31 Ocak 2011 Pazartesi

Çocuğunuz İçin Nemlendirici Kullanıyor musunuz?

Hepimiz çocuğumuz için en iyisini isteriz. Yeni doğduğu zaman bebeğimizin bakımına özen gösteririz onlar için olan vücut yağları ile cildini nemlendirerek rahatlamasını ve günden güne büyüyen çocuğumuzun cilt yapısını daha hızlı yenilemesi için yardımcı oluruz. Ama genelde 1-2 yaşına gelince bu nemlendirme işlemini aksakmaya başlarız. Ben kızım doğduğu zaman nivea.nın bebek setini almıştım ve 2 yaşına kadar sadece bebe yağını kullandım.

Kızım 4.5 yaşında cildi benim gibi kuru ben bir taraftan onun cilt yapısına yardımcı olayım diye çocuklar için üretilen losyonları kullanıyorum bir taraftanda acaba doğru mu yapıyorum diye düşünüyorum. Küçük yaştan çocuğun cildini krem losyon vs. nemlendiricilere alıştırmak doğru mu? Ama sürmediğim zaman özellikle bacakları pul pul olup dökülüyor, o zaman nemlendiriciye ihtiyaç duyuyoruz çünkü kaşıntı yapıyor, kaşımaya başlayınca da cildini kabartıyor. 2 yaşından sonra Johnsons Baby losyon kullanmaya başladım nemlendirmesi oldukça başarılı bir losyon. Duştan sonra bütün vücuduna uyguluyordum artık buda bitti.

Şimdi ise canbebe'nin bebek losyonunu kullanıyorum 200ml. Çok güzel pudralı bir kokusu var cilde dağılımı çok kolay ve cilt tarafından kolayca emiliyor yağlı bir his bırakmıyor. İçinde gliserin ve E vitamini var bunlar kızımın cildini rahatlatmak için yetiyor. Kokusunu o kadar çok seviyorum ki bazen kendim bile kullanıyorum :)) 3 ürünün fiyatlarıda hemen hemen aynı.

Sizinde çocuğunuzun cildi kızım gibi pul pul dökülüyorsa ihmal etmeyin hafif bir nemlendirici kullanarak sorunu çözebilirsiniz.

7 yorum:

  1. düşündüm de ben uzun zamandır kullanmıyorum. oysa minicikken asla ihmal etmezdim. hatırlattığın için tşk arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Benimkisinin çok kuruyor. Arko'nun el kremini, onun bacaklarına sürüyorum. Anca emiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de cicibebe kullanıyorum...

    YanıtlaSil
  4. başlığı okudum "evet" dedim.sonra ekran açılıp konuyu okuyana kadar neler geçti aklımdan "ay acaba zaralı mı?"onu yazdı gibi bir sürü olumsuz düşünce :(
    sonra okudum ohhhhhhh be dedim allahtan devam ediyorum kullanmaya(arada aksattıklarım olmuştur canım o kadarda mükemmel değilim::))iyi bir şey yapmaya devam:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Johnsons Baby losyon kullanıyorum ilk günden beri

    YanıtlaSil
  6. Ben de önceleri Jhonson's Bad tıme bebek yağı kullanıyordum kızlara bir ara bıraktım ama dediğin gibi özellikle Berrağın cildi çabuk kuruduğundan nemlendirici kullanıyorum.Şu an Avonun çocuklar için olan nemlendiricisini kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Nemlendirici kullanmanız çok doğru. Ama nivea, avon vs. birçok kimyasal zararlı içerikle dolu. Çocuk ürünlerini bileme ama ben kendim için bu markaları tercih etmiyorum. Birçok paraben ve kanserojen maddeler var ne yazık ki. Kozmetik için belirlenen sınırlarda ancak bu zararsız olduğunu maalesef ifade etmez. Ben biraz daha araştırarak daha doğal ürünleri kullanmanızı öneririm. Hem onların ciltleri bunu en çok hakeden :)))

    YanıtlaSil