11 Nisan 2010 Pazar

Arçelik Fotoğraf Makinesi ve Buharika

Fotoğraf makinam yine bozuldu. Arçeliğin fotoğraf makinaları sorunlu arkadaşlar bütün dijitallermi böyle bilmiyorum ama benim şansım yok bu konuda. Daha önce dijital almıştık fabrika çıkışlı hatalı çıktı, değiştirmek için servis bizi 3 ay oyaladı, daha sonra yerine ADK 850 modelini verdiler. Geçen hafta bloğuma eklemek için fotoğrafları aktardım ve makinayı kapattım. Sonra makina bir daha hiç açılmadı acaba sarjımı yok dedim, hayır ondan da kaynaklanmıyormuş. Durup dururken bir makina nasıl bozulabiliyor anlamış değilim. Neyse cuma günü servise verdim en kısa sürede yapılmasını rica ettim bakalım kaç ay geçecek üzerinden!!!
Ama kesinlikte fotoğraf makinasını arçelikten tavsiye etmiyorum.

Makinam bozulmadan önce de bu buharlı makinaya bakıyordum. Saç maşamı alırken fiyatını sormuştum ama ellerinde yokmuş gösterememişlerdi. Makinam bozuldu ya acaba arçelikten alsam mı almasam mı tereddüt ettim. Birde net.te arçelikle ilgili o kadar çok şikayet var ki. Kalitesinin bozulduğu servisin ve yetkili satıcıların ilgisizliği ne arasanız var yani. Sanırım arçelik markası gözden yavaş yavaş düşmeye başlıyor.

Arçelik Buharika


 Temizleme sistemi-- Buharlı
Aksesuar sayısı --8
Omuzda taşıma-- Var
Kapasite-- 1 lt
Kullanım süresi --30 dk
buhar yoğunluğu ayarlama düğmesi-- Var

Neyse gelelim benim istediğim buhar makinasına...
Sitelerinde yeteri kadar bilgilendirici açıklamaları yok. Aksesuar sayısı tamam 8 ama bunların fotoğrafları ve ne işe yaradıklarını yazan bir bilgi daha olsaydı çok daha iyi olurdu. Buhar yoğunluğu ayarlanabiliyormuş ama kaç bar olduğu hiç yazmıyor sanırım 3-5 bar arası değişiyormuş.

Ben çook kararsız kaldım, bu makinayı kullanan varmı tavsiye edermisiniz, sorupta almak en iyisi sanırım.


Blogların bu yönüde çok güzel, istediğim yardımı sorarak fikir alışverişinde bulunarak alabiliyorum :))

46 yorum:

  1. Canım özellikle elektronikte markadan şaşmayacaksın. Arçelik bir beyaz eşya markası, bunun üzerine Türkiye'de fabrikaları var. Fakat sanırım dijital makinelerini Cin'de imal ettiriyorlar. Bu yüzden ne teknik servis çalışır ne de adam gibi ürün olur. Herkes kendi işini yapsa keşke. Buhar makinesi için de ben olsam almazdım. Kesin onda da bir problem çıkar.

    YanıtlaSil
  2. Hımm, aslında daha iyi buhar makinalarıda var ama alıpta bir köşeye atarsam o kadar paraya yazık diye bunu alayım dedim. Bana günlük kullanım için lazım, çocukta olunca. Yorumun için teşekkür ederim tatlım.

    YanıtlaSil
  3. Buhar makinasını hiç araştırmadım ama arçelikle ilgili ben de sıkıntılar yaşadım. evlenirken tüm seri arçelikti buzdolabı elektrik süpürgesi robot performans düşüklüğünden değişti çamaşır makinasından da menun değilim ama idare ediyor ilk fırsatta değişecek. elektrik süpürgem fakir buharlı temizleyicileri var mı bilmiyorum ama memnunum. arçelik bayisine uğramam bile..

    YanıtlaSil
  4. Süpergem, bulaşık ve çamaşır makinam benimde arçelik hepsi birer servis gördü. Benmi kullanmayı bilmiyorum yoksa gerçekten kalitesi düşmeye mi başladı. Memnunum diyen çok az...

    YanıtlaSil
  5. benimde tüm ürünlerim arçelik..çok şkür hiçbi sorun yaşamadım şimdiye kadar..buharikayı da annem aldı önce sonra banada hediye aldı bi tane..biz gayet memnunuz..günlük kullanım için çok ideal..hem pratik hem hijyenik temizlik oluyo..ben yerleri bile buharikayla siliyorum..fotoğraf makinası içn bişi diyemiycem..ama şuan tüm markalar ürünlerini çin deki fabrikalarda yaptırıyorlar işçilik ucuz olduğu için..ben bu hafta çok güvenilir bi yerden casio aldım o da çinde üretilmiş..yani bunu yapan sadece arçelik deil..ben beyaz eşyanın birazda şans işi olduğunu düşünüyorum..cidden anı markadanmemnun olanla olmayan sayısı şaşırtıcı olabiliyor bazen..ben şahsen arçeliği hem annemin evinde hemde kendi evimde kullanıyorum yıllardır ve gayet memnunuz..dediğim gibi pratik bi buharlı temizlik robotuyla aradığınız tavsiye ederim..3 yıldır kullanıyorum ben buharikayı

    YanıtlaSil
  6. Hilal'cim yorumun için teşekkür ederim canım. En azından buharikanın işe yaradığını senden öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil
  7. merhaba, benim teyzemde var bu buharikadan. evet çok güzel temizliyor bu kesin, mesela prizlerle mini fırını öyle bir temizlemiş ki yeni alınmışsın sanki o kadar süper. ama şöyle bir sorun var çok ağır ağır temizlemek gerekiyor, sonuçta buharı temizlemek istediğin yüzeye yoğun bir biçimde yavaş yavaş uygulayacaksın. o yüzden fazla vakit harcıyor temizlikte. tam emekli işi yani :)) ama gene de ben sabırlıyım diyorsan al :))

    YanıtlaSil
  8. Ankara düşleri hangi bayanda temizlik için sabır varki, emekli olunca mı olsam acaba, hahaha... Şaka bir yana yorumun için teşekkür ederim canım. Hepinizin yorumu benim için çok değerli. Buharlı makinaların hepsini böyle yavaş kullanmakmı gerekir acaba ?

    YanıtlaSil
  9. yooo ben yavaş kullanmıyorum valla..üstelik çalışan ve hamile bi bayan olarak mümkün olduğunca çabuk bitmesi gerekiyo işlerimin..en başta buhar ısısı belli bir seviyeye gelene kadar bi bekleme süresi var 10-15 dk kadar ama sonrasında gayet hızlı temizleyebiliyorum ben..ve çevremde kullanan diğer kişiler..arabayı,stor perdeleri,banyoyu,muslukları herşeryi..(kendimi arçelik tanıtımcısı gibi hissettim bu arada)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BANYODA DERZ ARALARINI TEMİZLİYORMU O SİYAHLIKLARI BEN EN ÇOK ONU MERAK EDİYORUM.

      Sil
    2. acaba banyodaki derz aralarındaki o siyahlıkları yok edebiliyormu

      Sil
  10. vallahi bilemiyorum başka markalar da öyle midir:))

    YanıtlaSil
  11. Ay Hilal seni bana Allah yolladı merak ettiğim bütün soruları sana sorabilirmiyim?

    Mesala benim küçük kızım olduğu için halıları buharika ile temizlemek mümkünmü, çünkü halı için başlığı var sanırım.

    Sadece püskürtme mekanizması ile mi çalışıyor yoksa içine çekmek için ayarı varmı.

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel tavsiyeler canım teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. içe çekme ayarı yok sadece buhar püskürtüyo..biz halıları babama temizletiyoruz..önce hafiften siliyo babacım saolsun sonra biz buharla üstünden geçiyoruz..benimde öğrencilerim çok geldiği için evime koltuklarım ve halılarım çabuk kirleniyo ama böle başa çıkabiliyoruz..valla arkadaşım libella aldı dünya para verip ama pratik deil diye tekrardan buharika aldı..bekoda da var buna benzer bi model hatta aynızı ama renk seçeneği farklı..eşim arabayı temizlerken kullanıyo..biz ilk aldımızda yerleri 3-4 kez vileda ve elle sildik sonra bi bakalım nolcak dedik..inan okadar viledalamanın üzerine ucundaki bez simsiyah oldu ogünden beri yerleride bunla siliyorum

    YanıtlaSil
  14. Hilal'cim verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ederim. Sanırım makinayı almaya karar verdim :)) Ay başında gidip bir bakmam lazım :)))

