29 Kasım 2013 Cuma

Zayıflatan Baharatlar ve Kullanımı

 
 Bu aralar yediklerime dikkat etmeye çalışyorum, tatlı yememeye, ekmeğimin 1 dilimden fazla geçmemesine, daha fazla hareket etmeye, bitki çayları içmeye özen gösteriyorum. Çok acıkınca abur cubura saldırmak yerine bir bardak kaymaksız yoğurdun içine zayıflama da yardımcı olan baharatları ekleyip karıştırarak kendime güzel bir sos hazırlıyorum kaşık kaşık dibini buluyorum =))

Eğer sizde benim gibi durmadan acıkıyor ve ne yesem diye düşünüyorsanız baharatlı yoğurtla açlığınızı bastırabilir, atıştırmalık olarak listenize ekleyebilirsiniz.

Bu baharatlar kilo vermede yardımcı, tabi sadece bunları tüketmekle kilo verilmiyor. Kendinize uygun bir diyet listesi oluşturup, spor yapmak yada daha fazla hareket etmek gerekiyor. Zayıflamak için ister ilaç ister bitki çayı kullanalım eğer ki tek başına alınıyorsa hiçbir şeye fayda etmiyor. 

Siz de deneyin tadını seveceksiniz...


Karabiber
Sihirli biber de denebilir. Karabiberin vücuda 20 dakikalık yürüyüş etkisi yarattığı araştırmalarla belli olmuştur. Yağ yakımını hızlandırır.

Kırmızıbiber
Konu kilo kaybıysa, kırmızıbiber baharatların kraliçesidir. Metabolizmayı %25 hızlandırdığı araştırmalarla ispatlanmıştır.

Nane
Sindirim sisteminin işleyişini uyarır ve doğal açlık bastırıcı olarak görev yapar. İştahınızı azaltır ve tokluk hissi yaratır.

Kimyon
Sindirime yardımcı olur. Metabolik fonksiyonları iyileştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kan akışını arttırır.

Zencefil
Sindirime yardımcı olan çok iyi bir idrar söktürücüdür. Şişkinliği azaltır ve kolesterol emilimini engeller. Termojenik özelliği sayesinde kilo kaybetmeyi kolaylaştırır. Vücut ısısını yükseltir.

Zerdeçal
Sindirime yardımcı olur, metabolik fonksiyonları iyileştirir ve vücutta yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca antioksidan özelliklere sahiptir.

Tarçın
Kan dolaşımını arttırır ve fazla kilo ve obezite sağlığı üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Karın yağlarıyla mücadele etmenizi kolaylaştırır. Kötü kolesterol seviyesini düşürür. İnsülin direncini düzenler.

Çörek otu
Kırk derde deva derler ve tadını sevdiğim için onu ekstradan içine ben ekledim.

27 Kasım 2013 Çarşamba

Milupa Still-Tee Emziren Anneler İçin


Emziren anneler için olan çayları denemeye devam ediyorum.  Daha önce humananın çayını ve rezene çayını içmiştim sıra geldi milupanın bitki çayına...
Tadını seviyorum, zaten bana hangi bitki çayı ne olursa olsun fark etmiyor seviyorum ben.

Normalde daha büyük bir porselen fincana demliyorum ama size rengini gösterebilmek için cam fincana koyuyorum hep bu çayları =)) Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa tüketiyorum. Ne kadar süt yapıyor onu da bilmiyorum ama bu bitki çayları beni hep  rahatlatır. Bu çayı da sütü arttırma da yardımcı olduğuna inanarak ve severek içiyorum.

Daha detaylı bilgi almak için kendi sitesine bakabilirsiniz. Birde lactamil emziren anneler için sütlü içecek çıkarmışlar bu çay bitsin onu da alıp denemek istiyorum. İçeriği emziren anne için baya bir faydalı...

Kutunun kenarında anneler için önerilerde var:

Daha önce yorumladığım çayların yazılarına ulaşmak için.

26 Kasım 2013 Salı

Pınar Atluğ'un Zevkine Kapıldım Bir Botta Ben Aldım

Kampanyası bitti yolda bana gelmek üzere...
Şu kargo şirketlerinin işini kendim yapasım var, olur mu - olmaz =))

25 Kasım 2013 Pazartesi

Lahaba Çorbası


Şu diyet yapanların yapıp yapıp içtikleri lahana çorbasını hep merak ederdim. Ama evde lahana seven olmadığı için bu sebze kışın bize pek uğramaz. Turşu kurmak için lahana alınca bende denemeden geçmeyeyim dedim.

O kadar çok tarifi var ki nette baya bir okudum diyebilirim. Hep orta boy lahana ile yapılmış tarifler var, haftalık mı yapılacaktır nedir =)) Neyse efendim en sonunda şurada gönlüme bir tarif buldum ve onu uyguladım.

Malzemeler:
5 adet beyaz lahana yaprağı
1 adet havuç
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı mercimek
5-6 diş sarımsak
Yarım kaşık salça

Yapılışı: Lahana ve soğanı doğrayın, havucu rendeleyin. Diğer malzemeleri de katıp üzerine çıkacak kadar su ilave ederek pişirin.

