22 Kasım 2012 Perşembe

Çakma Eti Puf

 Hemen hemen bütün ev hanımlarının yaptığı bir tariftir kendisi...
 İster kekinizi kendiniz hazırlayın isterseniz hazır pasta tabanı kullanın. Ben kekini kendim hazırladım, bunun için her zaman yaptığım pandispanyanın tarifini kullanıyorum. Sizde her zaman yaptığınız kek yada pandispanyanın tarifini uygulayabilirsiniz, böylece kabaracak mı acaba diye fırının başında beklemezsiniz =)

Malzemeler:
3 yumurta
1 çay bardağı ılık süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
2 bardak un

İç malzemesi:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Kek yapıyor gibi malzemelerinizi karıştırıp 175 derelik fırında pişirin, bu arada kıvamı çok koyu değil akışkan bir yapısı oluyor. Kekin kokusu çıkmaya başlayınca kontrol edin eğer pişmişse çıkarın çok fazla fırında kalmasın.

Kek ılındıktan sonra bir bardak yardımı ile halka halka hazırlayın, (bardak ile zor oluyor, kenarları daha keskin birşey bulmanız lazım.) Krem şantiyi hazırladığınız kalıpların üzerine sürün, kalan kek parçalarını ya elinizle parçalayın yada doğrayıcıdan geçirip üzerine dökün. Üzerine çeşitli malzemeler kullanarak çeşitlendirebilirsiniz, nette bir çok örneği mevcut.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık , afiyet bal şeker olsun :)

    YanıtlaSil
  2. of canım çekti çok güzel görünüyor en kısa zamanda denenecek tariflerden biri olarak kaydedildi

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık bizde min köstebek diyoruz:)) evde favori tatlılardan:)

    YanıtlaSil
  4. http://www.ozderihali.com/page/3 bu hırsızın sayfasında el emeklerimiz var çalıp yayınlamış seninki bu sayfada hem buraya bak cnm hem benim yazıma lütfen

    YanıtlaSil