27 Şubat 2010 Cumartesi

Gri Şal + Top Kek

Bu gri şalın modelinden daha önce krem renk ip ile örmüştüm ve burada şablonun linki ile birlikte yayınlamıştım, şimdi alizenin şal iplerinden bir tane daha örüyorum, simli ve kırmızı renkte yalnız 1 tane almışım bitti, şimdi bir tane daha almam lazım. Gündüz kursa gittiğim için pek örgü öremiyorum ama elim boş durmuyor bunlarıda aradan çıkartıyorum, birde kızıma süveter örüyorum, yaz gelmeden bitirebilsem bari.




Bu sufle kaplarını da alalı baya oldu, kullanmak hiç kısmet olmamıştı. Geçen gün pandispanya yaparken birine deneme amaçlı koydum. Sadece yarısına kadar doldurmuştum ama hamur baya bi kabardı. Tabi tek taliplisi benim yaramaz kızımdı, sıcak sıcak hemen mideye indirdi. Kek mi, top kek mi diye sordu, bende top kek dedim. Şimdi aynı malzemelerin içine kuru meyveler ekleyip yeni birşeyler denemek istiyorum. Meyveli top kek :))

Ben top kek tarifi olarak size pandispanyanın malzemelerini yazayım, hatta hem malzemeleri yazıp hem anlatmış olayım:

4 yumurta, 1 çay bardağı ılık süt(su da olur) köpürene kadar çırpıyoruz.1 bardak şekeride ekleyip eriyene kadar tekrar çırpıyoruz. (Aslında akı ve sarısı ayrı çırpılıyor ama ben üşeniyorum) Daha sonra içine , 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unumuzuda ekleyip güzelce çırpıyoruz. Normal kek hamurundan daha akışkan bir halde oluyor. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Malzemeleri bu kadar az, biraz daha tatlı olsun isteyen şekeri fazla ekleyebilir.


7 yorum:

  1. Offff tanrım, muhteşem görünüyor kekler....:))))

    YanıtlaSil
  2. Şal harika olmuş ellerine sağlık güzelim, kek ve tarifin için de ayrıca teşekkür ederim... Güzel ve detaylı anlatmışsın.

    YanıtlaSil
  3. ÇOK GÜZEL OLMUŞ....ELLERİNE SAĞLIK TATLIM....KASELERİNİN GÜZELLİĞİDE GÖZÜMDEN KAÇMADI...ÇOK ŞIK..VE RENKLİ...SEVGİLER.....

    YanıtlaSil
  4. kekte,Şalda çok güzel olmuş arkadaşım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş. kaç numara tığ kullandın canım...

    YanıtlaSil
  6. şalın çok şık olmuş canım, ellerine sağlık. tarif için de teşekkürler ;D

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim hanımlar beğenmenize sevindim.

    biryemekbirutubircamasir 5 numara tığ kullandım canım.

    YanıtlaSil