6 Ocak 2014 Pazartesi

Saç Dökülmesini Engelleyen Biber Yağı

Size daha önce burada yağın nasıl yapıldığını  anlatmıştım. 1 hafta sonra yağımı açtım, temiz bir tülbentten süzdürerek avonun çok severek kullandığım serum şişesinin içine koydum, Şişeyi yıkamadım içinde 2 damla kadar serum bıraktım ki yağım güzel koksun istedim. İlk etapta yağımı az yapmıştım, olur da beğenmem ziyan olmasın dedim =))



Şems aslan biber yağı için şunları şöylemişti...
Biber yağı ısıtıcı görevi yapan bir termaldir, gözenekleri açar, kanı coşturur, kan fonsiyonunu hızlandırır, vücudumuz da nerde bir değişiklik görmek istiyorsak orada kullanabiliriz. Salatalara katılarak içerden destek verebilirsiniz. İçinde ki karanfil detoks yapar, antibakteriyeldir. 
Kullanımı:
Haftada 2 defa masaj yaparak uyguluyorum.
30-35 dk. bekletip kullandığım şanpuan ile yıkıyorum.
Daha sonra saç kremi sürüp, tarak kullanmadan parmaklarımla saçlarımı açıyorum.
Böylece tekrar saç diplerime masaj yapmış oluyorum.

 Ben yağı sevdim, daha büyük bir yere yapmak için kolları sıvardım. Kan dolaşımını hızlandırdığı için masaj yağı olarakta kullanmayı düşünüyorum. İçinde ki herşey doğal ve kendi yapımım olduğu için bebekli biri olarak gönül rahatlığı ile kullanıyorum.

16 yorum:

  1. ilginçmiş. ben şu an zeytiyağı sarımsak karışımı kullanıyorum. bunuda deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarımsağı bende çay olarak tüketiyorum ama saçıma hiç denemedim.

      Sil
  2. Anneannem bana bunu onermişti, taaa eski zamanlardan beri kadınlar kullanıyormuş demek ki, o güzel saçları da buna borçlularmış. Bebiş zaten sizde muhteşem saçlar bırakmıştır değil mi? :) Ne de tatlıdır şimdi, benim için öper misiniz? Ayrıca ben de yazın kullanmış ve büyük faydasını görmüştüm biber yağının. Paylaşımınız için çok teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeği öptüm bile...
      Eski kadınlar daha doğal ürünler kullandıkları için her yönden daha güzellermiş ama şimdi öyle mi, soluduğumuz hava bile yeterli oksijeni içermiyor.

      Sil
  3. ben yag yakmak için kulanıyordum
    yag karışımımda vardı ancak
    bır kaç marknınkı alerjı yaptı
    kızarttı
    bunu ben de deneyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende masaj yağı olarak kullanmak istiyorum ama bebe yağının içine koyarak karışımı hazırlayayım diyorum bakalım nasıl olacak

      Sil
  4. Ben de yazın suya koyarak sinek kovucu yapmıştım bunu ilk sende duyuyorum mutlaka deneyeceğim süpersin kucak dolusu sevgiler :)
    Bebişin gıdısına kokulusundan minik bir buse benim için:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O koku var ya, dünyada ki hiçbi koku yerini tutamaz zaten =))
      Sinekler için kullanıldığını bilmiyordum, yaza bende denerim.

      Sil
  5. Ziyeretiniz için teşekkür ederim, bende gelirim..

    YanıtlaSil
  6. Ben hiç bir şeyin saç dökülmesine faydalı olduguna inanmıyorum ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle düşünün cildiniz yara olduğu zaman oraya merhem sürerek iyileşmesi için müdahale ediyorsak, saç kökleri de kendine besin arıyor müdahale ile biraz bakım onlarında hakkı.

      Sil
  7. kullanmaya başladınız mı bilmiyorum ama gerçekten saç dökülmesine faydası oldu mu? sonuçlarından da bahsederseniz seviniriz. sanırım bir çok kadın bu durumdan muzdarip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada iki defa bu yağı kullandım. Şampuan olarakta bioblas ve saç kremini kullanıyorum. Saçlarım hala dökülüyor ama eskisi kadar çok değil. Önceden avucumda 1 tutam saç kalırdı şimdi onun yarısı kadar dökülüyor. Saç bakım ürünleri %15-20 arasında fayda sağlarmış, sadece dıştan değil içerden de dikkat etmek gerekirmiş. Tabi birde kansızlık, troid, streste saç dökülmesi nedenleri arasında.

      Sil
  8. Aynı konudan bende muzdaripim :( Hemen bende deneyeceğim ancak kullanımı hakkında bilgi verebilirmisin acaba? Haftada kaç kez ve nasıl kullanılıyor. Şimdiden teşekkür ederim verdiğin bilgiler için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta da iki defa kullandım. Saç diplerine uygulayarak masaj ile iyice saçıma yedirdim, diplerine sürmek yetiyor. Sonra topuz yaparak bir toka ile tutturuyorum, 30 dk sonra kullandığım şampuan ile saçlarımı yıkayıp havlu ile ıslaklığını alıyorum. Saçlarımı da parmaklarımı tarak gibi kullanarak açıyorum hemde tekrar masaj yapmış oluyorum. Bu konu da baya bir istikrarlı davranıyorum, yenisini yaptım şimdi onu kullanıyorum. Baya bir umutluyum bu karışımdan.

      Sil
    2. teşekkürler, bende hemen yapıyım

      Sil