28 Aralık 2011 Çarşamba

EXPİGMENT Leke Kremi


Sizlere daha önce burada kullandığım leke kremlerinden bahsetmiştim. Ama hiçbirini düzenli kullanmadığım için sonuç alamamıştım. En son kontrole gittiğim de cilt doktorum bana expigment %2 'yi önerdi ve iki aydır düzenli olarak kullanıyorum. Doğum yada güneş lekelerimi %80 aranında azalttı ama sivilce lekemin üzerinde etkili olmadı.

Bu tarz leke kremlerinin etkisi kişinin cilt tipine, hassasiyet durumuna, ne lekesi olduğuna ve kullanım düzenine göre bence farklılık gösteriyor. 

Tritone leke kremine 59 TL vermiştim hiçbir işe yaramadı,  expigmente 4,5 TL verdim sadece geceleri sürerek lekelerimin gözle görünür bir oranda açıldığını fark ettim. Keşke önceden bunu yazsaymış dedim. Demek ki her zaman pahalı olan ürün işe yarayacak diye birşey söz konusu değil.

Tabi bu tarz leke kremlerini gece kullanmak ve gündüz  kış olsa bile güneş kremi kullanmak gerekiyor. Ben ya burada anlattığım DERACINE Güneş losyonunu kullanıyorum yada 25 koruma faktörü olan gündüz kremimi kullanıyorum.

Sivilce lekelerini geçiriyor diyemem ama güneş ve doğum lekelerinde etkili olduğunu söyleyerek ve doktor yada eczacınıza danışarak bu kremi kullanmanızı öneririm.

KREM HAKKINDA ÇOK FAZLA SORU GELDİĞİ İÇİN AŞAĞIYA UFAK NOTLAR DÜŞTÜM, EĞER SORUNUZUN CEVABI ONLARIN İÇİNDE YOKSA YORUMLARA BAKABİLİRSİNİZ. 

NOTLAR:
---Kremi kullanırken sivilce ve açık yara üzerine sürmeyiniz. 
---Sadece lekelerinizin üzerine sürmek en doğrusudur.
---Kremi kullanırken güneş kremi ile birlikte kullanmakta fayda var, böylece zayıf bölgelerin    daha fazla koyulaşmasını ve yeni leke oluşumunu önlemiş olursunuz. 
---Ciltte tahriş ve kızarıklığa neden olursa kullanıma ara verilmeli ve cilt dokusunu  rahatlatmak için hücre yenileyici özelliği olan bir krem kullanılmalı. Eczaneye danışarak   alabilirsiniz yada genelde dr. ve eczacıların önerdiği Bepanthen Kremi kullanabilirsiniz.
---Çiller üzerinde ne kadar etkili bilemiyorum, en iyisi dr. danışmak.
----Siyah noktalar üzerinde etkisi yoktur. 
---Herkesin cilt dokusu farklı olduğu için lekelerin geçme süresi farklı olacaktır.

 

248 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. expigment benim kullandığım en etkili leke kremidir yüzde 4 kullanıyordum ben bir de doktorun tavsiyesi ile iki kremi karıştırıp sürüyordum ama 10 dakikadır düşünmeme rağmen adı aklıma gelmedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hipokort olabilir :) benim de doktorum ikisini verdi :)

      Sil
    2. hipokort olabilir mi? benim de doktorum ikisini bir verdi :)

      Sil
  3. FADİŞ: Hayat paylaştıkça güzel...

    Anne Kaz: %4 olanı daha kuvvetliymiş bu yüzden bana 2 olanını verdi etkili olmazsa diğerini verecekmiş. Aklına gelmeyen krem acnelyse olmasın, bu da çok kuvvetli ama beni kızartıp fena soyuyor ben artık kullanmıyorum.

    YanıtlaSil
  4. süpermiş canm bişey sorucam ben yüzümdeki çiller( açık değil de bazıları koyu onlar için düşünüyorum.) için kullansam nasıl olur? koyu olanların rengi hafif açılsa yeter aslında bana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmalısın gerçekten cok işe yarıyo

      Sil
  5. MODAVESAİRE Çiller için uygunmudur bilemiyorum. Benim güneş lekelerini açtı ama sivilce lekemde etkili olmadı. Ama eczacıya sorarak alabilirsin belki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kkullandım 1 hafta faydası olmadı napabilirim

      Sil
    2. 3 HAFTA KULLAN

      Sil
  6. kuzenimin hem doğumdan sonra olan lekeleri, hem beyaz tenli olduğu için güneş lekeleri hem de çilleri vardı.bu kremi kullandıktan 10 gün sonra kendisini gördüğümde inanadım bembeyazdı cildi..herkes için etkilimi bilemiyorum ama 3 farklı lekeyi nasıl geçirdiğine şahit oldum.

    YanıtlaSil
  7. bilgi için teşekkürler .hemen not ediyorum !!!

    YanıtlaSil
  8. bende bu kremi kullanıyordum ama öncesinde sivilcelerimi kurutmak için aknefuguna kadar kullandım bitrmek bilmiyordu yazın güneşe çıkamıyordum güneş lekelerinden korunmak için güneş kremi olarak bronze x2 kullandım geçtiğimiz yıl hem çok etkili bir ürün ne bir kızarıklık oldu ne de birşeyy tavsiye edilir.

    YanıtlaSil
  9. mrb herkeze bu kremle iki sene önce tanıştım ve süper bişey diyebilirim sizin cilt deki lekelerin koyuluğuna göre yok etme özelliği var açık renkleri yüzünüzde bi daha görmüyosunuz :) ikincisi koyuysa açıyo zamanlada geçirçektir ben kullandım fakat ara vererek %2 idi benimki yinede faydasını gördüm bi not daha arap kızı kremi çil iz leke kremi aktarda tl fiyatı doğaldır bunu deyim sizlere yüzüm şuanda süperr darısı sizlere ;)

    YanıtlaSil
  10. expigment tretinle karıştırılarak beraber kullanılıyor.

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar paylaşım için çok teşekkürler doktorun receteye yazması lazım mı yada eczaneden biz alabılırmıyız..

    YanıtlaSil
  12. Eczanelerden reçete olmadan isteyebilirsin. Fiyatıda uygun 6-7 tl arası...

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar bende bugün aldım inşallah yarar işe. yüzümde cok koyu çiller var cok kücük yaştan bu yana bu lekelerin gitmesi icin çalişiyorum yanlız bi sorun var ben güneş koruma kremi kullanmıyorum acaba sorun olurmu şüpedeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gunes kremi kesinlikle kullan 50 faktör hatta...

      Sil
  14. Ben doğum ve güneş lekelerim için kullanmıştım, umarım çillerine iyi gelir.
    Güneş korumaya gelirsek; Bu tür kremler lekeyi çıkarmak için sürülen bölgeyi inceltir veya soyar. Cilt o bölgeyi sürekli yenilemeye çalıştığı için, cilt savunmasız kalır. Güneş bu savunmasız yeri daha fazla yakarak eskisinden çok leke oluşturur. Bu yüzden güneş kremi kullanımı daha doğrudur. Zaten dr.lar bu tür leke kremlerini yazarken yanında mutlaka güneş koruyucu tavsiye ediyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben kullandim ve inceltti cok pismanim kullandigima.devamli kizariyo :( yuzumun eski haline donmesi icin ne yapabilirim bi oneriniz var mi

      Sil
  15. Tritone Fort leke kremi içerisindeki etken maddeler expigment'ten 16 kat daha fazla etkili. Önemli Olan 6 ay boyunca düzenli kullanmak 2x1 şeklinde. ve Tritone spf50+ güneş kremini yanında mutlaka kullanmak! bu tedavi böyle olur... Expigment zayıf bir ürün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben expigment.in zayıf olduğunu düşünmüyorum. Daha önce tritone de kullandım, ama expigmet.ten daha memnun kaldım. Kremlerin her cilt tipine gösterdiği reaksiyonlar bence farklı. Birine iyi gelen krem diğerinde hiçbir işe yaramayabiliyor.

      Sil
  16. bende 1 haftadır %4 lük kullanıyorum. lekelerimde açılmalar başladı. fakat ten rengimden daha beyaz bir görüntü aldılar. beliren şikayetlerin hiçbirini yaşamadım kızarma dökülme yanma gibi. tüp bitene kadar kulllanacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SAÇA SÜRÜLDĞÜ ZAMAN SAÇLARI BİLE BEYAZLATTIĞINA GÖRE ÇOK ETTKİLİ BİR KREMM..

      Sil
  17. arkadaşlar expigment krem hakkında bir yorumda yaz aylarında ters etki yapabiliyormuş diye okudum böyle bişi olabilirmi bu kremi 50 faktörlük güneş kremiyle kullanmaya başlayacağım umarım yaz aylarında başladığım için olumsuz sonuç almam değilmi???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz leke kremleri cilt tabakasını soyarak lekeyi çıkattığı için haliyle ciltte bir incelme oluyor ve bu cildin güneşe daha fazla maruz kalıp daha fazla yanmasını ve lekelenmesini sağlıyor. Bu yüzden güneşin daha az olduğu kış aylarında dr.lar daha iyi sonuç aldıklarını söylüyorlar. Yaz kış güneş koruyucu önemli, ama yazın kullanacaksanız kremi gece sürüp gündüz de güneş koruyucunuzu ihmal etmezseniz sanırım ters tepki yapmaz. Tabi sonuçta dr. yada eczacı değilim, en azından eczaneye sorarak bu konuda daha fazla bilgi alabilirsiniz.

      Sil
  18. bende dün aldım..6 tl..reçetesiz vermiyorlar.doktora gitmek lazım..yaz oldugu için akşam sürülmesi gerek dedi doktor..

    YanıtlaSil
  19. Ben bugün aldım. 6.80 tl'ydi. Ezcaneden reçetesiz aldım.

    YanıtlaSil
  20. Hamilelrin bu ürünü kullanmasında bir sakıncası varmıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde hamileyken bu tür ilaçların kullanımını dr.lar onaylamıyor. Ama kendi dr. sorabilirsin.

      Sil
  21. akşam yatarken kullanmak gerekiyor doktorum o şekilde tavsiye etti birde yanında destekleyici tretin adında kremi verdi günaşırı olarak dönüşümlü kullanmalısın dedi ama bu kremi yaz aylarında kullanacaksanız mutlaka akşam kullanın ve güneşlenmeyi unutun tedaviyi uzatıp lekelenmeye neden olabiliyormuş

    YanıtlaSil
  22. bende 1 haftadır kullanıyorum,güneş lekelerim için,ancak,lekelerim dahada koyulaştı yara görünümü aldı,normal bir süreçmi acaba,kullananlar cevaplarsa sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı ciltler hassas oldukları için daha çabuk etki gösteriyor. Cildi soyan bir krem olduğu için güneşte çok fazla kaldıysan ve koruyucu kullanmadıysan kabuklanma yapmış olabilir. Cildin düzelene kadar kullanmamalısın.

      Sil
    2. minem benim cildimde koyulaşma yaptı yara görünümü yok napacamm sen devam ettin mi dr gittinmi..

      Sil
  23. akşamsürsek yine güneş kremi sürmek gerekiemi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece akşamları sürsen bile kullanmak gerekiyor, çünkü krem sürülen yer savunmasız kalıyor.

      Sil
  24. cildin tamamınamı yoksa sadece lekelerin üzerine mi sürmek gerekiyor

    YanıtlaSil
  25. deniz80
    arkadaslar bende exipigment %4 kullandım dudak üstüne ama 4 gündür kıpkırmızı oldu ve acıyor dısarı bile cıkamıyorum kat kat kapatıcı sürmem gerekiyor sadece 1 dece kullandım ve bıraktım ne yapacagımı sasırdım gececekmi bu yoksa uzun zamandaha böylemi gezeceğim. kas yaparken göz cıkardım sanırım :((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bephantene krem kullanırsan daha çabuk geçer. Sürekli konuşup bir şeyler yediğimiz için dudak etrafı daha zor iyileşir, kapatıcını sürmeden önce krem sürmelisin ki, gerilme yapıp daha kötü olmasın.

      Sil
    2. Benim cildim esmer ve bilmeden tam arastırmadan bu kremi koruyucu veya baska bir krem olmadan gece yüzüme uyguladım 2 gündür yüzüm kıpkırmızı inanılmaz moralim bozuk bu

      Sil
    3. Yanık izi gibi ama kıpkırmızı ne yapacagımı sasırdım bende sizin gibi kas yaparken göz cıkardım nolur yardım edin :(

      Sil
  26. Acaba sivilceye izlerine iyi gelirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim sivilce izlerimi geçirmedi, ama biraz hafifletti. Sanırım cilt tipine ve kişinin cildi yenileme oranına göre farklılar gösteriyor.

      Sil
  27. çiiller üzerindede etkili oluyor mu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cil olmadığı birşey diyemem. Ama önce ki yorumlarda "designbyeda" cilleri geçirdiğini de yazmış.

      Sil
  28. bu kremi dr komşum önerdi bi araştırayım derken size rastladım .doğum yapalı 15 ay oldu lekeler çok arttı yanaklarımda güneşle karıştı sanırım doğumdan 3-4 ay sonra gitmiştim cildiyye emzirdiğim için vermemişti bu kremmiydi bilmiyorum ama . çok takıyorum kafama 1 hf dır ozon yağı kullanıyorum faydası olacakmı bilmiyorum sizin bir fikriniz var mı bu ozon konusunda ayrıca yaş ne kadar etkili bu kremde(expigmentte) acaba ben 35 yaşındayım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozon yağını çok duydum ama hiç alıp kullanmadım, umarım size iyi gelir.
      expigmenti her yaşa veriyorlar bildiğim kadarıyla. Ama kişinin cilt tipi ve iyileşme hızına göre, lekeler üzerinde geç veya çabuk etkisini gösteriyor.

      Sil
  29. yüzümdeki benler içinde etkili olur mu ? koyu değil de açık renklilere ?

    YanıtlaSil
  30. expigment'i tesadüfen öğrendim ve denemekten zarar gelmez diyerek eczaneden 6.80e ve reçetesiz olarak aldım sonuç :iki senedir çektiğim ve doktorların çare bulamadığı leke ilk kullanımda azaldı. Cok memnun kaldım yalnız yaz aylarında gündüz kullanılmaması gerekiyor

    YanıtlaSil
  31. slm ben de bu kremi araştırırken sizi buldum, benim dudağımın üstünde siğil çıkmıştı ve dr.lar pulse dye lazer le yaktılar siğiller gitti ama şu anda taş devrindeki fred gibi dudak üstüm kapkara kaldı bu kremi verdiler her defasında anlatıldığı gibi kullandım ama kimini 2 hafta kimini 3 hafta ama tüpü hiç bitirmedim...1,5 yıl oldu lekeler hala gitmedi sizce tüpü bitirene kadar devam mı edeyim yoksa başka bi tedavi var mı bildiğiniz?? şimdiden teşekkrler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba... Düzenli kullanmak tabi ki önemli. Özellikle güneşin az olduğu kış ve sonbaharda kullanmak gerekiyor diyor doktorlar, bir de güneş koruyucusu kullanmalısınız ki var olan lekeyi güneş az da olsa etkilenmemeli. Lekeli bölge epidermiste bulunuyorsa daha kolay geçiyormuş ama dermise kadar indiyse daha zor geçiyormuş. Tabi birde cilde rengini veren melanin üretimide önemli. Bazı insanlar güneşte kaldıkça cilf fazla melanin üretiyor, bu da cildin dengesiz şekilde koyulaşmasına neden oluyor.

      Sil
  32. merhaba.bende expigment %4 kullanmaya başlayalı 2 hafta oldu.cildimin rengi açılmaya başladı ama aynı zamanda pullanıp dökülüyor ve yüzüm kırmızı oldu.merak ettiğim ilacı ne kadar kullanacağız.pullanan yerlere yine sürecekmiyiz yoksa oralara artık sürmeyecekmiyiz.teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krem cildi soyduğu için pullanması normal, ama kırmızı olan ciltte acıma da varsa kullanmayınız, onun yerine hücre yenileme özelliği olan bepanthen krem kullanın. Reçetesiz olarak 5 tl.ye eczanelerde satılıyor. Cildinizde düzelme olunca diğer kreme tekrar devam edebilirsiniz.

      Sil
    2. bende de dudak ustu ve yanaklarımda guneş lekeleri mevcut kullanmadğım ilaç kalmadı yanıı enson cildıye exsipğgment+acnelys+hıpokord verdi ama lekelerım koyulaşma oldu nıye acaba

      Sil
  33. Valla güzel krem

    YanıtlaSil
  34. benim yüzümde de 1 yıldır lekeler var,bir türlü gitmek bilmiyor.bende dün eczaneden 6.5 tl ye expigment 4 aldım.dün kullandım yüzümün siyahlığı azalmış ve leke olan yerler kızarmış,kızarıklık geçeceğine mi delalet acaba.inşallah geçer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızarıklık cilt tahrişinden olabilir, hassas ciltlerde normal kabul ediliyor. Eğer ciltte acıma yoksa 2-3 günde bir kullanın, cilt düzelince hergün kullanmaya devam edersiniz.

      Sil
    2. bende kış ayında kullandım birkaçgün yüzümde kaşıntı ve minik sivilceler oluştu bende kullanmayı kestim neden olmuş olabilir bilginiz varmı bendede çok leke var ne duyduysam kullandım çare olmadı ne yapmalıyım bıktım bu lekelerden aynaya bile bakmak istemiyorum:(((

      Sil
  35. Cuma günü sivilce lekelerim için doktora gittim ve bana expigment verdi yüzümde leke olan yerler aşırı derecede kızardı korktum ve bugün tekrar doktora gittim expigment yüzüme alerji yaptığını söyledi ve bu seferde bepanthen verdi şimdi kızarıklıklarım geçmeye başladı ama bu kızarıklıklar yerini tekrar lekeye bırakır mı merak ediyorum ve expigment kullanmaya devam etmeli miyim sizce? Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda yorumlarda bende bepanthen önermiştim kızarıkları alıyor, cildin yenilenmesini hızlandırıyor. Kızarıklıklar yerini tekrar lekeye bırakabilir yada lekelerde biraz açılmada olabilir. expigment kullanımını doktorunuza sorun belki size başka bir leke kremi tavsiye edebilir.

      Sil
  36. ben kış ayında bir kaç gün kullandım yüzümde kaşıntı ve minik sivilceler oluştu bende kullanmayı bıraktım acaba neden olmuş olabilir önerilerinizi bekliyorum benim de yüzümde çok leke var ne duyduysam hepsini kullandım çare olmadı bıktım bu lekelerden :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaşıntı yapması normal çünkü cildi kurutuyor ve soyuyor ama sivilce yaptığını duymamıştım. Cildiniz yağlı ise kremi kabul etmeyip dışarı atmaya çalışmış bu yüzden sivilce oluşmuş olabilir tam birşey diyemem. Bence dr. gidin ya da en azından bir eczaneye danışarak aynı ürünü yada bir başka ürünü kullanın.

      Sil
    2. ben de yaklasik iki yildir yuzumdeki lekelerle ugrasmaktayim... ozellikle de dudak uzerinde biyik gibi gorunen leke cok canimi sikmakta... gecen sene doktora gittim uc krem verdi. expigment.azelderm. tretin. kullandim on gun sonunda gozle gorulur duzelmeler oldu. ama daha sonra daha kotu birsekilde tekrar geri geldiler; cunku gunesten korunmadim.... yakin zamanda yurt disinda bir uzmana gittim. ve bana bu lekelerin gecmeyecegini yuzumdeki melaninin artik oldugunu soyledi. hatta michael jackson hastaligi diye de bilinen vitiligo hastaligi teshisini koydu. ama bu bence cok sacma.arastrdigim kadaryla vitiligo genelde cok koyu renklilerde gorulen derinin beyazlamasi ben ise cok acik tenliyim ve de yuzumdeki lekeler kahverengi..ve son olarak da doktor belki lazer isinlari tedavisi ile belki hafifleyebilecegini soyledi...ben de simdi yaklasik on gundur gecen sene turkiye de gittigim doktorun verdigi kremleri kullanmaya basladim. on gun sadece geceleri tretini suruyorum lekerin uzerine biraz cildim soyuldu dokuldu. sanki hafifledi gibi lekeler. dun gece de expigmenti surdum sabah uyandigmda krem surdugum yerler kipkirmiziydi. hala da.. bi sure daha devam etmeyi dusunuyorum bu sekilde... insallah gecerler... sizin bir fikriniz var mi bu lazer konusunda?

      Sil
  37. Lazer nedeniyle oluşan lekelerin tedavisinde de etkisi var mı bu kremin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda hiçbir bilgim yok, en doğrusu dr. gitmek olur.

      Sil
  38. tum cıltler aynı degıl tup bıtene kadar kullanılması tavsıye edılır ben ıyı sonuc aldım %4 olanından kullanıyorum daha agır lekeler ıcın %16 bıle verılebılır

    YanıtlaSil
  39. slm arkadaşlar önerileriniz çok güzel yanlız yazın kullanabılırmıyız bu urunu ve yazın cılt soyuldugunda daha cok leke cıkmazmı ve cok kızarıklık oluyormu

    YanıtlaSil
  40. slm arkadaşlar bu uygulamayı yazın yapmakmı yazınmı yapmak daha ıyı sonuc verır ve asırı kızarıklık olurmu teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın değilde sonbaharda ve kışın kullanmak yeni lekelerin oluşumunu önlemek için daha uygun bir zaman. Kızarıklık ise sizin cildinizin tepkisine bağlı olarak değişir.

      Sil
  41. koltukalti ve ozel bolgelere kullaniliyomu

    YanıtlaSil
  42. ben sivilclermn üzerine kullandım ve kızardıı..bu kızarıklık nasıl geçicekk :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilce ve açık yaralara sürmek doğru değil, sadece lekeli bölgeye sürülmelidir. Bepantene krem kızarıklarınıza iyi gelecektir.

      Sil
  43. Mrb bn bu kremi bugün aldım.Fakat kullanmaya korkuyorm açıkcası.Burnumn üstünde ve göz altlarımda biraz çiller vr akşam yatarken bu bölgeye sürsem ve günş kremi kullanmasam sürünce olur mu? Şimdiden tşkler....

    YanıtlaSil
  44. Merhaba;

    Benımde dudak üstümde ve dudak altında çene hizasında siyak koyu bır lekem var....Makyajsız dışarı cıkamıyorum.Artık makyaj yapmaktan cok sıkıldım.Beyaz bır tişört giyemıyorum hemen fondoten oluyor.Bu lekem için gitmediğim doktor kalmadı.İlk gittigim doktor içinde Tritone fort , expigment bulunan 4 farklı krem karısımı verdı.Bunları kullandım ama benı cok kötu yaptı resmen haşladı ve bende bıraktım.Sonra 3 seans Lazerle soyma tedavisi yapıldı renkte açılma oldu ama halen biraz daha var.Fondoten kullanmayınca bıyık gibi duruyor.Acaba expigment ti tek basına kullansam faydasını görürmüyüm?

    YanıtlaSil
  45. expigment 2 kullanıyorum ve kullanmaya başlıyalı 5 gün oldu,suratımda kahverengi lekeler bulunmaktadır ve 5 gun süre boyunca rengimde bi açılma olmamıltır.Kızarılık oluşmaya başladı,kızarıklığın oluşması normalmidir?bunun için ne önerirsiniz?Sanırım cildim hassas ve 2 günde bir mi kullanmalıyım? Bu lekeler kaç güne geçmektedir bilgisi olan varmı?

    YanıtlaSil
  46. gecen sene doktor vermisti bana da tiretin ve de azelderm diye iki kremle beraber kullanmami soylemisti. bi sure kullandim epey duzelme olmustu ama sonradan daha kotu sekilde geri geldi lekeler. ozellikle de dudak uzerindeki leke beni canimdan bezdirdi desem yeri... onceden makyaj nedir bilmeyen ben simdi sabah ilk isim kalktigimda yuzumdeki lekeleri kat kat kapaticilarla kamufle etmek oluyo...gecenlerde bu seferde yurt disinda bi doktora gorundum bana lekelerin gecmeyecegini yuzumdeki melaninin artik oldugunu belki lazer isin tedavisi ile biraz hafifleyebilecegini soyledi... o da belki... bir de michael jackson hastaligi diye de bilinen vitiligo hastalagi teshisi koydu... ama bu cok sacma.. arastrdigim ogrendigim kdaryla vitiligo koyu tenin beyazlamasi.. ben ise cok beyaz tenliyim lekelerim de kahve rengi.. ben de lazerden once gecen sene doktorun verdigi ilaclari tekrar denemeye karar verdim ve on gundur geceleri tretini kullaniorum sanki hafifliyor gibi biraz soyuldu cildim.. dun gece de expigmenti surdum sabah kalktgimda krem surdugum yerler kipkirmizi ve yaniyodu.. hala da... gun asiri biraz daha denemeyi dusunuyorum bu iki kremi bakalim insallah gecer... bir de bu lazerle ilgili bir fikrini varmi?

    YanıtlaSil
  47. slmlar . çil lekelerim için doktora çok qittim ama çaresi olmadı hiç bişeyin . 3 hafta civarı öncesinde nette arstırırken expiqmentle karşılaştım ve yorumlar sayesinde almaya karar verdim . Doktora başvurdum önce sakıncası olmadıqını söyledi ve aldım kremi. % 4lük aldım ve qünde 2 kez kullanmaya başladım qüneş kremi kullanmadım çünkü qüneşe maruz bırakmadım cildimi. Neyse 2.qün kızarıklık oldu ama qeçti 2 qüne 4.qün renkleri açılmaya başladı ve suan çok az leke var mutluyum.d Ama tek sorunum lekelrin olduqu yeler kızarık ve leke qibi qörünüyo onları nesıl qeçirebilirim ve bide suan siyah nokta qbi lekeler var minik minik qeceicekmi bilmiyorum yorumlarınızı önerilerinizi bekliyorum . Şimdiden çok tşk ettim . expiqmentin herkeze yararı olur inş .Saqlıcakla kalın .

    YanıtlaSil
  48. expigment kullanalı 3 hafta oldu etkisini çok gördüm lkelerin rengi açıldı ama lekelerin olduğu yerler kızarık ve leke gibi duruyo. kızarıklıkları nasıl gecirebilirim. Birde siyah nokta gibi minik noktalar oluştu ne yapmalıyım. Önerileriniz için şimdiden teşkkür ederim.Sağlıcakla kalın .

    YanıtlaSil
  49. bende expigment %2 kullandım ama düzenli kullanmadım.güneş kremi falan kullanmadan sadece expigmenti kullndım lekeler daha sonra daha da arttı..düzenli kullanırsam geçer mi acaba benim çillerim var hemde çok :((

    YanıtlaSil
  50. Benim kollarımda izler var koyu kahverengi onun için expigment kullanmaya başladım ama arkadaşında dediği gibi cildimden daha açık renkte olma ihtimali var mı ?

    YanıtlaSil
  51. yaz aylarında alerji oluyorum ve kaşıntı oluyor onlarda yaraya çeviriyor yaralarım geçince lekeleri kalıyor bacaklarımda esmer olduğum halde belli oluyor expigment kullansam yararı olur mu ve ten rengimi açar mı?

    YanıtlaSil
  52. ben bu ilacı kullandım fakat bılemedım yüzümüm tamamına sürdüm bir kez kıpkırmızı oldu daha sonra kızarıklık gecmedı acaba gecermı yardımcı olun yada ne zaman gecer

    YanıtlaSil
  53. yüzümde oluşan sivilcelerin elmacık kemiğim üzerinde derince izleri kaldı.şimdi aknetrent alı ağır bir sivilce ilacı kullanıyorum.expigmenti bu ilaçla birlikte kullanmamın bir zararı olur mu acaba

    YanıtlaSil
  54. yıllardır varolan lekelerim inanın ki açıldı.evvelce dünyanın parasını vermişim cilt uzmanlarına ve ithal kremlerine boş yere.kesinlikle tavsıye ederım.cıldınızı kızartıyorsa 2 numarayı deneyın.ve düzenli kullanın.allahıma sükür.

    YanıtlaSil
  55. benimde ellrrimde lekeler var acaba elede kullaniliyormu

    YanıtlaSil
  56. arkadaşlar bu expigment sivilceleri yok ediyor mu etmiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivilceleri ve oluşumlarını engellemez, sadece lekeleri üzerinde etkisi olabilir.

      Sil
  57. bende 2-3yıldır şikayetçiyim cildimden 2 yıl önce işimden ayrıldım bir dahada çalışmadım(kpssye sarınca)çok kafama takmaya başladım ve cildiyeye gitmeye karar verdim ilk gidişimde imex madecassol+azax adında bi antibiyotik kullandım bugün kontrole gitmemde ise dermatolog kremlerimde bi değişiklik yaptı azelderm+expigment verdi lekelerime faydası olurmuş şuan sürmüş bulunmaktayım bakalım hiç umudum yok o porselen cildim mazide kaldı :(

    YanıtlaSil
  58. bu kremi vücudundaki lekeye sürüp faydasını gören var mı?

    YanıtlaSil
  59. Sevgili arkadaşlar. Birincisi expigment geniş alanlarda (tüm yüze gibi) kullanılmaz bölgesel ve ince bir tabaka halinde sürülür. İkincisi gündüz ve özellkle yaz aylarında kesinlikle kullanılmaz! Gece yatmadan uygulamanız gerekmektedir ve gündüz dışarı çıkarken de kış ya da yaz yüzünüzü 30 faktörlü güneş koruyucusu artı kapatıcılarla kapatmalısınız. aksi taktirde koyulaşmalara neden olabilir.
    Üçüncüsü yara olacak derecede tahriş, kaşıntı varsa hemen kullanmayı bırakmalısınız.
    İlk hafta kullanımda kuruluk, soyulma, kızarıklık ve az hassasiyet normaldir.Gündüzleri uygun nemlendiricilerle aşırı soyulma durumunu minimize edebilirsiniz. Hatta size doğal bir öneri; kantaron yağı ile nemlendirmeniz hem daha doğal olur hem de kantaron yağının leke giderici etkisi de vardır.
    Asıl önemli olan aldığınız ve kullanacağınız her türlü ilacın prospektüsünü okumanızdır. 2 ayda etkisini görmediğiniz taktirde kullanmayı bırakmalısınız.
    Ayrıca çil tedavisinde kullanılmaz. Doğum sonrası çiller için daha farklı tedaviler uygulanır. Doğuştan gelen çillerin ise tedavisi çok zorlu uzun ve acılı bir süreçtir ve kesin değildir. ÇAreyi başka şeylerde aramayın.
    Bu krem sivilce lekeleri için uygundur ancak sivilve kurutmak için uygun değildir.
    Sivilcelerinizi kurutmak istiyorsanız yüzünüzü düzenli olarak temizleyin ve imex adlı kremi gene bölgesel olarak kullanın. Bu tür kremler kimyasal olduğundan bir gün önce yüzünüzün görünmeyecek bir bölgesinde test edin. Ertesi gün yara, kızarıklık ya da kaşıntı yoksa kullanın.
    Ayrıca sivilceler için doğal çözüm doğal kükürt sabunudur. Kurutucu ve leke çıkarıcı özelliği vardır.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bişi sorcam ben kulnadım yara olan yer kırmızılaştı ne yapmam gerekırr

      Sil
  60. Expigment almayı planlıyorum şimdi yazacağım şeyi yanıtlarsanız gerçekten çok sevineceğim.. Neyse benim yanaklarım kırmızı oluyor hem konuşunca veya terleyince ben şimdi belirli bir yerlere süreceğim ve cildimin rengi açılacak bu sürdüğüm şey kırmızı olmasınıda mı engelleycek yoksa sürmediğim yerler meydana çıkıp yarı kırmızı yarı beyaz mı olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Expigmentin yüz kızarmasına iyi geleceğini sanmıyorum, belki kılcar damarlarla bir ilgisi olabilir kızarmanızın, en iyisi dr. gitmek.

