5 Ocak 2011 Çarşamba
Ispanaklı Poğaça
Ispanaklı kek ve pasta yapmıştım ama poğaçasını hiç denememiştim.
Lezzet kitabında görünce deneyerek merakımı gidermeye çalıştım. Bir fırın tepsisi yapınca geride kalan hamur ve iç malzemeyi karıştırarak bütün olarak deneyeyim dedim. Hamurun rengi kitapta gösterilen fotoğraftaki poğaçalar gibi yeşil olmadı ama tad bakımından güzel oldu. Hamura karıştırarak yaptığım yuvarlak poğaçalar ise diğerine göre daha yumuşak olmuş ve ıspanak lezzetini daha çok bırakmış.
Gerekli Malzemeler:
125 gr tereyağ (ben margarin kullandım)
2 yumurta (Birisinin sarısı üzerine ayrılacak)
4.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı ıspanak suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pk kabartma tozu
Tuz
İç malzemesi:
Yarım kg ıspanak
250 gr lor peyniri
Tuz
Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı, çörekotu ve susam
Yapılışına gelince zaten bu bölümü herkes bilir bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini nemli bir bezle kaparak 15dk dinlendirdikten sonra şekillendiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Yanına da çayı demledik mi poğaçaları ılık ılık yemeğe başlıyoruz :))
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerine sağlık. Yanında bir de çayyy ohhhh :)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok nefis görünüyorlar. elinize sağlık
YanıtlaSilsüper görünüyor ellerine sağlık ilk fırsatta deneyeceğim benimkiler çok seviyor böyle şeyleri.
YanıtlaSilIspanak nasıl güzel bir nimettir!
YanıtlaSilTatlıya da tuzluya da çok yakışyıor.Ellerine,gönlüne sağlık gülüm..
Görüntüsü kadar tadıda güzeldir eminim.Eline sağlık.
YanıtlaSileminimki çok lezzetli olmuştur elinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilGuzel bir fikir:)
YanıtlaSilEllerinize saglik:)
Sevgilerimle
poğaçayı tatmadan yorum yapamıycam ama fotoğraf çekiminiz harika
YanıtlaSil