6 Aralık 2010 Pazartesi

Tuzluktan Kokulu Mini Vazoya

Eğer evde çocuğunuz varsa eşyalarınızın kaybolması kırılması daha fazla bir ihtimaldir. Benim kızımda tam 4 adet tuzluğumun kapağını kaybetti belki kapaklar bir yeden çıkar diye hep mutfak çekmesinde beklettim baktım bulamıyorum bende içine kokulu bitki koyarak odama renk katmak istedim.
Üzerine süs olarak koyduğum tesbih ağacı tohumu, yerden toplarken bile hesap veriyorum... Tabi ben topluyorum ya komşu teyzede bir merak ???

--Nergiz kızz napıcan o tohumları?

__Bilmiyorum, sanırım süs olarak kullabilirim.

--Kız onlar tesbih tohumuu... Tesbih yap onlardan sen, sübhaneke çekersin. Süsmüş ayy... (dudak büküyor) başka bir şey olmaz onlardan.

__ (iç ses )Zevk benim değil mi istediğimi yaparım, tabi yüzüne söylemek sıkıyor :))


Bu resimdeki çiçek ise akasya ağacından, kokusuna dayanamayarak bir tutam araklanmıştır. Babanne kapısının önünde olduğu için tabi kimseye hesap verme gibi bir problemim yok. O kadar güzel kokuyor ki, tabi kuruyunca kokusu falan kalmadı ama evimde doğadan bir parça bulunması beni mutlu ediyor.

Gelelim malzemelere:
Tuzluk şişesi
Koku olarak vanilya
Vanilya ya uygun kurdele

Ufak dekor taşı

Tesbih tohumu



Dekor taşlarını tuzluklar devrilmesin diye en alta yerleştirdim, sonra kurdelalarını bağladım, içine vanilya ve lavanta kokularımı yerleştirdim ve üzerine tamamlayarak aksesuarlarımı da yerleştirdim tamamdır... Böyle fotoğrafta pek romantik durmasada odama çok güzel ayak uydurdular. İçindeki kokular ise odayı kaplıyor... Miss gibi kokuyorlar.

Bundan sonra kapağı kaybolmuş tuzlukları ne yapabilirim diye düşünmek yok, sizde sevdiğiniz kokuları içine yerleştirerek odanıza koku ve renk katabilirsiniz...

9 yorum:

  1. offff ya evde minik bir kızım yokki , tuzluk kapağı kaybetse de ben de böyle güzellikler yapsam tuzluklarımla. gerçi burda tesbih ağacı da yok, bi de şu meraklı teyzeden yokki, toplarken o söylense ben de ona laf yetiştirsem :)) yok yok ben yapamam bundan :))
    ben de şatlar daha olgunlaşmadı, ben yapamam. ama doya doya seyrederim. eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. zevk senin deyilmi kuzum tabikide istediğini yaparsın,hem pekde güzel yapmışsın,ben bi başak burcu olaraktan,evin içinde güzel koku dendiği zaman duyarsız kalamam :)

    en kısa zamanda aynen yapıyorum odalarıma,fakat tesbih tohumu bulamamda başka bişeyler uydururum sanırım.
    fikir verdiğin için teşekkürler,güle güle kullan eski tuzluk yeni kokulu aksesuarlarını :)

    YanıtlaSil
  3. Pek güzel ve şık olmuşlar güzel günlerde kullanın.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Güzel arkadaşım google cherome ile açıldığında sayfanızda virüs uyarısı veriyor ve hemen kapanıyor bilginiz olsun.Explorer de sorun yok..Ama bilginiz olsun bi baktırın isterseniz.

    YanıtlaSil
  5. Zeynep bende onun farkındayım ama çözemedim daha bayramda yeni format attırıp anti virüs programı yüklettik ama sorunun hala devam ediyor belki kendiliğinden düzelir. Yine de uyarın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. canım çok beğendim çok ellerine sağlık. komşun sonucu görse blduğunu toplar getirir banada yap diye :))))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. cok hos gozukuyorlar elınıze saglık..

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyor bence de. Üstelik piyasa da satılan koku veren zımbırtıları düşününce eminin harika da kokuyordur ellerinize sağlık...harika bir fikir.

    YanıtlaSil
  9. Çok cici olmuş ellerine yüreğine fikrine sağlık güle güle kullancan ..
    Ben ce bir tanesini o komşu teyzene hediye görsün bak neler oluyormuş :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil