25 Ekim 2010 Pazartesi

Alacaranlık Serisi Özel Set (4 Kitap)



Kitabın Tanıtımı

Üç şeyden emindim. Birincisi Edward bir vampirdi. İkincisi, ne kadar baskın olduğunu bilemesem de onun bu vampir yanı kanıma susamıştı. Üçüncüsü ise, koşulsuz ve geri dönülemez bir şekilde ona aşık olmuştum.

Isabella Swan Washington'ın, yağmurun hiç dinmediği küçük kasabası Forks'a taşınır. Bu şimdiye kadar aldığı en sıkıcı karar gibi görünmektedir. Fakat gizemli ve çekici Edward'la tanışması hayatını heyecanlı ve tüyler ürpertici bir hâle sokar. Edward şimdiye kadar, içinde yaşadığı küçük toplulukta vampir kimliğini saklayabilmiştir. Ancak artık kimse güvende değildir, özellikle Edward'ın en çok değer verdiği insan olan Isabella... İki sevgili kendilerini tutku ve tehlike arasında dengede duran bir bıçağın en keskin noktasında bulur.


Alacakaranlık içgüdülerimize meydan okumakla tutkularımızı tatmin etme boyun isteği arasındaki çatışmayı sorgulayan etkileyici bir kitap



































Bu kitapları ne zamandır istiyordum. Dolaşmaya çıktığımız zaman bir kitap sergisine rastladık şöyle bir bakalım derken bu kitaplara rastladım o kadar çok sevindimki çok sevdiği oyuncağı kaybedip tekrar bulmuş bir çocuk gibiydim desem yeridir yani... Kitapların üzerinde fiyatları vardı ama her kitabın %20 indirimi de vardı. Hesaplattık 35 TL tuttu, net.teki set fiyatından çok çok iyi bir fiyattı bu; alsam mı almasam mı derken parasını ödemiş kitapçıdan çıkmıştık bile... Tam bilemiyorum ama seri 4 kitapla sınırlı değil sanırım 5. ve 6. kitapla ilgili net.te farklı açıklamalar var, onlarıda bulursam almak istiyorum. Bazı yerde 10 kitaplık olduğu bile yazıyor.

Aslında serinin filme uyarlanmış olan 3 bölümü izlemiştim ama yinede okumanın keyfi bir başka oluyor. Şimdi ilk kitap olan alacakaranlık adlı kitabı bitirdim seyrettiğim filmiyle aynı olan ve farklı olan yerlerini karşılaştırıyorum. Zaten yaralı ceylan gibi etrafta dolaştığım için kimse bana iş yaptırmıyor bende bu fırsattan istifade ederek ilk kitabımı bitirmiş durumdayım. Bu arada biopsi sonucum temiz çıktı bu perşembe de dikişlerim alınıyor ertesi günde evime geri dönerim sanırım...


Kitabı almayı düşünenler buradaki yorumlara bakarak fikir edinebilirler.
Ama bence okunması gereken kitaplar arasında yer alıyor. Okurken bile zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum bazen çocuklar araya giriyor kendimi en heyecanlı yerde reklamlara girmiş filmi seyreder gibi hissediyorum... :)))

7 yorum:

  1. geçmiş olsun canım temiz çıkmasına sevindim:) ben de alacakaranlık hariç diğerlerini aldım en çok 4. kitabını sevdim hatta 3. defa okuyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    Geç de olsa alacakaranlık filmleri ile tanışmış, bayılarak seyretmiş,daha sonra yetinmeyip, cdlerini almış ve canım istediğinde tekrar seyreden ve neredeyse ezberleyen biri olarak sana yorum yazmadan duramadım.
    Filmden sonra 4 kitabını da alıp, 4 günde okudum. Nette, bu konuyla ilgili onlarca siteyi tarayıp, film ile ilgili herşeyi öğrendim,bu arada yaşımdan utanmadan robert pattisona aşık oldum:))
    5. kitap yazar stephane meyer tarfından yazılmaya başlanmış, ilk 12 bölüm yazıldıktan sonra, yazarın yeğeni tarafından çalınmış ve internete düşmüş:)) İyi ki de düşmüş. Adı geçen 12 bölümü türkçeleştirip yayınlayan bir site var. Bence en güzel bu yarım kalan kitap, birinci kitapta ve filmde olaylar Bella nın gözü ile anlatılıyordu, fakat son kitapta edward ın gözü ile anlatılmış, o kadar güzel ve o kadar romantik ki:)) Birkaç kez okudum :))
    Yazarın yayınevi ile anlaşması olduğu için kitabı mutlaka bitirmek zorunda diye haberler de okudum, sabırla bekliyorum. Bu arada şafak vakti isimli serinin son filminin de fragmanlarına ulaşabilirsin.
    http://stepheniemeyer.yetkinforum.org/forum.htm

    ve

    http://stepheniemeyer.yetkinforum.org/midnight-sun-geceyars-gunei-cevirileri-f11/midnight-sun-geceyars-gunei-kitap-cevirilerilk-12-bolum-t138-60.htm

    canım, iyi okumalar...
    Bu arada tüm filmlerin müziklerini de indirdim, şimdi bir tanesini dinliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Cemre: Teşekkür ederim canım. Bende 4. kitaba gelmek için sabırsızlanıyorum şuan 2. kitaptayım bazen nasıl olsa 3 bölümünü izledim hemen 4. kitaba geçeyim diyorum ama sonra da uzun uzun okumak istiyorum hepsini...

    YanıtlaSil
  4. Adsız: Bende severek izlemiştim filmleri ve onların etkisiyle kitapları aldım sanırım, ne zamandır istiyordum zaten. Robert'te de aşık olmayan da çok azdır sanırım :))
    5. kitabın net.te satışına başlaşmış. Verdiğin linkler içinde teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  5. Ah ne güzeldir kitap okumak..Bende ödülün var canım..http://reyhanlahersey.blogspot.com/2010/10/odulum_31.html

    YanıtlaSil
  6. Ben'de filmlerini izliyorum.Çok sürükleyici.Bu arada geçmiş olsun.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. bende çok severek izledim..banada beklerim
    http://emelinhobileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil