8 Ekim 2009 Perşembe

Sürfüle Makası


Şu makası ne kadar çok aradım bilemezsiniz.
Kimi yok der, kimi ise bilmiyorum der. En sonunda buldum 17.50 liraya aldım eve gelince hemen üzerindeki markasını araştırdım ama bir bilgi falan bulamadım. Markası Jınglı yazıyor kullanan varmı bu markayı, iyimidir acaba.

Makas normal kesim makaslarına göre biraz ağır. Eve gelince tabi yeni merak çeşitli kumaşlarda deneme yaptım. Hani adı sürfüle makası ya, kenarlarından iplik çıkmasını engelliyor ya, o kadar da değil yani diyorum. Mesela sateni kestiğimiz zaman kumaş bana mısın demiyor, iki kere elinde çevir kenarlarından iplik çıkmaya başlayı veriyor.

Tabi en iyisi ya sürfüle yapmak yada overlok kullanmak ama pratik yöntemlerin de bi yerde çok yardımcı olduğunu kabullenmek gerek.

Şimdi makasa basit bir kılıf diksem iyi olacak, kılıfsız verdiler bana...
Hadi bakalım eller iş başına...

14 yorum:

  1. Ben küçükken annemin vardı bu makastan. Ablamla birlikte ne bulursak kesiyorduk desenli desenli kestiği için. Tabi yıllar sonra dikiş yapmaya başlayınca aklıma geldi makas hemen anneme gittim istedim çıkardı fakat berbat etmişiz makası zamanında. Kumaş değil kağıt bile kesmiyordu çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
  2. canım aradığını bılseydım ben sana bulurdum.Bloğumda bır adres verıcem uğradığında bir bak istersen.Tekstil ve kırtasiye üzerine her türlü malzemeyi bulabilirsin.Netten satışlarıda var güvenilir kuşkun olmasın.Telefondan arayıp teyitte edebilirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunu yazarmisin cnm öyle bi adrese benim de bu ihtiyacim var.. bende bu makasdan almak istiyorum çünkü

      Sil
    2. Bende istiyorum bu makasdan blonunun adı ne acaba

      Sil
  3. Annemin de vardı bu makastan ama çabucak körleşşti kesmemeye başladı üstelik bilemesi de baya zahmetli zannederim .Dikkatli kullanmak gerek :) Güle güle uzuuun zaman kullanabilesin inşallah.

    YanıtlaSil
  4. bende vardı ya söyleseydin verirdim:))bizimki çook eski,eşimin annanesinden,bende şimdi kullanıyorum çok işe yarıyo..

    YanıtlaSil
  5. merhaba bloğunuzu karabidikimin bloğunda gördüm ve çok hoşuma gitti.bu sürfile makasını bende çok aradım istanbula gittiğimde eminönünde buldum bi kaç yerde singerinkini 9TL dediler,başka bir yerde 20-50TL arasında değişiyo dediler.omuydu bumuydu derken almadan döndüm çok pişmanım izmirdede bulamıyorum yada çok daha pahalı.siz iyi almışsınız.güle güle kullanın kolay gelsin.
    sevgiler =)

    YanıtlaSil
  6. Geçende benede sordum bu makası 15 liraydı annem usta terzidir benim yıllarca bundan kullandı çokta memnundu alıcam bende sende güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  7. Pelin Pelister Akyürek
    Kağıt kesince kumaş derler ya doğru valla, bende kumaş makaslarımı bu yüzden kızımdan saklarım.


    Karabidikim
    o kadar çok şey arıyorum ki sana bir liste yaparım ben he he...
    Adrese bakarım canım, teşekkür ederim.


    Sabnaneki Banenesan
    Evet canım ya, kırtıklı ya, acaba bileme yapılırmı diye bende düşündüm. Bu işi yapan bir adam vardı görürsem ona sorayım bakalım belki birgün bilemek gerekebilir.

    Meraklı beti
    Sağolasın canım, eski makaslar daha dayanıklı oluyormuş bakalım bu makas ne kadar dayanacak.


    Sln
    Çok faklı fiyatları var bende net.ten bakmıştım. Ama insan görüpte almak isteyince benim gibi arıyor işte. Umarım sende bulabilirsin canım.

    Herşeyden azıcık
    Teşekkür ederim canım, umarım bende uzun yıllar kullanabilirim.

    YanıtlaSil
  8. canım bu makasın küçük rengarenk çeşit çeşit olanlarından vardı bizdede...sevgilime süprüz hazırlarken bunları kullanmıştım ama adını sufle demişti arkadşım kıh kıh:)gecen gün ada kitap da da satıldığını gördüm..bilgin olsun hemde ço ucuz:)

    YanıtlaSil
  9. Pofiş
    Sufle makası da deniliyor canım, onlar genelde farklı şekillerde de olup kağıt kesip süsleme yapmak amaçlı kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  10. selam makasını gördüm ben geçen sene singerden almıştım 15 ytl ye evet biraz ağır ama atan kumaşların kenar kısımlarını bunla kesince atmıyor bide şekilli bişeyler kesmek istediğinde çok işe yarıyor güle güle kullan

    YanıtlaSil
  11. İMÇ bloglarında vardı keşke sorsaydın .biileri muhakka yardım ediyor blogda sorunca dayanışma oluyor ...

    YanıtlaSil
  12. sürfüle makasımı nasıl bileyebilirim arkadaslar



    YanıtlaSil