanılmazdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TCA'yı biliyorum, 1 hafta içinde o cilt kabuklarını nasıl dökmüş, demek ki cildi hızlı iyileşme gösterenlerden. Tca sadece üst deride ki lekeyi alıyor, eğer alttan koyu leke üretimi baskılanmazsa tekrar çıkıyor.

      Sil
  3. bana da doktor daha yeni verdi fakat gece değil gündüz kullanmamı önerdi:/

    YanıtlaSil
  4. bana da doktor daha yeni verdi fakat gece değil gündüz kullanmamı önerdi:/

    YanıtlaSil
  5. Bu krem gündüz kullanımı için önerildi, başka bir tane karışım olarak hazırlanan jel var o da gece için önerildi bana. Bunların yanında ağızdan ilaçta kullanıyorum ben. Fakat bu krem 3. Günden sonra bir kaşıntı yapmaya başladı yüzümde, öyle böyle değil

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,bende 1 kez kullandım bu kremi cildim kizardı ve sanki kahverengi gibi leke olustu sizde de böyle birşey oldu mu geçiyor mu?

    YanıtlaSil