26 Nisan 2011 Salı

Erkek İçin Mevsimlik Mont


Kalıbımız yukarıda gördüğünüz model. Ama çoğu şeyi değişti. Yakayı hakim yaka yapmadım. Cepler değişti, apoletler değişti, eşimin boyu uzun olduğu için boy uzatıldı. Kendime diksem daha kolay olurdu yani...



Eşime daha önce bu kalıptan mont dikmiştim. Şimdi yine aynı kalıptan mevsimlik birşeyler çalıştım. Montun kumaşı ince ve esnek kot kumaşı özellikle fermuarını dikerken bu esnemesi yüzünden beni çileden çıkardı. En sonunda makinaya penye iğnesi taktımda biraz adama benzedi... Daha önceki montun içene kış günü üşümesin diye polardan astarını çalışmıştım şimdi ise kızıma diktiğim montun kalan astarını çalıştım.


 Apolet tasarımı tamamen uydurma kalıbında daha faklı bir model var. İşte hanım süslü olunca kocasının kıyafetlerine de böyle düğmeler takıştıveriyor. Cepler yine beni çok uğraştırdı ilk önce kolay olsun diye arka ve ön kalıbın arasına yapmıştım. Ama eşim çok geride kalmış cepleri bulmakta zorlanıyorum deyince hadi bakalım sil baştan söküp yeniden cep çalıştım.

Mankenin üzerinde her zamanki gibi yine mont yıkılıyor keşke bu sefer eşimin üzerinde fotoğraflasaymışım.

Montun kalıbı
Burda dergisi 2008/ 10
134 nolu model

5 yorum:

  1. çok güzel olmuş ellerinize sağlık iyi günlerde kullansın eşiniz

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.zor bir işe kalkışmıssın kolaylıklar dilerim....

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım eşinde sağlıkla iyi günlerde giysin,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Eşinin ikna olacağını sanmıyorum. En azından benimki olmazdı. :) Bence gayet güzel olmuş, çokda uğraşmışsındır kesin. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Tasarımlar güzel, kumasın kalitesi kendini gösteriyor..

    YanıtlaSil