      Sil
  61. ne kadar süre vücutta kalması lazım 1 saat yeter mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürdüğünüz zaman kremi silmek zorunda değilsiniz, zaten cilt emdiği için krem sizi rahatsız etmez.

      Sil
  62. ben ramazan ayında 15 gün eve kapanıp expigment ile acnelyse kremi karıştırarak sabah akşam sürdüm.yüzüm kıpkırmızı oldu.sonra soyuldu.bepanten ile aralarda cildimi dinlendirdim.şimdi tertemiz parlak cildim var. sabırlı olun.3 senedir gitmediğim kullanmadığım ilaç kalmadı.ama şimdi çok mutluyum.SABIRLI OLUN İLAÇLARI BİTİRİNCEYE KADAR KULLANIN.ASLA UZUN SÜRELİ GÜNEŞE ÇIKMAYIN.KORUYUCU MUTLAKA KULLANIN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 15 gün gibi kısa bir sürede lekeleriniz geçtiyse ne mutlu size =)

      Sil
    2. ben de bir arkadaştan duydum yüzüne kullandı yüzü cok lekeliydi şimdi tamamen lekesiz bende özel bölgede kullandım 9gün sonra kahverengi kabuklar soyuldu tertemiz lekesiz bir cilt cıktı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim

      Sil
  63. merhaba ben kullanım seklıni soracaktım güneş yağı gibi sıvamak mı lazım yoksa lekelere nonkta nokta dokundurmak mı lazım acaba

    YanıtlaSil
  64. expigment 20 gundr kullanıyorum ancak ılk haftalarda yuzumde bıse yokken suan surdugum yerler kızarıyor ve soyuluyor ilacı kullanmayı bırakmalımıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ilaçlar zaten cilt dokusunu soyarak lekelerin azalmasını ve giderilmesini sağlıyor, ama kızarıklık çok gergin ve cildiniz acıyor ise doku yenileyici kremler kullanın.

      Sil
    2. MERABA BEN BEN YÜZÜMDEKİ SİVİLCE VE LEKELER İÇİN DOKTORA GİTTİM DOKTOR BANA GÜNDÜZ İÇİN AZELDERM GECE İÇİN EXSPİGMENT VE GÜNEŞ KREMİ VERDİ PEKİ GÜNDÜZ İÇİN VERİLEN KREMİN HEMEN ÜZERİNE GÜNEŞ KREMİ SÜRÜLÜRMÜ

      Sil
    3. bende bu soruyu merak ediyorum. Dr. azeldermi gündüz kullan dedi ama güneş leke yapar mı? kremin üzerine güneş koruyucu sürsek olur mu ?

      Sil
  65. merhaba kolay gelsın ben gecn doktura giitim expigment bide ısotrexın yazdı geceleri ikisi karıştıp öyle sür dedi ama bir türlü karar veremedim bana yardımcı olsanız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ısotrexın hiç kullanmadığım içim yorum yapamacağım, ama expigmenti düzenli kullandığınız zaman lekelerde açılma olacaktır.

      Sil
    2. güneş kıremi markası tavsiye edebiirmisiniz yuzum çok etkileniyo ve etkisi yüksek bi marka bulamaya çalışıyorum

      Sil
  66. ağdadan tahriş olan yüzümde lekeler oluştu dün eczaneden expigmentle acneyls aldım eczacı önerdi. gece ikisini karıştırıp lekelere sürüp uyudum sabaha yüzüm kızarmış ve tenim gergin bi şekilde uyandım.. iyileştiği için mi öyle oldu yoksa tahrişmi oldu bilemedim. bi fikri olan yardımcı olabilirmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acneyls daha fazla kızarıklığa ve tahrişe neden oluyor, ikisi birlikte cildinize ağır gelmiş olabilir. Bunların yerine eczaneden alacağınız bepanthen kremi kullanırsanız tahrişi azaltmış olursunuz

      Sil
    2. Merhabalar yorum için epeyce geç olmuş olmama rağmen size bir tavsiyede bulunmak istedim.Aynı durumu bende yaşadım çünkü.Hatta çok daha kötüsünü yüzüm çok hassas benim ve ağdaya gittiğimde yüzüm tahriş olmayı bırakın yandı resmen eminim derim iki üç tabaka soyuldu öyle korkunçtu ki bırakın gülmeyi yemek bile yiyemiyordum acısından.Bir yakınımın tavsiyesiyle kantaron yağı kullandım tam bir hafta.Tamamen geçti hiç bir iz yok şuanda.Expigmente gelince bugün doktorum bacaklarım için verdi onu ısı değişimden dolayı oluşan ağ şeklindeki izler için.Umarım iyi gelir sende sonuçlarını yazarsan sevinirim iyi geceler...

      Sil
  67. merhaba expigment bacak arası kararmalara iyi gelirmi

    YanıtlaSil
  68. bacak arası kararmalarından nasıl kurtulabilirim yardım lütfen

    YanıtlaSil
  69. Benim tenim esmer bunu beyazlatmak içibb expigment kullansam sorun olur mu . Cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildi beyazlatmak için farklı ürünler mevcut,bu krem sadece lekeler üzerinde kullanılıyor.

      Sil
  70. sivilce sorunu olan arkadaslara önerim. ilk önce sivilceye neden olan faktörü bulmalarıdır. benimde çok düzgün bi cildim varken. birden sivilceyle ama aşırı derecede iltihaplı sivilcelerle kaplandı. arastırdım vitamin ve minarel eksiklikleri buna yok acıyo. yanı sivilceyi dışarıdan tedavi etmek pek mümkün ilk basta icerden düzeltmenız lazım daha sonra kozmetik ürünlerını kullanmalısınız oda izleri için. ben c-vitamını, cinko, a vitamını ve e vitaminlerıni ayrı ayrı kullanarak kurtuldum. bunlar neden oluyosa hemen kurumaya baslıyo sivilceler. ama yinede sabırlı olun. 2-3 hafta içinde belli oluyo. ara vermeden kullanmanızı önerırım. zaten bu vitamınlerı günlük olarakta olmak gerekiyomus, hiçbir zararı yok c vitamını ve cinkoyu hamileler bile rahatlıkla kullanabiliyo. kesinlikle deneyın derim.

    YanıtlaSil
  71. tabi sivilceler kuruduktan sonrada izleriyle savasmak gerekiyo. bende onu lorealın kremiyle cözdüm. tv de reklamını görmüstüm. kolajen iceren kremini kolajende cildin yenilenmesinde etken bi madde olduğu için işime yarar diye düşünmüstüm, çok doğru düşünmüsüm. hatta yüzümde sürmedıgım noktalarda sivilce izleri kaldı. çok pismanım bol bol sürmediğim için ama iyiki o kadarını akıl etmisim diyorum şu anda

    YanıtlaSil
  72. yine ayrıca bayanlardaki siviceler hormonal dengesizlik, yumurtalık kistlerinden de olabiliyo. onu tedavi etmedikleri sürece gecmez.

    YanıtlaSil
  73. ben kulandım dA yaz oldugu ıcın bıde guneşe cıktım kırmızılık oluyor acaba nasıl gıdebılır bu kırmıızılık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücre yenileyici kremler kullanabilirsiniz. Leke kremini sadece geceleri sürün, sabah cildinizi güzel bir şekilde temizledikten sonra güneş koruyucu kullanın.

      Sil
  74. bende bu kremı yeni aldım fakat gece sürmeme rağmen yüzümde kızarıklık oluştu ve 2 gündür gitmıyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakında gider bnmde 2 gün sürdü 33cü günü geçti

      Sil
  75. yüzümde döğuştan çiller var acaba bu epigmenti kunlansam gecer mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çillere ne kadar etkilidir bilemiyorum, en iyisi eczacı yada dr. danışmak.

      Sil
    2. eczanede çalışan arkadaşım tritone leke kremiyle yüzündeki doğuştan çilleri geçti. ama güneş kremide kullanılmalı.

      Sil
  76. benim yüzümde çil var az bişe alsam tamamen gider mi :-)

    YanıtlaSil
  77. merhaba
    benim de gunes lekelerim var. doktor expigment azelderm ve acnelyse verdi. birini bi gece birini bi gece surmem icin. expigmentle baslayacagim fakat kizartmasindan daha koyu bir leke olusturmasindan cok korkuyorum.

    YanıtlaSil
  78. merhaba cildimi beyazlatmak için ne kullanabilirm ?

    YanıtlaSil
  79. merhab ben nermin bende 2sini kulandım güneş kremi kulanmadım şimdi 4 aldım onu bi kulancam benimde ciilerim var umarım gecer

    YanıtlaSil
  80. arkadaşlar bende yüzde 4 kullandım düzeni deyil ama soyuldu kızardı kızarıklık gitmiyo o yüzden hala leke varmı görmüyorum napmalıyım bilenler cevap versin bekliyorum

    YanıtlaSil
  81. bende kullandım bu kremi ama lakeler geri geliuyo

    YanıtlaSil
  82. sa ya yardımcı olun başka bi çözümü yokmu expigment 2 yi bi ara srdüm 1 ay önce sonra bıraktım az bişey geçirdi diye sonra yine başladı kurtukma şansı yokmudur dün akşam yatarken sürdüm sabah aynaya baktım yüzüm kıp kırmızı bide bnm çillerim burnumun üstünde şişmiyo ama kızarıyo. 1ay önce kullandıgımda sonuc aldım ozamnda kızarmıştı sonra soyuldu kabuk falan olmuyo pul pul soyuluyo ama soyulma kötü duruyo fontatn sürünce o bölgeye kaplıyo. sosyal hayatımı etkiliyo insanların yüzlerine bakamaz hale geldim lazer falan işe yarıyomu parsı ne akdr yardım edin .ss

    YanıtlaSil
  83. merhaba arkadaslar ben bu kremi ilk defa ullanıcam henüz17 yasındayım ve yüzüm çok hassas bu herhangi bi zarar verirmi bir çok denediklerim yüzümde sivilce yaptı yardımcı olurmusunuz ve bunun yanın da güneş koruyucusu ne olabilir isim verirmisiniz güneş lekelerinden kurtulmak istiyorumcevaplarınız için şimdiden teşekür ederim :)

    YanıtlaSil
  84. yüzde kullanınca kızarıklık oldu o yuzden kullanamadım

    YanıtlaSil
  85. Annemin 1 yıldır kullandığı Expigment'in ne olduğunu daha 2 gün önce öğrendim. Hiç sormadım 'bu nedir' diye. Meğer çok da belli olmayan güneşten dolayı çıkan minik çillerim için çözüm hep yanı başımda duruyormuş. Hadi bakalım kullanmaya başladım umarım etkili olur.

    YanıtlaSil
  86. didem yıldırım4 Mart 2013 15:15

    arkadaşlar bende bugün sivilce lekelerim için doktora gittim. bana expigment ve imex yazdı. nedir diye bir bakayım dedim herkes kızarıklardan bahsetmiş. ne yapmak gerekir daha kullanmadım kullananlar ve etkisini görenler yazabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ımex kapatıcı rolü oynuyor etkili bir ilac değil.expigment düzenli kullanımda acılma yapar ama ilk kızartır ve soyar sabırlı olmalısın ve güneş kremi kullanalısın dışarı cıkarken

      Sil
  87. merhabalar, expigment 2'yi 3 aydan fazla süredir kullanmaktayım. Tedavi süresi ne kadar, tüp bitene kadar kullanmak gerekiyor mu? Bir de, ilk 1-2 ayda lekelerde gözle görülür bir şekilde azalma olmuştu ancak bu ay güneş lekelerim yeniden belirginleşmeye başladı. Kışın bile 50 faktör güneş koruyucu kullandım. çok dikkat ettim. Aynı sorunu yaşayan var mı?

    YanıtlaSil
  88. bende aldm ecz. arkdasm onerdi kendsi sahit oldugunu ve lekelrin rengnin actidigini ama bende kızarma ve yanma ve kabuk agladi ara verdm ama yine kulanmayı düsünüyorm

    YanıtlaSil
  89. maşide karagöz27 Mart 2013 18:54

    2 buçuk yaşındaki kızımın bacağında siyah lekeler çıktı doğum lekesi gibi ama doğduğunda yoktu doktor bu kremi werdi sadece 2 defa sürdüm we lekelerin hepsi gitti şimdi yüzümdeki lekeler için kullanyorum bakalım buna da faydası olcakmı

    YanıtlaSil
  90. benimde yüzümde küçüklükten beri çiller var ne yaptımsa geçiremedim eğer bu kremi kullanırsam daha etkili olurmu ve nekadar süre kullanmam gerekiyo

    YanıtlaSil
  91. Ben bikac yil oncw denizw gitniatim ve gunes koruyucumu yenilemedm dus imkanim da olmanisti ve yuzum soyukdu kismen ve gunes lekeleri oldu cil seklinde ama renkleri cok.koyu degil.ten rengimden bi ton kadar koyu bunun icin bu ktemleri kullansa etki yapar mi acaba

    YanıtlaSil
  92. acaba bıyık böl. kararmalarınada etkilimi.?

    YanıtlaSil
  93. Merhabalar, ben dün akşam EXPIGMENT %4 kullanmaya başladım ve fotoğrafımı çektim yüzümün. Bir ay sonra tekrar çekeceğim ve sonucu sizinle paylaşacağım. Yüzümde doğum ve güneş lekeleri var. Ayrıca güneş kremini gündüz Bepanthen Merhem (hücre yenileme özelliğinden dolayı) ile karıştırıp sabah sürüyorum. Sonucu size bildiririm.

    YanıtlaSil
  94. güneşten oluşan bronzlaşma nası giderilirr??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aktardan arab kızı al ve kullan geceleri teni beyazlatır

      Sil
  95. Hiç kullanmayın derim acayip 2 gün oldu kullanalı acayip bir kızarıklık ve tahriş söz konusu hiç bir şey anlamadım kullanan varsa bu sorunla karşılaşan paylaşsın ne kadar sürüyor bu kızarıklık geçiyormu ?

    YanıtlaSil
  96. bende güneş lekesi falan yok ama bazı bölgelerin rengini açmak için kullanmayı düşünüyorum. bu amaçla kullananlar var mı? tavsiye eder misiniz arkadaşlar? (cilt tipim yağlı çok hassas ta sayılmaz)

    YanıtlaSil
  97. ten rengini açmak için kullanılır mı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ten rengini aktardan arab kızı alarak acabilirsin 2 ya da 3 tl kücük pembe krem

      Sil
  98. Gunese cikmyorm aksam kullnsam. GunesKremsiz acaba bir sorun olur mu yinede cildmde

    YanıtlaSil
  99. Mrb...Benimde Dudak Üzerinde Sir Ağda Lekelerım Vardı Kullandığım Kozmetik Ürünleri Ve Bitkisel Kremleri Saymakla Bitmez Hiç Bişey Kalmadı Ne Cildiye Dr Nede Dermatolog Kalmadı. Burda Ve Diğer Sitelerde arkadaşların Yada uzmanların Verdiği Bütün İlaç Ve Krem leri Denedim Hiç Biri Hiç Bir İşe yaramdı...Ben Ümidimi kestim Aynalarada Bakmıyorumm...Yaptıgım Tek Şey Güneş Korumamı Sürüp Çıkıyorumm...Lkelerimde ister Gider İster Gitmez Kendileri Bilirler Ama istenmediklerini Bile Bile Bir Yüzsüzlüktür Bende Kalmayı Tercih Ediyorlar :)Canları İsteyince Giderlerr :) bende kendimi böyle avutuyorum...Benim Gibi Sıkıntısı olan varsa ve bir çağre bulursa Yazarsada Mutlu Olurum...Herkese lekesiz Günler :)

    YanıtlaSil
  100. Slm hanimlar,

    Benimde yuzumde dogum lekeleri kaldi tam yanaklarimda ve dudak ustunde.
    Expigment kremini bi arkadas getirdi benim icin turkiyeden ben kendim yurtdisinda kaliyorum. 2 ay oncesi bi hafta boyunca kullandim. Sabahlari surdum, yuzumdeki lekeler kipkirmiz oldu ve yanma olustu korktum. 50 factorlu gunes kremi de kullaniyorum gunluk.

    Hemen biraktim tabiki kremi, arkadasta bana dediki yazin degil kisin kullanmalisin.
    Merak ediyorum aksamlari sursem ne olurki, faydasi olurm

    YanıtlaSil
  101. expigment kullanılırken neden güneş koruyucu krem kullanılmak istenmiyor güneş koruyucu acıtıyormu

    YanıtlaSil
  102. cildiyle ortada kalmış kadın12 Temmuz 2013 19:46

    cilt tamamen lekelerinden kurtulduğu zaman eskisine göre daha hassas bir hale gelmiş olur mu.Kimyasal olduğu için ilacın içinde tedavi sonrası ne kadar zaman sonrası normal hayata geçilmiş olur lütfen cevap verin .Çünkü bir ömür yüzümle uğraşmak istemiyorum

    YanıtlaSil
  103. Merhaba

    Benimde cildim de bazı siyah kısımlar var.Doktora randevu aldım ama expigment kremini alıp kullanmaya başlasam mı acaba?

    YanıtlaSil
  104. merhabalar bu kremi göz altı morlukları için kullanabilirmiyim??

    YanıtlaSil
  105. göz altı morluklarında kullanılır mı ? Tabi bu doktor tarafından teşhis edilmiş pigment bozukluğu olan hastalarda ?

    YanıtlaSil
  106. Expigment ti acnecely le karistirip mi surucez anlanadim ki ben 2yildir ugrasiyorum ama yine ayni koyu lekekerim var dudak ustumde denemedigim urun kalmadi aynaya bakamiyorum yardi edin lutfeeennn

    YanıtlaSil
  107. Ben 2 haftadir duzenli kullaniyorum cillerimde acilma oldu

    YanıtlaSil
  108. Merhaba; Ben yanağımda olan sivilce izim için acnelyse kremi lokal olarak uyguluyordum. uygulamaya eylül ayının son haftalarında basladım. Yani çokta güneş yoktu, ve hep 50 faktörlü koruyucu sürerek dışarıya çıktım. İlaç 5. gün soyulma yaptı. Ama şiddetli bir soyulma yoktu,ağrı sızı da olmadı, sadece çok hafif pembemsi soyulma oldu,Ağrı sızı olmadığından ara vermedim kullanmaya devam ettim.10.gün kullanımda o soyulan pembemsi olan alan, kahverengimsi bir renk aldı ve oylece kaldı.acnelyse kullanmayı bıraktım. Bırakalı 4 gün oldu. O kahverengi leke geçer mi bilmiyorum ama ben endişelenip dermatotolağa gittiğimde bana expigment verdi. Açıkcası kullanmakta tereddüt ediyorum. Çünkü benim lekem zaten acnelyse adlı soyucu kremden oluştu. Yine neden soyucu özelliğe sahip bir ilaç verdi anlamış değilim :( Bu krem de acnelyse gibi soyucu mu acaba ? Yani tedaviyi soyarak mı yapıyor yoksa yavaş yavaş renk açarak mı?
    şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  109. arkadaşlar merhaba. benim yaşım 16 ve benimde çillerim vardı.çok şey denedim limon maskesi expigment farklı farklı ilaçlar en sonunda alexandrite lazer yaptırdım şuan 4.günüm ve inanamadım kabuk kabuk olup tek tek dökülüyolar.şuan birazı gitti bi kısmıda hala kabuk halinde isteyen arkadaş olursa doktorun adını verebilirim

    YanıtlaSil
  110. bende kullanıyorum çok ta iyi sonuç aldım ama cildimde incelmeler meydana geldi. günde kaç defa sürmem gerek . gece mi gündüz mü sürüyüm ne olur cevap verin ve kızarıklıkta oluyor cildimde

    YanıtlaSil
  111. Merhabalar benim yuzumde cil lekeleri var doktora gitiim bana tredin kremini onerdi acaba nasil bir krem cilleri geciriirmi

    YanıtlaSil
  112. Acik bugday tenliyim.ama guneste hemen kizariyor sonrada karariyorm.suan yine yandim.acaba rengimi tekrar acacak bir krem varmi.pahali krem almak istemiyorm.bepanten kullansam fayda eder mi

    YanıtlaSil
  113. BENDE KULLANIYORUM DUDAK ÜSTÜ İÇİN 8 GÜN OLDU SOYULMA VAR AMA HENÜZ AÇILMADI RENGİ BİRAZ YANMA OLUYO SÜRDÜKTEN SONRA SİZCE NORMALMİ VE RENGİ NE ZAMAN AÇILMAYA BAŞLAR..

    YanıtlaSil
  114. bende dudak ustu için alacagım suan sudokrem kullanıyorum

    YanıtlaSil
  115. Arkadaslar bende lekeliyim... İse yarayan tum kremler ve uygulamalar cildi inceltiyor.dermatologum hic ugrasma kapaticiyla idare et bu cilt sana 50yasinda da lazim dedi. Bence buyuk lekeleri birakin kalsin. Kucuk olanlarda belki denenebilir

    YanıtlaSil
  116. Evet kullandim ben cildimi coj inceltti.simdi o incelen yerlerde danarlar belirdi kirmizi duruyo.napmaliyim onerisi olan varmii

    YanıtlaSil
  117. Kesinlikle harika 20 gun oldu ve cevremdekiler sokta...ama duzenli ve sabirla kullandim ve devam ediyorum bosuna fazla para verip baska kremler denemeyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde kaç olanını kullandınız ve kullanım şekliniz nasıldı?

      Sil
    2. Yuzde 2 kullandm fakat bilmedgm icin kalin suruyordm.nasil duzelr :( lutfen yardmci olun

      Sil
  118. Benim vucudumda beyaz lekeler cıktı daha önce az vardi ama simdi yayilmaya basladi doktor eliser ve psovate önerdi kullanıyorum bi ise yaramiyor ne yapicam ben nasil gecicek bu lekeler :( vitiligo olmasından korkuyorum

    YanıtlaSil
  119. mrblar benim boyun bolgem yuzumegore cok koyu utnyrm artik ne kullandysm ise yaramadi rengi acilmadi soyucu kullanmk istyrm ama herkes bisey oneriyo tavsiyesi olan varmi

    YanıtlaSil
  120. bu kremi bugün aldım yeni kullandım yüzümde ciddi derecede kızarmalar meydana geldi bu kızarıklar ne zaman gecer ve normalmi bu kızarıklar ?

    YanıtlaSil
  121. kızarıklık yaptıysa kullanma yüz bu sonuçta ben hem yüz hemde kolumda kocaman bi leke oluştu güneşten dolayı.yüzümde kullandım kızarma yapınca kolumda deniyorum bitane bitirdim ikinciye geçtim hiç bi fark yok.başka şeyler deneyeceğiz artık.çoğu kişide çok memnun kaldım lekeleri açıyor diyorlar kişiden kişiye değişiyor demekki.

    YanıtlaSil
  122. Burası hoşuma gitti ilk önce şubat ayında q-switched lazer yaptırdım çillerim için 4 gün sonra koyuluklar gitti ve çillerim %50 azaldı gerçekten sonra peşimi bırakmadı olaylar burnumun kenarında hafif koyuluk oluştu güneşe çıkmadığım halde eğer çilleriniz için krem arıyorsanız kremle uğraşmayın lazer yaptırın düzgün güvenilir bir yerde ama sonra 15 gün çıkmayın işiniz yok ise uğraşmayın güneş koruyucularıyla sonra emin olun azalıcak ama azaldı diyip 1 kez daha yaptırmanızı tavsiye etmem azaltması benim için kâfi oldu şimdi tritone forteyi kullanıcağım o burnumun yanındaki hafif tonlu güneş lekesi için oda geçerse benim iş tamam :) buraya yazarim tekrardan