Ben çok az tuz attım ve biraz daha tat kazandırmak açısından zeytin yağında kırmızı pul biberi yakarak üzerinde gezdirdim. Birde limon sıktım =))

Tadı nette ki yorumlar da okuduğum gibi öyle çok kötü değil. Yani eğer sebze tüketen biriyseniz size yabancı gelmeyecektir. Ben sevdim hafta da bir kendim için yapabilirim. Şimdilik oğlumu emzirdiğim için diyet yapmıyorum ama yediklerime dikkat ediyorum. Gereği kadar yiyerek ve yediğimden fazlasını yakarak doğumdan sonra aldığım kiloların çoğunu verdim yani 15 kilo gitti. Ama diyet yaparsam kesin bu çorbayı daha fazla yapacağım demektir. Doyuruculuğu ve tok tutuculuğu benim için gayet yeterli...

21 Kasım 2013 Perşembe

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.

Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için; http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/25105053.asp#E654B61F-6504-43FC-BC92-5FA2339EDBFB



Bir boomads advertorial içeriğidir.

Biberon Mamasından Yoğurt Yapımı

Oğlum 7.5 aylık oldu hala emziriyorum ama dışarı çıktığımız zaman emzirmek için yer bulamadığım zaman problem oluyor. Bende belki bir umut içer diyerek biberon maması almıştım ama içiremedim. Problem mamanın tadında değil tabi, oğlum biberon kullanmayı bilmiyor bu yüzden de yaptığım mamayı içmek istemiyor. Hal böyle olunca mama boşta kaldı tabi. Bende Bebelak'ın "Bebeğiniz ve siz" kitabında ki yoğurt tarifine uyarak oğluma yoğurt mayaladım.

Böylece veremediğim mamanın içinde bulunan demir, iyot,çinko, D vitamini, C vitamini, kalsiyum ve demiri bu yoğurt ile almış oluyor. Ayrıca içinde bulunan prebiyotik lif ile sindirim sisteminde bir problem olmuyor. Tadına gelinde mama ile yoğurdu karıştırmışsın gibi güzel bir tadı var. Ben bile çok sevdim tadını =))

Peki bu yoğurdu nasıl yapıyoruz?
90 ml suya 4 ölçek katılarak hazırlamış olduğumuz karışımın içine ılık iken 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek mayalıyoruz. Bu yoğurdu ılık bir yerde kımıldatmadan üzerini örterek 3-4 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Normal bir yoğurt gibi değilde daha sulu ve pütürlü bir yoğurt oluyor onu da belirteyim.

Bu yoğurdu sade bir şekilde verebilirsiniz.
Kaşık mamasının içine ekleyebilirsiniz.
İçine sevdiği meyveyi ezerek verebilirsiniz.

2 Kasım 2013 Cumartesi

Elma Püresi (Pütürlü Yiyeceklere Geçiş)

Pütürlü yiyeceklere geçişte elma püresinin çok iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.
Elmayı rendenin en küçük yeri ile rendeleyip çok az su koyarak pişiriyorum böylece hem daha yumuşak hemde kararmadan gün için de daha fazla muhafaza etmiş oluyorum.

Elmayı bebeğiniz 4. ayını doldurduktan sonra vermeye başlayabilirsiniz. Tabi böyle pütürlü değilde cam rende de rendeleyerek yada tel süzgeçten geçirerek muhallebi kıvamına getiripte vermeye başlamalısınız. Tadına alışınca ve bir ay daha büyüyünce pütürlü olarak yemeğe başlar zaten.

Elma püresini sade olarak verdiğim gibi içine birde 2 adet cici bebe ekleyerekte verdiğim oluyor. Ara sıra tat değişikliği iyi oluyor. Ya da kaşık mamalarının içine elma rendesinden ekleyerek biraz daha tatlandırmış oluyorum.

Ben 5. aydan itibaren pütürlü yiyecekler vermeye başladım. Bebekler kaşıkla değil de elle verilen yiyecekleri daha kolay kabul ettiklerini okuyunca ve yediremeyince bende bu yöntemi denedim. Benim oğlanda işe yaradı, eğer sizde yediremiyorsanız elle vermeyi deneyin belki sizin bebeğiniz de kabul eder.

1 Kasım 2013 Cuma

Bot Alışverişi

Kış geldi... Hele de bugün hava bir başka soğuk...
Kadınların en büyük tutkusudur ya ayakkabılar benimde öyle. Mevsimine göre bende durmadan ayakkabılara bakıp duruyorum. Bana sorarsan hiç bir mevsimde giyecek hiç ayakkabım yok. Eşime sorarsan kendi ayakkabılara benimkiler yüzünden yer bulamıyor (Abartıyor)


Kendime, indirime girmişken bu iki botu seçtim. Şimdi gelmeleri için gün sayıyorum.  Her zaman netten ayakkabı alınmaz derim çünkü bir türlü ayağıma uyduramam yada istediğim gibi ayağımda durmaz ama yine de almadan duramıyor insan.

Umarım ikisi de ayağıma cuk oturur da bir sorun yaşamam =))