15 Şubat 2014 Cumartesi

Bitkinin Geri Dönüşümü


Artık çok bilinçli bir toplum olma yolunda ilerliyoruz. Herşeyin doğalını istiyoruz. Sebze meyvede en az zirai ilaç olsun, hormonlanmamış olsun. Tavuk etleri antibiyotik ile büyütülen tavuklardan değilde doğal olsun. Kremler, şampuanlar daha bitkisel olsun. Kozmetik ve benzeri ürünler paraben içermesin. Kıyafetin dokusunu bile pamuklu istiyoruz.

Biz kızımla bu yüzden bitkisel geri dönüşüm yaptık, marulun yapraklarını salata için kullanırken kökünüde suyun içine koyup cam kenarına yerleştirdik. 10 günde yukarıda gördüğünüz kadar büyüdü. Ondan sonra da toprağa ekmeye karar verdik. Tabi bu fikir kendimize ait değil pinterestte örneklerini görünce bizde yapmaya karar verdik. O kadar çok bitkiyi köklerinden ve çekirdeğinden geri dönüştürmüşler ki insan şaşırıyor.


Birde kırmızı pancar deneyimimiz var 20 gün oldu. Pancar büyümek için biraz daha süre isteyen bir bitki çıkan filizleri yerlerinden koparıp toprağa ekiyorsun ama biraz daha büyümesini bekliyoruz.

17 yorum:

  1. Çook güzel bir fikir bu!:) hem doğal hem çok basit hem de sıfır maliyet:)sebzeler ne kadar bereketliymiş de haberimiz yokmuş.. verdiğin fikir için teşekkürler ben de deneyeceğim mutlaka:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerde okudum hatırlamıyorum ama kökleri ve tohumları çöpe değil toprağa atın yazıyordu. Ne kadar doğruymuş bir şekilde tekrar hayat buluyorlar.

      Sil
  2. süpersiniz :) Bu fikre gerçekten bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele çocuklarla yapmak daha da süper, ufacık birşey ama ne kadar mutlu oluyorlar.

      Sil
  3. Çok güzel bir fikir. Bahar da geldi neredeyse. Ben de bugün pinterestte limon gördüm. Harika görünüyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sene bende limonu denedim, şuan boyu 80 cm falan ama aşılama olmayınca limon vermiyormuş. Ama olsun yapraklarındaki koku bile yetiyor.

      Sil
  4. Küçücük bir bahçem olsa, neler yapmazdım ki...

    YanıtlaSil
  5. Ne hoş bir fikir, ben de denerim belki balkondaki saksılarımda. Sizi takibe aldım ben de beklerim. http://hobylst.blogspot.com.tr/ :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel
    ellerinize sağlık
    günümüzde bu tür güzellikler yapmak şart oldu zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri dönüşümün her türlüsünü seviyorum, herkese de uygun olduğunu düşünüyorum

      Sil
  7. Mutlaka deneyeceğim. Paylaşım için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, ben de evimde limon çekirdeğinden neredeyse meyveye duracak bir limon fidesi yetiştirdim. Bİr hurma ve bir de elma filizim var. Pancarı da deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, ben de evimde limon çekirdeğinden neredeyse meyveye duracak bir limon fidesi yetiştirdim. Bİr hurma ve bir de elma filizim var. Pancarı da deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  10. Arada bende yaparım :)
    Ellerine sağlık. Çok lezzetli olacaklar..

    YanıtlaSil