    YanıtlaSil
  123. Burası hoşuma gitti ilk önce şubat ayında q-switched lazer yaptırdım çillerim için 4 gün sonra koyuluklar gitti ve çillerim %50 azaldı gerçekten sonra peşimi bırakmadı olaylar burnumun kenarında hafif koyuluk oluştu güneşe çıkmadığım halde eğer çilleriniz için krem arıyorsanız kremle uğraşmayın lazer yaptırın düzgün güvenilir bir yerde ama sonra 15 gün çıkmayın işiniz yok ise uğraşmayın güneş koruyucularıyla sonra emin olun azalıcak ama azaldı diyip 1 kez daha yaptırmanızı tavsiye etmem azaltması benim için kâfi oldu şimdi tritone forteyi kullanıcağım o burnumun yanındaki hafif tonlu güneş lekesi için oda geçerse benim iş tamam :) buraya yazarim tekrardan

    YanıtlaSil
  124. Merhabalar belki birilerine faydam olur diye yazmak istedim gerci soyliceklerim cok hos degil ama:/ 2 yil once solaryuma gitmek istedim sicak bi gundu ve terledigim icin kabine girmeden once islak mendille biyik bolgemi sildim.Aptalliklar silsilesi de boyle basladi.kabinde aciya ve yanmaya daha fazla dayamadim,ciktigim da baktim simsiyah olmustu o dudak ustu:( Bi kac ay sonra bi arkadasimin tanidigi kadin lazer yaptirmis ve 30 yillik cillerinden kurtulmus ben de bunu duyunca solugu orda aldim.Neyse biyik bolgesine lazer uygularken ki bu yuzunuze köz bastirilmis hissinden farksizdir diye dusunuyorum!Bu zaman da cil mi olur bebek gibi cilt oluyo silelim cilleri de dedim ben de yogun israri sonucu hayatimin en buyuk hatasina evet dedim.Sonrasinda cildi gunesten koruyosunuz hatta ben 3 gun evden cikmadim.silverdin bepanten vs suruyosunuz.Yalan degil gercekten cildiniz yeni dogmus bebekten farksiz oluyo o 3 gunum inanilmazdi.Amaaa 10 gun ve sonrasinda alnimda burnumda ve 2 gun once yanaklarim da lekeler olustu.Inanin bana kabus gibi geciyo gunlerim goz onunde bir is yapiyorum eski fotograflar gozlerimi dolduruyo.Suan cennetten farksiz bi yerdeyim ama sezlong altinda oturuyorum.Bunu sadece ceken anlar.Diyecegim sudur ki birakin kalsin lekeleriniz,ben bilincsizce kalkistim bu işe belki yapmasaydim sadece biyik bolgemi kapatmaua calisicaktim.ama simdi o kadar mutsuzum ki.lazer ciltteki yag dokusunu bitiriyor ve cildiniz inceliyor.solaryuma kadar hcbi zaman sorun olmadi cildimde.siz siz olun oynamayin cildinizle,krem falan da surmeyin sonra benim gibi pismanlikla gecer omrunuz.Keske bi cozum bulsaydim ve size de kendime de yardimci olabilseydim ama suan icin yok.Umarim birilerini engellemis ve sevindirmis olurum...

    YanıtlaSil
  125. Merhabalar bende cildimden bir aydir sikayetciyim cok sukur cok buyuk boyutta degil sorunum olanlara ise acil sifalar diliyorum.arkadaslar benim yuzumde beyaz bir leke cikti doktora gittim mavi isikta bakti ve pigmentasyon kaybi teshisini koydu vitiligo degilmis yani ve bana locoid %0.1 kremi verdi sizce bu beyaz lekem icin iyi bir kremmi ve sizin pigmentasyon kaybi ici dusunce ve oneriniz varmi. Sevgilerimle lutfen acilllllll :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Pigment kayıpları milim milim ciltte ilerleyip büyüdüğü için aynı oranda milim milim büyüyüp kapandığını biliyorum. Ameliyat kesiğinde ince bir çizgi halinde benimde pigment kaybı oluşmuştu, dr. bana advantan krem yazdı daha kullanmaya başlayalı 1 hafta olmadı nasıl etki eder bilemem. Kremi çok uygun fiyata aldım, ama vitiskin gibi kremlerin vitiligo gibi pigment kayıplarına daha iyi geldiğini okumuştum, birde protopic kremi iyi geliyormuş ama bunları kullanmadığım için her hangi bir yorum yapamam.

      Sil
  126. Merhaba ben geçen yaz denizde çok feci şekilde yanmıştım.Mayomun arkasında yuvarlak bir dekolte var o dekolte yanmıştı şimdi sırtımda yuvarlak bir şekilde izi kaldı aslında rengi açılmıştı gitmemişti ama açılmıştı 1 sene sürmüştü bu.tabi ben geçen yine denize gidip orayı yaktım bu kremi kullanırsam o iz geçermi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba...
      İz geçer mi bilemiyorum, her bünyede farklı bir etkiye sahip. Ama uygun fiyatlı bir krem, eczaneye sorarak kullanabilirsiniz bence.

      Sil
  127. Merhabalar.. bende gunes lekeleri ben gibi oluyor ayni kucuk nokta nokta bildigimiz ben gibi.. cogalmaya basladilar doktor expigment 4 verdi uzerlerine sur dedi 2 gun surup 3 gun dinlendiriyorum yalniz koyulasmaya baslafilar eskisine gore daha koyular ayrica kizariklar kremden dolayi acaba bu normal mi surecin bi parcasi mi..bilen varsa yardimci olsun tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krem cildinizi kurutarak soyduğu için cildin tepki vermesi çok normal. Cildi hassas olanlarda koyulaşma oluyor diye okumuştum, daha sonra soyulma olunca geçiyormuş. Eğer güneş kremi kullanmadan dışarı çıkıyorsanız, hassas olan cildi daha çok yakıp güneşte koyulaştırmış olabilir.

      Sil
  128. mrb ben expigment 4 lük kullandım yüzümde geçmeyen lekeler oluşturdu aylardır uğraşıyorum ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  129. Ben %2 sini kullansım bir haftada 3 ton açıldı çok memnunum hiç düşünmeden alın ve yanetki diye bişey olmadı çok rahat gece kullanıp yatın sabah keseleyin hafif bi şekilde açılma olduğunu göreceksiniz

    YanıtlaSil
  130. Merhaba arkadaşlar.Ben de dudak üstündeki kahverengi lekelerden muzdariptim.Geçen yıl bu yüzden iyi bir dermatoloğa gittim.Bana Tritone forte ve Solante pigmente (güneş kremi) önerdi.son çare lazer dedi.Güneş kremim gayet iyi.ama Tritone sadece para kaybıydı.Expigmenti biliyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum.Sonunda kullanmaya karar verdim.Geçtiğimiz cuma ve cumartesi sabah ve akşam kalın bir tabaka halinde dudak üstüne sürdüm.(koyu yerlere daha çok sürdüm.Cuma günü kıpkırmızı oldu.Dün gerilip kabuk bağlamaya başladı.Şu saat itibariyle azıcık soyulmaya başladı.2 gün içerisinde soyulup kaybolacak gibi.bu arada dün akşamdan beridir yine kalın tabaka halinde güneş kremi (3 saatte bir silip tekrar sürüyorum) sürüyorum.Zorla sakın soymayın.O kendisi soyuluyor zaten ve altından bembeyaz bir cilt çıkıyor.Benim cildim de çok beyazdır.Unutmadan şunu da ekleyeyim.Cuma sabahtan beri evden hiç çıkmadım.2 gün sonra bitecek inş. ama çıkarken de bol bol güneş kremi kullanacağım.Umarım benim gibi olanlara yazdıklarım faydalı olur. :)

    YanıtlaSil
  131. Ben expigmentin %4 olanını kullanıyorum burun bölgesindeki çillerim için. Yüzümde 3 gündür kızarıklıklar var ve labuk bağladı. Bu kızarıklıklar kalıcı mı ve yüzümde farklı renk tonları oluşturu mu. Ayrıca nasıl etki ediyo soyulacak mı ve ne kadar süre kullanmalıyız lütfen yardım

    YanıtlaSil
  132. Expigment çiller için uygun mudur ?

    YanıtlaSil
  133. Arkadaşlar expigment deride renk farklılaşması yaratıyor mu? Çillere iyi geliyor mu? Ne kadar süre kullanmalıyız? Yan etkileri var mı? Yüzüm tuhaf bişeye dönüşsün istemiyorum lütfen yardım

    YanıtlaSil