    YanıtlaSil
  15. merhaba,
    buharikayla ilgili bi yorum yapmak istedim...Mutfağım boydan boya fayans...Cam silici aparatını takıp fayansları silmem 10 dakikamı ancak alıyor, koca mutfağın fayanslarını siliyorum,hem de sandalye tepesine in çık yapmadan...Fırını o kadar güzel temizliyor ki, görmek lazım...Fayans aralarını temizliyor, ki genede fayans araları hep kötü görünür oraları temizlemek çok zordur...Dezavantajları da var tbi..Bi kere buharı btince soğuyana kadar kullanamıyorsun, iyice soğuyacak sonra tekrar su koyacaksın o su ısınacak ondan sonra başla...
    O arada başka işlerini yyaparsın artık...
    Bir de omuzda taşınırsa ağır..Ve fırın falan temizlerken arkasından bir bezle silmek gerekiyor...
    Ama yine de avantajları daha fazla..Temizlik kısa sürede bitiyor, hem de daha hijyenik oluyor..Halı konusunda pek başarılı değil..Ama camları, fayansları mükemmel siliyor..Ben yerleri buharika ile siliyorum...Ocağımı fayanslarımı buharika ile temizliyorum..Balkon fayansları tuvalet banyo...
    Velhasıl memnun kalacağınızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili adsız yorumun için çok teşekkür ederim. Böylece nerelerde kullanabilirim o konu hakkında da bilgi sahibi oluyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
    ekliycegim.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba sevgi bloğuma hoşgeldin. Bloğumu sadece buradan yönetiyorum başka bir yerde sayfa açmak biraz daha zaman ve özen istediği için açmadım.

    YanıtlaSil
  19. GEÇEN BİZE LİBELLE TANITIM İÇİN GELDİLER ARKADAŞIM VERMİŞ ADRESİİ GÖRÜNÜŞTE GÜZELL AMA ÇOK PAHALII VE GEREKSİZ GİBİYDİİİ HALI VE YATAK İÇİNDE BULUNANN MİKRO ORGANİZMALARI DDERİN TEMİZLER AMA ÖLDÜRMEZ BUHARLI MAKİNALRIN MİKROPLARI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM ARAŞTIRARAK BENDE KARARSIZ KALDIM ACABA HANGİSİSNDEN ALSAMM ARÇELİK BUHAR MAKİNASINA ISLAK BIRKTIĞI SÖYLENİYORRR NDERECE DOĞRU BİLMİYOMM BENİMM KAFAMM KARIŞTIII ARZUMM ISLAK SÜPÜRGE ALDIM HİÇ MEMNUN KALMADIMM 2007 DE 300TL VERDİKK PİŞMAN OLDUMM ALDIKTAN SONRA PİŞMAN OLMAK İSTEMİYORUM MEMNUN OLMAK İSTİYORUMM

    YanıtlaSil
  20. arkadaşlar sakın arçelik buharika makinası almayın..ben aldım ve memnun kalmadım.arçeliği aradığımda bizim yapacağımız bişey yok servise verin dediler.serviste ilgilenmedi..bu makina bu kadar demekle yetindiler.temizleik malzemesiyle leke çıkarmak daha kolaymış meğerse arçelik buhrikayı görünce.kısacası makina hiç bir halta yaramıyooo....şimdi makinayı geri vermekle uğraşıyorum...

    YanıtlaSil
  21. Adsız(13 Nisan 2011) isimli yorumcu, sihirli değnek arama bulamazsın. Yukarıda kullananlar anlatmış, şu kadar beklemesi var, şuralarda kullanılabilir diye, denemişler etmişler. Kullanım kurallarına uygun ve biraz da sabırla kullandın mı bal gibi de işe yarayabilir. Yok hemen kestirip atalım işe yaramıyo diye. Ben yapamıyorum demek varken hemen at çöpe, boşver, işe yaramaz diyelim. O zaman kullandım diyenler yalan söylüyor yukarıda. Bu kadar da olmaz canım. Bir marka işe yaramayan bir aleti neden piyasaya sürsün az düşünelim?

    YanıtlaSil
  22. kullandım ve kesinlikle bayıldım! süper bir olay! camları,fayansları,ocak üstünü,duvarları ve pimapen olan heryeri dehşet güzel temizliyor hem de deterjan kullanmadan.buharı püskürtüp, (temiz gibi görünen heryere) akan simsiyah suları görünce şaşırıp kaldım. bence herkesin denemesi gerekn bir makina.temizliğine göre bence fiyatı da çok çok uygun. sevgiler,kolaylıklar...

