14 Mart 2013 Perşembe

Emziren Anneler İçin Humana Çay

Daha önce burada  Anne Sütünü Artırmak İçin Neler Yapılmalıdır? diye araştırıp derlediğim konuyu yayınlayıp, bu konu da bilgisi olanlardan da bilgilerini paylaşmalarını istemiştim. Çoğu yerde doğumdan önce bu gibi konulara önem vererek anne sütünü arttırmak için çaylar içilmeye başlandığını okudum.

İlk önce yakınlarıma sordum, sonra nette araştırdım. Eczaneye gidip sorduğum zaman ise bana humana still-tee.yi tavsiye etmesiyle alıp çıktım. Şimdi doğuma kadar içeyim diyorum, hatta hastaneye götürmeyi düşünüyorum meyve suyu yerine bunu içmeyi düşünüyorum.

Yapımı gayet kolay, granül şeklinde olduğu için 200 ml suya iki tatlı kaşığı karıştırıp hazırlıyorsunuz. İçeriği bitki ve meyvelerden oluşuyor, içinde C vitamini var, suni aroma içermiyor.  Açıldıktan sonra 2 ay gibi bir sürede tüketilmesi gerekiyor ama biz anneler o zaman kadar çoktan tüketiriz bu çayı.



18 yorum:

  1. çok işe yarıyor bu çay fiyatı pahalı ama aldığınıza değiyor bnde kullanmıştım poşet çayını almıştım ama ben aynı marka
    allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 2 ay dayanırmı emiren anneye bu çay 1 ayda hüüp :)

    YanıtlaSil
  2. ben doğumdan sonra içmeye başladım bu çayı uzun süre içimden sonra bi tiksinti geliyor insana..bir kap sütün üçine kuru incir ceviz kuru üzüm ve sevdiğiniz bir kaç kuru meyve doğrayın tam bir süt deposu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kuru meyve çayını öğrendiğim iyi oldu, teşekkür ederim. Bu çay doğumdan sonra annenin kabızlık çekmesini de önler diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Ben de doğumdan sonra içmeye başlamıştım hatta doğum yaptığım hastanede gözümü açar açmaz hemşire bundan içirmişti.Güzel bir çay tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bende doğumdan sonra içemeye karar verdim =)

      Sil
  4. Çok erken içmeye başlamanızı tavsiye etmem.
    Ağız sütü denen kolostrumun bebeklerimiz için çok faydalı olduğu aşikar.
    Çok erken içmeye başlandığında süt göğüslerde bası yaptığından iç çamaşırımıza sızıntı yapıyor kendiliğinden. Zaten son günlerde damla damla gelen kolostrum daha yoğun geldiğinde boşa gitmiş oluyor bebeklerimiz doğmadan.
    Ben yaklaşık 5 yıl önce çok ciddi araştırmıştım.
    Eğer doğum sezeryan ise bir gün önceden, normal ise ilk işaretler geldiğinde, sıcağa yakın ılık sütle yapılmasını tavsiye etmişlerdi.

    Çok fazla endişelenmeyin siz emzirmeye kararlı olduktan sonra rabbim sütümüzüde bol veriyor...
    Sağlıklı ve kolay bir doğum diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes farklı bir bilgi sunuyor kafam karıştı valla. Eczacı bana 1 ay önceden içmeye başla demişti oysa. Belki de sadece satış yapabilmek için söylemiştir bilemiyorum. 5 yıllık araştırmanızı dikkate alarak bende içmeye ara veriyorum, en iyisi doğumda kullanmak, bilgiler için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
    2. Eczacının neden böyle söylediğini anlamadım, sanırım daha faydalı olacağını sandı.

      Benim kızım şu an 5 yaşına ilerliyor. Tam 25 ay emzirdim. Sadece 1,5 ay düzenli humana içtim.
      Sonrasında ara ara içtim.

      Zaten hamileliğin son haftalarında göğüslerinizin süt dolduğunu sizde hissedeceksiniz. Hatta bazen ufak ufak ıslaklık bile olabilir. Ama asla arttırıcıları erken kullanmayın hem iltihap hemde boşa akma yapabilir.

      Bebiş doğduktan sonra sık sık emzirerek sütünüzün çoğlamasını da sağlayabilirsiniz.
      Sena'nın annesi Nazlı :)

      Şimdilik hoşçakalın.

      Sil
  5. Basligi görünce yazayim dedim.
    Hamile degilim cocukta emzirmiyorum.bu cayi dogumdan sonra icseniz daha iyi olur sanirim.erken süt bezleri
    Calisir ve süt olusursa emziremiyeceginize Gore sütler gögüste katilasir ve sislik olusup iltahap yapar.dogumum
    Zor gecmis ve Bebegim emme zorlugu cekiyordu ,hastanedeyken gece o kadar süt yapici bitkisel caylarindan
    Icmistim sürekli tuvalete gidiyordum bir ara uyumusum.titreyerek uyandim gece.ateslenmisim.sut gelmis gögüsler
    Tas gibi olmus.cok zor bir durumdu makina ile kirmizi isik karsisinda sütün akmasi saglandi.Önce Kadin doktorunuza
    Danisin derim.S.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer yorumda Senanın annesi de erken içmeye başladığımı söylemiş, en iyisi sizi dinlemek sanırım. Tecrübeleri insanların fikirleri daha bir önem kazanıyor benim için.

