13 Mart 2014 Perşembe

1 Yaş Doğum Günü İçin Neler Yapabilirim?

Oğlumun bir ay sonra doğum günü var, evde kutlamak istediğim için herşeyi kendim hazırlamak istiyorum. 2 haftadır araştırma işindeyim ama hala işin işinden çıkamadım. İlk önce ihtiyaç listesi hazırladım ki baktıkça eksik birşey kalmasın yada aklıma gelen birşeyi hemen not edebileyim diye. Her anne kafasında oluşturduğu konsepte göre ihtiyaç listesi hazırlar ben mavi ve beyaz ağırlıkta birşeyler düşünüyorum,

İhtiyaç Listem:
Süslemeler için:
Mavi beyaz balonlar,
Ponpon yapmak için pelur kağıtları
Rafya
Renkli kartonlar
Almayı düşündüğüm evde olmayan malzemeler
Volovan kalıpları
Şeker hamurları
Baskı çubukları
Muffin kalıbı
Muffin kapsülü
Karton stand
Kürdan
Krema torba seti
Kurabiye çubukları

Yapmayı düşündüğüm ikramlıklar:
Olmazsa olmazımız doğum günü pastası
Kurabiye
Cupcake
Bardakta muhallebi
Bonibonlar
Poğaça
Kısır

Eklediğim görselleri kendime fikir olarak topladım. sizin fikirlerinize de ihtiyacım var, nasıl süsleyebilirim, ikramlık olarak neler yapabilirim bu konuda fikir verirseniz çok sevinirim. Listelerimi de fikirlere göre tekrar düzenlemiş olurum.
Görsellerin hepsi Pinterest'ten alınmıştır.
 
Çocuklar için bonibonlar

 
 Süslermelerde ponpon ve yağmur temasını kullanmayı düşünüyorum.



 Baykuş şeklini kurabiye humurunda denemek istiyorum eğer kabarmadan şekli bozulmadan yapabilirsem doğum günü alternatiflerim arasında.







7 yorum:

  1. 2 ay sonra da benim oğlumun doğum günü, bende evde yapmayaı planlıyorum. şimiden hazırlıklara başladım http://keyfekedersaatlerim.blogspot.com.tr/ bu blogda çok güzel temalar var ben burdan indirdim canım.

    YanıtlaSil
  2. benim kızın 2 yaş doğum günü burada
    http://baharinelleri.blogspot.com.tr/2013/04/elif-pnar-2-yasnda-dogum-gunu-kutlamamz.html
    belki fikir olur size. bu arada mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  3. Aynı heyacan benide sardı 1 ayımız var ama şimdiden düşünmeye başladım ama seni ziyaret ettiğim iyi oldu kakaolu lolipop kurabiyeler süper becerebilirsem onlardan yapacağım kesin...

    YanıtlaSil
  4. Bence hazırladıkların gayet güzel ve eğlenceli. Ayrıca 1 yaş doğum günü olacağı için gelen çocuklarda küçük olur tahminimce onlara küçük hatıralar verebilirsin. Örneğin üzerinde oğlunun fotoğrafı olan araba,top. Gelen anne babalara da yine oğlunun fotoğrafından oluşan magnet. Süper olur ;)

    YanıtlaSil
  5. Çiçek şeklinde olanin adi ne bide tarifi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı nedir bilmiyorum, sanırım kurabiye hamurundan şekilleri yapıp, içine muhallebi yapıp koymuşlar. Tarifi burada var, linki kopyalayıp inceleyebilirsiniz.

      http://www.kissrecipe.com/2013/10/flower-shaped-mini-lemon-curd-tarts.html

      Sil
  6. daha ne yapacaksınız, her şey fazlasıyla yazılmış burada :) emeğinize sağlık, paylaşım için teşekkürler, mutlaka yararlanacağım, lazım olacak bana

    YanıtlaSil