14 Ocak 2010 Perşembe

Simli Bluz

Simli pullu mullu şıkır şıkır bir bluz.
Kalıbı Burdanın 2008/05 dergisinden çıkarmıştım. Pulu falan yoktu biraz hareket katsın diye dikelim diye karar aldık. Birde kalıp boyu kısa geldi. Eteğini ikiye katlayıp çalışmışlar ama benim boyum biraz uzun olduğu için tek kat bıraktık, yoksa göbeğim açıkta kalabilirdi :))
Üstte duruşu çok rahat, hele kolları acayip rahat, varmı yokmu belli değil.

Çok az kumaşım kaldı, kızıma basit bir bluz dikmek için kolları sıvadım, olduğu kadar artık ona da yapıcaz. Yoksa benim bluzu elbise niyetine giymeye kararlı cadı :))


Elimdeki çanta ise aslında bir cüzdan. Ama o kadar hoşuma gitti ki el çantası yapmaya karar verdim. Hani hep mallar çin malı deriz ya, bende bu cüzdanı pazardan çinlilerden aldım. Yarım yamalak Türkçeleri ile pek tatlı konuşuyorlardı. 6 liraymış, hemen alıverdim. Baya sağlam birşeye benziyor bakalım bana ne kadar dayanabilecek.

7 yorum:

  1. bluzunuza bayıldım ne kadar güzel olmuş. modelide harika elinize sağlık. el çantanızıda güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  2. çok sık olmuş canım yaaa. valla beceremiyorumya dikiş dikmeyi imrenerek bakıyorum. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bluz pek bi şık ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş ellerine sağlık ben triko gibi kumaşları dikerken çok zorlanıyorum altına gazete veya kağıt koymadan büzüşüyor sen ne yapıyorsun?Ayrıca nasıl Türk mallarının iyisi ve kötüsü varsa Çin mallarınında var herşeyleri kötü olacak değilya bencede gayet güzel bir cüzdan güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  5. Herşeyden azıcık : canım ben 9 numara penye iğnesi kullanıyorum, dikiş uzunluğunuda biraz genişletiyorum. Makina biraz ayar istiyor yani. Ayarlarını yapınca çok rahat dikiliyor sonra.

    YanıtlaSil
  6. bluzun pekbi yakışmış canım pullarıda ne güzel dikmişsin öyle bayıldım doğrusu

    dik dik kızında bluzlansın:))))))


    cüzdanda dediğin gibi çanta yerine kullanılır hemde çok uyguna almışsın güle güle eskit inş canım

    YanıtlaSil
  7. çok hoş şeyler bunlar

    YanıtlaSil