3 Mart 2011 Perşembe

Google'dan Blogspot'a erişimin engellenmesiyle ilgili ilk açıklama

Blogspot.com sitesine erişimin mahkeme kararıyla engellenmesinin ardından Google yetkilileri ilk açıklamalarını yaptılar. Google yetkilileri yaptıkları açıklamada "içerik ihlaliyle ilgili durumalrda mahkemeye değil, kendilerine başvurulması gerektiğini ve telif hakları konusunda hassasiyet gösterdiklerini" dile getirdiler.

Google'dan yapılan kısa açıklamada şöyle denildi:

Google olarak telif hakkı ihlali iddialarını çok ciddiye alıyor ve telif ihlali konusunda elimize geçerli bir yasal uyarı ulaşan içerikleri hızlı bir şekilde Blogger’dan kaldırıyoruz. Blogger’a yüklenmiş içerikler ile ilgili telif ihlali sozkonusu olduğunda, içerik sahipleri internet uzerinden gerekli uyarıyı kolaylıkla yapabilmekte ve süreç etkin olarak işlemektedir. Tüm içerik sahiplerini, Blogger hizmetine erişimin engellenmesi konusunda girişimde bulunmaktansa, bu süreci kullanmaları yönünde teşvik ediyoruz. Bu şekilde, biz söz konusu şikayetle ilgilenirken Türkiye’deki kullanıcılar Blogger’dan sorunsuz bir şekilde yararlanmaya devam edebilir. İlgili politikamıza ilişkin ayrıntılara http://www.google.com/blogger_dmca.html. adresinden ulaşılabilmektedir.’

Haberin Kaynak Linki


Türkiye'deki kullanıcılar sorunsuz girebileceklermiş, bakalım ne kadar doğru? Ben sabah ilk defa girdiğimde engellenmiştir yazıyordu sonra dns ayarları ile biraz oynadım şimdi sorunsuz girip arkadaşlarımın yazılarını görebiliyorum. Peki benim bu yazımı kaç kişi okuyabiliyor acaba?

10 yorum:

  1. Ses vermek istedim en azından yazınıda okudum canım binlerce şikayet olmuştur eminim ama umarım bi yere ulaşır ve bu sorun çözülür :(

    YanıtlaSil
  2. yazini yurtdisinda oldugum icin okuyabiliyorum canim umuyorumki senin gibi ayarlariyla oynayip,pes etmeyen tum arkadaslarimiz bu yazini okuyorlardir.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. ben :)
    ama dns ayarlarımla oynadım bende...
    Mümkün olduğunca her girdiğim bloğa seslenmeye çalışıyorum çünkü ortalık o kadar ıssızki... buralarda birilerinin olduğunu bilmek istiyor insan

    YanıtlaSil
  4. ayarlarla herkes oynadı ben dahil,herkes hemen hemen girebiliyor,bazısı da oynamadan girebiliyor. no problem yani.

    YanıtlaSil
  5. Yazını ben okudum ve yorum yazıyorum....bende dns ayarlarımıdeğiştirdim ama herkes değiştirmeli...sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ben okuyabiliyorummm.sen beni görüyor musunn

    YanıtlaSil
  7. canım ben okudum ama bende ayarlarla oynadığım için olabilirmi bilmiyorum

    YanıtlaSil
  8. Bende 1 saat öncesine kadar giremiyordum dnsleri değiştirince girmeye başladım:)

    YanıtlaSil
  9. canım ben hiç sorunla karşılaşmadım gayet rahat girdim bloguma ayrıca arkadaşalrıma yorumda yazabildim.senin eklediklerinide görebiliyorum kısacası hiç sorun yaşamadım.

    YanıtlaSil
  10. Yorum bırakan ses veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu yazıyı yayınlarken acaba kaç kişi okuyabilecek diyordum ama herkes bir şekilde dns ayarlarını değiştirerek yada hiç değiştirmeden girebilmiş. Umarım bloggerleri kapatarak düşünce özgürlüğümüzü elimizden almazlar.

    YanıtlaSil