25 Mart 2015 Çarşamba

Sehpa Boyama -diy-

Boyama işine bende bir ara takmıştım 3 tane sehpa boyadım. Sehpaları boyamadan önce tabi ki diğer boya yapanların yazılarını dikkatli bir şekilde okudum. Eğer benim gibi acemi iseniz size okuyup derlediğim ve uyguladığım bilgileri paylaşmak isterim.

**Boya olarak polisan X1 kullandım, kokusuz ve su bazlı olduğu için tercih ettim bu boyayı.

**Öncelikle boyanın güzel tutması için zımpara şart, ben 220 no kağıt zımpara istemiştim ama eşim bulamamış 180 no almış bu no zımpara ile daha kolay çözdüm boyayı.

**Temizleyip tozdan da arındırdıktan sonra istediğim kapatıcılığa ulaşana kadar 3-4 kat boya geçtim.

**Kat aralarının kuruması biraz zaman alıyor kurumadan boyarsınız bir önceki katı kaldırabiliyor.

**Sünger rulo fırçalardan kullandım, diğer kıl fırçalar iz bırakabiliyor ama küçük aralara ulaşmak için kıl fırçada gerekli oluyor.

**Daha sonra su tutmaması ve daha kullanışlı olması için vernik gerekiyor.


Evet işte böyle...
Bir an önce kurusun diye zor bekledim, evime yeni sehpa almış kadar da çok sevindim =))

8 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel olmuş,güle güle kullan canım...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş..güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik cok guzel olmus :) benimde epeydir aklimda genc odasi takimimi boyamak var ama bir türlü cesaret edemiyorum darisi basima insallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sizin işiniz baya bir çokmuş, ufak parçalardan başlayabilirsiniz.

      Sil
  5. Çok güzel görünüyor gerçekten güle güle kullanın.Şu sıra bir çok kişi mobilyalarını boyayıp yeniliyor fakat bi kaç kişiden evde boyanan malzemelerin kısa ömürlü olduğunu bir süre sonra bazı yerlerinin aşındığını söylüyorlar bende boyamak istiyorum fakat bu sözler biraz ürkütüyor çünkü emek istiyor sizin bu konuda deneyiminiz oldumu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boya yapmadan önce mobilya üzerindeki cilayı güzel çıkarmak gerekiyor. Zımparanın açtığı o izlere tutunuyor boya. Birde sıcaktan ve çizilmelerden etkilenmemesi için vernik şart, yoksa söylenenler gibi en ufak bir tırnak darbesinde bile kalkabiliyor boya.
      Ben evde ufak eşyaları boyadım ama masa ve sandalyemi mobilyacıya verip boyattırmayı düşünüyorum. Evde 2 yaşında çocuk olunca hem boya zor oluyor hemde dediğiniz gibi uzun ömürlü olsun istiyorum.

      Sil