    YanıtlaSil
  23. Bende arçelik buhar makinasını kullandım ve çok memnunum felaket güzel bir temizlik sunuyor. hemde deterjansız.. fayans aralarını, pimapenleri, ders dolgularını, aklınıza gelebilecek heryeri çok iyi temizliyor. Ayrıca öyle dünyanın parasını verip bayilerden almanıza gerek yok ben gittigidiyordan ucuz ama kullanılmamış bir tane aldım ve çok memnunum..

    YanıtlaSil
  24. MERHABA,
    Bugün buharikayı aldım, yerleri (laminant parke), mutfak - banyo seramik döşemeleri temizledim...çekim olmadığını baştan biliyordum, bu yüzden biriken kirleri yer bezi ve-veya elektrik süpürgesi ile aldım... En Baştan elektrik süpürgesi ile halı ve-veya yerleri temizleyip öyle buharika kullanılmalı diyorum (=haftalık temizlikte). KULLANIMI ÇOK RAHAT VE PRATİK.Diğer, aparatlar ile fırınımı, mikro dalgamı...vb yerleri temizlemeyi deneyeceğim...Genel anlamda memnunum..AYŞE TATAR AKÇADAĞ

    YanıtlaSil
  25. MERHABA,
    uzun zamandır internette buharlı temizlik makinalarını araştırıyorum pek fazla yorum bulamadığım için kararsız kaldım. tesadüfen burdaki yorumları okudum ve ben de bir soru sormak istiyorum son günlerde tv de yayınlanan h2o mop x5 diye bir ürün var acaba bu ürünü kullanan var mı ya da tavsiye edebileceğiniz çok pahalı olmayan buharlı temizleyici makinası var mı?

    YanıtlaSil
  26. bi işe yaramıyo diyenler halt etmiş muhteşem bi makine ben ilk aldığımda tereddüt etmiştim temizlermi acaba die ama inanın koltuğumda hafiften bi kahve lekesi vardı doğru dürüst silmediğim halde lekenin temizlendiğini gördüm ve şaşırdım arçelikten şaşmayın ıslak felen bırakmıyo bence süper bi alet yani her eve lazım

    YanıtlaSil
  27. çok merak ediyorum buharikayı aldınızmı?kullanıpta mı bu yorumları yazdınız?.ya bende bir anormallik var ya da sizde...iki yıl önce bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine 270 tl verip(düzceden arçelik bayiinden) aldım.sözde derz dolgularını çok güzel temizliyormuş tam bir fiyasko!.3 çocuk annesiyim küçük oğlumda toza karşı alerji var ve evim dubleks ve her gün temizlik yapmak zorundayım.doğumda sağ el bileğimde sinir sıkışması oldu kolumu rahat kullanamıyorum sırf pratik olsun diye ve kolumu zorlamasın diye aldım bu makınayı.ama tam bir fiyasko çıktı.öncelikle makina çok ağır pratik değil,benim gibi fazla zamanı olmayanlar almasın derim.ayrıca çok ıslak bırakıyor yerlerde ki özellikle lamine parke ve fayanslarda lekeler bırakıyor hemen kurulamak gerek.cam duvar(bende 3 çocuk olduğu için duvarlara hep resim yapılıyor) silme olayı tam bir felaket.ayrıca halılarda da işe yaramıyor leke çıkarıyor dediler fakat nerdeee...şimdi yeni bir buharlı temizleyici araştırıyordum ve yukarıdakı yorumları okuyunca çok şaşırdım gerçekten.ne diyim illede almak denemek istiyorum diyenler alsın ve benim gibi hayal kırıklığı yaşasın.

    YanıtlaSil
  28. btl haklısın bende memnun kalmadım.. Şimdi kutusu ile beraber gardrobun içinde öylece duruyor.

    YanıtlaSil
  29. Herşey iyi güzel de , şu cam silme aparatının lastik izlerinin duvarlarda siyah siyah lekeler bırakması nedir ? Arçelik bu denli mi düştü yahu .Hiç mi aparattaki lastik kalitesi kalite kontrolden geçmedi .. Ne üç kağıtçı kırmızıyı seven firma bu yahu .İnnanın duvarlarımda lastik izlerini (lekelerini ) görünce şaşırdım . Asvaltta patinaj çeken araba lastiği izi gibi ... Yazıklar olsun sana arçelik .

