12 Şubat 2012 Pazar

Gamze Akbaş İçin Bir Tüp Kan

Gamze Akbaş....

Güçlü bir kadın. Böyle olmak zorunda, çünkü çok sevdiği evladıyla bir ömür geçirmek istiyor. İnsan sevdiğine hiç kıyabilir mi? O da evladına, eşime, sevdiklerine kıyamıyor. Kendisi lösemi hastası daha önce kendinden alınan kök hücre ile hastalığı yenmeyi başarmış ama hastalık tekrar nüksetmiş. Dolayısıyla kendisi dışında birinden ilik nakli yapılması gerekiyor.


O bir anne, o bir eş. Şimdi sevdikleri için bu hastalıkla savaşmaya çalışan güçlü bir anne. Ama savaş dediğin tek başına olmuyor, takviye kuvvet gerekiyor. Bu takviye kuvvetler ise biziz. Bizim ilik bankalarına vereceğimiz kan sadece Gamze'ye değil birçok insana umut olacak.

Gamze'nin ilk haberlerini oğluna hatıra olarak bırakmak istediği bloğunda okuduk. "Seninle Yaşayalım" başlıklı bloğunda O'nun yazdıklarıyla hüzünlenip, onunla birlikte ağladık ona destek vermeye çalıştık. Tabi bu destek sadece yorumlarda kalmadı onun için sosyal paylaşım sitelerinde gruplar oluşturuldu onun adına bir blog açılarak yardım ve bilgilendirme akışı sağlandı. 

Ünlü sanatçılarımızdan Ozan Güven, Hande Yener, Ezgi Mola, İlkay Akkaya, Berna Laçin, Işın Karaca, Okan Bayülgen gibi pek çok ünlü isim Gamze’nin çığlığını takipçilerine duyurdu. ’Seninleyiz Gamze’ adlı sayfaların dışında onlarca blog da oluşturuldu ve ilik donörü olmak için yapılacak başvurularda yığılma olmaması için bile ’organize olup liste oluşturma’ çalışmaları yapıldı.

Gamze'nin 3 ay gibi bir ömrü kaldı diyor doktorlar bu yüzden çok acil donör bulunması lazım. Kendi yakınımda bu hastalığa yakalanmıştı, tadavi süreci ve destek o kadar önemli ki Gamze'nin bu haberini okuduktan sonra bir anne olarak çok fazla üzüldüm. Ve benim gibi binlerce anne Gamze için el ele verdi.

Gamze için neler yapılabilir:

Öncelikle şunu belirteyim maddi yardım istemiyorlar, kendisinin sağlık güvencesi şuan için masrafları karşılıyormuş. Ama uygun donör bulunamamaktadır. Bunun için bizim kan bankalarına kan bağışında bulunmamız gerekiyor.

Kimler donör olabilir:


18-50 yaşında sağlığı müsait olan herkes kemik iliği bankasına gidip başvuru formu doldurabilir. Bir tüp kan verenler bulaşıcı hastalık testinden geçiriliyor. Hastalık taşımıyorsa bankaya kaydediliyor.

Gönüllü vericinin kayıtları bilgisayara işleniyor, hastalarla uyum sağlarsa daha ileri tetkik yapılmak için çağrılıyor. Uygunsa genel anestezi altında kemik iliği alınıyor. Vericinin leğen kemiğinden özel iğneler aracılığı ile alınan kemik iliği bir torbaya aktarılıyor. Operasyon ve dikiş gerektirmiyor ve hiç acımıyor. Kemik iliği vericisi ertesi gün işine dönüyor.

İlik donörü olmak isteyenler için iletişim bilgileri.

Ankara’dan ilik donörü olmak isteyenler: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi, Akrabalık Dışı Kemik İliği ve Kordon Kanı Bankası Tel:(312) 508 24 44.

İstanbul’dan ilik donörü isteyenler: Çapa Tıp Fakültesi İlik ve Doku Nakli Merkezi
İzmir’den ilik donörü olmak isteyenler: Ege Üniversitesi Kan Merkezi irtibat no: 390 40 29 Randevu alarak gidiliyor.

İzmir'den trombosit vermek isteyenler:

İzmir'de oturup, A RH+ kan grubuna dahil olup, Gamze'ye trombosit vermek isteyen, verebilecek olan kişilerin, isim ve iletişim bilgilerini gamzeakbasicin@gmail.com adresine göndermelerini rica ederiz. Trombosit ihtiyacı doğduğunda, yığılma olmaması için ve bu durumda ailenin sizlere ulaşabilmesi için bir liste oluşturuyoruz. (İlik nakli icin kan grubu uyumu gerekememekle birlikte, Gamze'nin kemoterapi sirasinda ihtiyaci olan trombosit icin kan uyumu gerekmektedir. )

Psikolojik destek vermek isteyenler için adresi:

Gamze AKBAŞ
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Hematoloji Servisi, Onkoloji, 1. Kat, Oda No:4865 İnciraltı? / İZMİR
Bu adrese mektup yazıp kart göndererek onun yanında olduğunuzu bildirebilir ona manevi yönden destek verebilirsiniz.

Gamze'nin yaşadıklarını anlattığı kişisel bloğu:
http://atakan310309.wordpress.com/

Son haberleri Gamze için açılan bu blogtan okuyabilir ve yardım edebilirsiniz:
http://gamzeakbas.blogspot.com/

Gamze için açılan facebook grubu:
https://www.facebook.com/groups/317716361612182/

Sizlerden çok şey istemiyor aslında, sadece yaşamak istiyor.
Bu güzel annenin çığlığına bir ses verin.
Umut olun, yaşama bağlayın.
Ben inanıyorum ki Gamze anne için gereken ilik, benim güzel insanımda var...
Gamze'ye geçmiş olsun diyorum, en kısa sürede sağlığına kavuşması dileklerim ile....




Arkadaşlar lütfen bu haberi olabildiğince paylaşalım, ister buradan kopyalarak bloglarınızda isterseniz buradaki yazımı sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilirsiniz. Bir umutta siz olun...

1 yorum:

  1. Duyarlılığın için tebrik ederim.belki elimizden bir yardım,bir çare gelmiyor olabilir ama paylaşarak satırlarımıza dökerek gamze anneye destek olup,daha çok kişiye duyurarak çare olacak birini buluruz.bende aranızda yeniyim en kısa zamanda blogumda gamze anneye yer vereceğim..bloguma beklerim.sevgiler


    http://2chenindunyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil