30 Aralık 2010 Perşembe

Pratik Ispanak Doğrama Yöntemi


Ispanak doğramanında pratiği mi olurmuş demeyin...

Fotoğraflardan da görüldüğü gibi oluyor. Ben ıspanakları hangi gün aldıysam o gün muhakkak köklerini temizleyip bir güzel yıkarım sularını süzdürdükten sonra kullanacağım kadarını buzdolabı poşetlerine ayırıp hemen dondurucuya kaldırırım. Böylece ıspanaklarım aldığım günkü gibi yemyeşil kalır. Genelde 2 poşete ayırırım aldığım hafta birini ertesi hafta diğerini kullanırım, dolapta çok durunca vitamini gidiyormuş sanırım.

Neyse...

Çıkardığım poşeti tencerenin içine yerleştiriyorum plastik kap olunca elimden kayıyor :))
Sonra ahşaptan sağlam bir spatulam var bununla ıspanakları kenarından başlayarak kırıyorum. (Büyük bir bıçakta olabilir) Büyüklüğünü ne kadar istersem ona göre kırıyorum, ıspanaklar buzlu olduğu için kuru yaprak gibi çıtır çıtır kırılıyorlar. Artık kullanıma hazırlar.

Eğer sizde aldığınız ıspanağı o gün kullanmayacaksanız bu yöntemi deneyin derim. Dolabın bir köşesine attığımız ıspanaklar iki gün sonra canlılığını yitirir. Ve doğraması benim anlattığıma göre daha zordur artı heryer daha fazla batıyor.

11 yorum:

  1. canım dün benim de canım çekti hemen aldım akşam yaptım bir daha da yapmam dedim doğra doğra yıka yıka bitmiyor ay bunaldım
    ama senin yöntem süpermiş bundan sonra doğrama kısmından kurtuldum en azından :) sağol şeker

    YanıtlaSil
  2. Ispanağı temizlemesi zaten bir dert bende doğramada kolayını böyle buldum 2dk bile tutmuyor. :))

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severım ama o yıkama ve dograma ıslemını sevmıyorum:( yıne de yazınız çok faydalı olmuş teşeküürler;)

    YanıtlaSil
  4. ben de hep böyle yaparım eğer hemen kullanamayacaksam,çok pratik oluyor...

    YanıtlaSil
  5. Kolay bir doğrama yöntemi ama dondurucudan çıktığında bence lezzetini kaybediyor ıspanak....

    YanıtlaSil
  6. emegine saglik canim gercekten cok faydali bir bilgi ayrica pratikte sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Ben genelde soğanla kavurup koyuyorum eğer üzerine yumurta kırıp pişirmelik istiyorsam ama aldığım gün genelde köklerini yemek yapraklarını börek yapıyorum aslında seninkinide yapmak lazım çalışan için biçilmiş kaftan.

    YanıtlaSil
  8. tek tek doğrayp uğraşmaktansa böylesi çok güzel paylaşmn için tşkler denicem :)

    YanıtlaSil
  9. ıspanak benim için zahmetli iştir. doğra yıka babam yıka.
    ama bu metodu kesinlikle uygulayacağım tşk

    YanıtlaSil
  10. Nerede yaşam varsa, orada umut da vardır. Yeni yılda tüm umutlar ve başarılar sizinle olsun.
    2011 yılında tüm düşlerinizin gerçekleşmesi dileğiyle, mutlu yıllar dilerim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten faydalı bi paylaşım olmuş,Teşekkürler...:)Denicem:)

    YanıtlaSil