      Sil
  6. Merhabalar :) ben taze bi anneyim bebegim yarin 3 aylik olacak insallah. Size kisaca bi oneri verebilirim. Kiz kardesim bana hamileyken surekli taze incir getirip yedirirdi bir de uzum siyah olanindan. Bu arada kiz kardesim bekar cocugu da yok. Bunlar daha hamileyken bende sut yapmisti :) sari sari akardi goguslerimden sut. Bir de taze balik sut yapmisti dogumdan sonra 1 ay emzirdim bebegim cok guzel kilo aliyordu ki esimle tartisip kavga edene kadar. Etrafimdaki insanlarin bana surekli sutun yetmiyor doyurmuyor az demesiyle ben daha cok uzulmustum. Uzulunce farkettim ki sut neredeyse tamamen bitti sakinlestirici cay olarak bilinen papatya cayi ictim ve o insanlari kendimden uzak tuttum. Sut olsun diye ekstra bir sey yapmadim kendi kendime asla soylemedim sutum olsun diye masallah suan 120 ml tek gogusten gelen miktar. Susatacak seyler yiyin ac kalmayin gunluk 4 litre suyu ihmal etmeyin arttiricilara ihtiyac kalmayacaktir... Bol sutlu gunler

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar :) ben taze bi anneyim bebegim yarin 3 aylik olacak insallah. Size kisaca bi oneri verebilirim. Kiz kardesim bana hamileyken surekli taze incir getirip yedirirdi bir de uzum siyah olanindan. Bu arada kiz kardesim bekar cocugu da yok. Bunlar daha hamileyken bende sut yapmisti :) sari sari akardi goguslerimden sut. Bir de taze balik sut yapmisti dogumdan sonra 1 ay emzirdim bebegim cok guzel kilo aliyordu ki esimle tartisip kavga edene kadar. Etrafimdaki insanlarin bana surekli sutun yetmiyor doyurmuyor az demesiyle ben daha cok uzulmustum. Uzulunce farkettim ki sut neredeyse tamamen bitti sakinlestirici cay olarak bilinen papatya cayi ictim ve o insanlari kendimden uzak tuttum. Sut olsun diye ekstra bir sey yapmadim kendi kendime asla soylemedim sutum olsun diye masallah suan 120 ml tek gogusten gelen miktar. Susatacak seyler yiyin ac kalmayin gunluk 4 litre suyu ihmal etmeyin arttiricilara ihtiyac kalmayacaktir... Bol sutlu gunler

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar :) ben taze bi anneyim bebegim yarin 3 aylik olacak insallah. Size kisaca bi oneri verebilirim. Kiz kardesim bana hamileyken surekli taze incir getirip yedirirdi bir de uzum siyah olanindan. Bu arada kiz kardesim bekar cocugu da yok. Bunlar daha hamileyken bende sut yapmisti :) sari sari akardi goguslerimden sut. Bir de taze balik sut yapmisti dogumdan sonra 1 ay emzirdim bebegim cok guzel kilo aliyordu ki esimle tartisip kavga edene kadar. Etrafimdaki insanlarin bana surekli sutun yetmiyor doyurmuyor az demesiyle ben daha cok uzulmustum. Uzulunce farkettim ki sut neredeyse tamamen bitti sakinlestirici cay olarak bilinen papatya cayi ictim ve o insanlari kendimden uzak tuttum. Sut olsun diye ekstra bir sey yapmadim kendi kendime asla soylemedim sutum olsun diye masallah suan 120 ml tek gogusten gelen miktar. Susatacak seyler yiyin ac kalmayin gunluk 4 litre suyu ihmal etmeyin arttiricilara ihtiyac kalmayacaktir... Bol sutlu gunler

    YanıtlaSil
  9. Kızlar orjinal satış sitesi bu mu? http://humanamama.com/humana/bitki-caylari/humana-still-tee-anne-sutu-arttirici-icecek-emziren-anneler-icin/

    YanıtlaSil
  10. Arkadaslar size bir sorum olacak ben ramazanda rasathanla 8aylik dogum yaptim cunku hastaydim ddogum yaptim kirkim cikti safra kesesinden amelyat oldum taki bu gune kadar emdiriyordum kizimi amelyat oldum 12 gun hastanede kaldim kizim biberonla beslendigi icin emmedi tabi bu arada sutumde azaldi.Simdi saglik durumum iyi kizim 3 ayina giricek eskitmeye çalışıyorum bu cayi kullansam sutum artarmi cunku sutum az oldugu icin kizim emmiyo bilgileridir misiniz

    YanıtlaSil
  11. Doktora yada bir eczacıya danışmak en iyisi ama benim kızımda biberonun rahatlığına alışınca 3,5 aylıktı emmeyi bıraktı, ne yaptıysam da emmedi. Biraz da gelen sütel değilde bebeğin emme isteği ile bağlı olabilir bu durum.

    YanıtlaSil
  12. Ben de yorumları okuyunca yazmak istedim hamana süt çayını ben de içtim ama bir faydasını görmedim.Emziren bir anne olarak şunu söyleyebilirim sütünüzün bol olması için gün içinde üç litre süt için ve kuru incir marul dereotu yiyin bol bol bir de dut kurusu inanın sütünüzün arttığını göreceksiniz ben yatmadan önce incir yiyip su içiyorum gece sütüm o kadar çok oluyor ki boşa gidiyor bazen akıyor kendi kendine bu çayları da tüketebilirsiniz ama bol su su su...

    YanıtlaSil