    YanıtlaSil
  30. ben buharlı temizlik makinalarını çok araştırdım yorumları çok okudum hatta yorumlara inanıp inanmamakta çok kararsız kaldım ama mutlaka buharika alın arçelik ben aldım iki gün oldu ve çok memnunum .fiyatıda çok uygun bu fiyata mutlaka her evde olması gereken bir ürürn bence süperr diyorum iki gündür orayıda deniyim bunuda temizlermi diye çok kullandım sonuş mükemmel duvar cam yer pırıl pırıl

    YanıtlaSil
  31. bende arçeliğin yumurta pişirme makinasını aldım.bir ayda bozuldu. gittim bayiden değiştirttim ancak, yine bozuldu tavsiye etmem. çin yapımıydı. ücreti de yüksekti.

    YanıtlaSil
  32. kafayı yiycem ya..!ilk çıktığından beri hayalini kuruyordum ve yenice h2o mob x5 aldım.fiyasko!hayal kırıklığı!iade aşamasındayız,alırlarsa tabi.arçelik alıym bari dedim ama arçelik de sıkıntı ve şikayet dolu.üf ya..işe yarar bi makine istiyorum!

    YanıtlaSil
  33. Birileri anlatsın
    Sen neden memnun kalmadın yazabilir misin? Ben de almayı düşünüyordum çünkü. Az donanımlı uygun fiyatlı bir buharlı temizlik aleti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce neden memnun kalmadığımı bu linkte sıralamıştım.
      http://birilerianlatsin.blogspot.com/search/label/Buharika

      buraya bakabilirsiniz.

      Sil
  34. arçelik buharikayı sakın almayın hiç bir işe yaramıyor, iade de almıyorlar

    YanıtlaSil
  35. ben de aldım buharika ama hepsi iyi güzelde camları silemedim. çok su bırakıyor heryer su damlası oluyor sular akıyor yere ... siz de de öylemi oluyor nasıl siliyorsunuz camları???????????

    YanıtlaSil
  36. Birileri anlatsın bu makineyi almak için çok kararsız kalmıştım senin yorumların sayesinde almaktan vazgeçtim çünkü gördüğüme göre bende beklediğimi bulamıycam fikrimi kesinleştirmemde yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  37. kararsız kaldım

    YanıtlaSil
  38. arçeliğin cam silme aparatını nasıl kullanıyorsunuz cam silerken çok fena su akıtıyo yerlere

    YanıtlaSil
  39. Arçelik buharikayı bugün ilk defa fayans aralarında ,cam ocakta fırında musluklarda kuvette lavabo ve klozette denedim muhteşemdi önce süpürdüm sonra uyguladim öyle çok ağır değil kalorifer peteklerinin içini tertemiz yaptı almadan önce çok tereddüt ettim ama iyiki almışım çok pratik sık kullanabilirsiniz yarın halı ve koltuklarla yerde deneyeceğim yalnız halı koltuklarda buhar ayarını yarıya indirin fiyatıda uygun

    YanıtlaSil
  40. bende bugün sipariş vardim 189 tl ye inş memnun kalırım cok blog okuyup karar verdım.8 aylık bebeğim var dezenfekte cok önemlı hale geldı artık...sımdı buyuk bı ıstahla beklıyorum makınamı....

    YanıtlaSil
  41. bugün buharikadan bende aldım henüz kullanmadım fakat şikayetleri okuyunca aldığıma pişman oldum.

    YanıtlaSil
  42. Adsız5 Ağustos 2013 01:26 kullandınmı yorum yazabilirmisin ?

    YanıtlaSil
  43. Buharikayı ben de kullanıyordum bebeğim olunca daha sık kullanırım diyordum ama öyle olmadı. Çok pratik bi alet değil. Açması hazırlamssı uzun sürüyor. Ağır bi alet taşırken yoruluyorsun. Ben set üstü ocağımı temizledim beyaz kaplamasını kaldırdı vazgeçtim. Yqğları eritip akıtıyor ama sonuçta yine deterjanla temizlemek zorundasın. Halılarda koltuklarda leke çıkarmıyor ama genel olarak temizleyip parlatıyor. Yeni yıkanmış gibi oluyor. Yerleri de siliyorum güzel oluyor ama ben buharikamı satım yerine dikey bi model almak istiyorum bebeğim emeklemeden. Teferruatlı bi temizliğe hiç vaktim olmuyor malesef.

    YanıtlaSil