12 Ekim 2009 Pazartesi

Bu hatun biraz meşgul



Bu aralar biraz işlerim üst üste geldi.

Yaz ayında badana yapılmazmış, duvarlar çok sıcak olduğu için beton boyayı yutarmış.
Ustası dedi ya, bizde kışa girerken yaptıralım dedik, zaten 1 oda kalmıştı. Koltuk değişimi olacağı içinde haliyle bu zamana kadar aksadı işler.

Perşembe günü boyacı geldi, bizim boyacımız değildi adam komşuya gelmiş bir oda badana diye adamı bizede getirmiş. Madem öyle yaptıralım hadi dedik.

Adam boyayı yapmaya başlayınca rahat çalışsın diye yanından ayrıldık, zaten o gün misafirimde vardı. 1,5 saatte işini bitirdi. Arkasından yeni badanaya şöyle bir bakalım dedik ama hiçbirimiz beğenmedik. Sözde usta, gelişigüzel vurmuş ruloyu, duvarlar tavan dalga dalga, onu da geçtim tavanda bir metrekare yer boyanmamış... Hadi dedik yeni yapıldı ya kurusun bakalım, bu arada adam usta diye hakkında kötü düşünmüyoruz, çok iyi yürekliyimdir canım :))

Ertesi gün baktığımızda hala aynıydı, eline alirsin boyayı ruloyu adamın geçtiği yerlerden tekrar geçersin... Ohh oldu mis gibi işte... Ben ustadan daha usta çıktım valla....

Cumartesi günü de yeni koltuklarımı seçtim, kısmetse bugün getiriyorlar. Hemen yerleştirmem lazım çünkü yarına misafirim geliyor.

Yarında temizlikti, yemekti derken gün geçer gider yine...

Biz bayanlara 24 saat yetmiyor gerçekten.

Bu aralar bloğumla ilgilenip ,ziyaretinize gelemiyorum kusura bakmayın. Ama 2-3 gün sonra yine burdayım...

Görüşmek üzere....

8 yorum:

  1. BİZ KADINLAR İSTEDİKTEN SONRA HER İŞİN ÜSTESİNDEN GELİRİZ EVELALLAH..BAK NEDE GÜZEL OLMUŞ..KOLTUKLARININ RENGİNİ MERAK ETTİM..ARTIK FOTOĞRAFINI ÇEKİP BİZEDE GÖSTERİRSİN..İYİ GÜNLERDE KULLAN CANIM...

    YanıtlaSil
  2. Hadi kolay gelsin sana canım,güle güle otur sağlıkla...

    YanıtlaSil
  3. kolay gelsin;)
    işini tam yapan usta bulursan bu tarafa da yolla.. tabi istisnalar çıkıyor ama bize çok denk gelmiyor :)

    YanıtlaSil
  4. bu yıl benim de çagırdıgım boyaca tavan ve duvardan sonra yerleri eksiksiz boyayınca son bi odaya sokmamıştım onu ooohh hemde ondan güzel boyadım vallahi.

    YanıtlaSil
  5. Bende istanbulda komple ev boyattirmistim ama sonuc HUSRANN.... Eline firca alan ben boyaciyim diyor maalesef... halandir aklima geldikce uyuz sinir oluyorum... sevgiler medinem

    YanıtlaSil
  6. usta deyince annemin tüyleri diken diken olur :)) herkesin derdi benzer valla, geçmiş olsun, güzel olmuş ya sonunda mis gibi tadını çıkar :)

    YanıtlaSil
  7. Adamda amme ustaymış ha.Yuh dedim yani 1 metre kare yer nasıl unutulur? Ellerine sağlık yeni cicilerinin resimlerini görmek istiyorum bu arada geldimi çek oldumu.Ayrıca güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  8. Şehnaz
    Öyle valla, bu arada koltukları ekledim, cevap yazmaktada geciktim biraz :))

    Tetesal
    Teşekkür ederim canım.

    Bi yaşıma daha girdim
    Yollarım bacım, ama ilk önce sen bulursan sende bana yolla...

    Karamel mutfak
    Haklısın valla, arkalarından tekrar geç, temizliği ayrı, boya ve usta parası ayrı. En iyisi kendimizin yapması...

    Tasarım mekanı
    Boyayı adam gibi olsun diye ustaya yaptırmıştık ama baştan sağma yapanlara bende sinir oluyorum. Arkasından ben geçtikten sonra ne kıymeti kaldı yani..

    Sedaca
    Haklısın canım herkesin derdi aynı, adamdan sonra netten çok konu araştırıp okudum bundan sonra üşenmeyip mis gibi kendim yapıcam.

    Herşeyden azıcık
    Adam zaten boya yaparken gözlerini kısıyordu acaba görüyormu dedim, sonra boyacı olmuş görmesi lazım dedim. Sonra da senin gibi yuh dedim. Boya yok desem oda vardı. Sanırım bir an önce gitmek istemiş. Zaten sabahtan komşunun evi badana yapmış. Gerçi komşumda yaptırdığına pişman, çok dalgalı bırakmış duvarları...

    YanıtlaSil